АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Епідеміологія. Токсоплазмоз є дуже поширеним зоонозом, інфікування населення становить від 4 до 68%

Прочитайте:
  1. Епідеміологія
  2. ЕПІДЕМІОЛОГІЯ
  3. Епідеміологія
  4. Епідеміологія
  5. ЕПІДЕМІОЛОГІЯ
  6. Епідеміологія.

Токсоплазмоз є дуже поширеним зоонозом, інфікування населення становить від 4 до 68%. Частота уродженого токсоплазмозу залежно від кліматичних умов, особливостей побуту в різних регіонах коливається від 1 до 8 на 1000 новонароджених. Токсоплазмою можуть інфікуватися домашні і дикі тварини (корови, вівці, собаки, свині, кури, качки та ін.). Домашні кішки є основним кінцевим (облігатним) хазяїном. Найбільшу епідеміологічну значущість мають первинно інфіковані кішки, які виділяють ооцисти в навколишнє середовище (від 1000 до 1 000 000). Зараження ооцистами відбувається при недотриманні правил особистої гігієни (вживання в їжу немитих овочів і фруктів, через брудні руки, робота з лабораторним матеріалом). Сільськогосподарські тварини є проміжним хазяїном, але зараження людини може здійснюватися аліментарним шляхом при вживанні сирого чи недостатньо термообробленого м'яса інфікованих тварин, при розбиранні туш.

Які особливості інфікування дитини при уродженому токсоплазмозі?

Плід інфікується трансплацентарно-гематогенним шляхом від матері, хворої активною формою токсоплазмозу, при свіжонабутій формі інфекції. При латентному хронічному токсоплазмозі вагітної інфікування плода не відбувається.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 487 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)