АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Патологоанатомічні зміни при уродженій ЦМВІ

Прочитайте:
  1. А.4.14.2. Лабораторні зміни: діагностика та диференціальна діагностика
  2. ВІКОВІ ЗМІНИ
  3. Вікові зміни величини акомодації нормального ока
  4. Вікові зміни серцево-судинної системи
  5. Геронтологічні зміни серцево-судинної системи
  6. Гуморальна регуляція діяльності серця. Залежність діяльності серця від зміни йонного складу крові.
  7. Дослід 2. Вивчити зміни ЕКГ у тварини з експериментальним інфарктом міокарда.
  8. Залежність споживання благ від зміни доходу споживача. Лінії Енгеля.
  9. Зміни в органах та системах при гарячці
  10. Зміни в організмі жінки у післяпологовому періоді

При аутопсії новонароджених дітей, які померли від ЦМВІ, визначаються зміни в багатьох органах. Мозок має типові плямисті ураження з обмеженими зонами некрозу, його клітини містять вищезгадані включення. Епітеліальні клітини з включеннями визначаються в напівкільцевих канальцях, вестибулярній мембрані, завитці та інших структурах вуха. Аномалії скроневої кістки з дефектами кохлеарних, вестибулярних та аудиторних каналів поєднуються з глухотою. Цитомегалічні клітини і некрози спостерігаються у сітківці. У печінці можуть мати місце перипортальна лімфоїдна інфільтрація, стаз жовчі, гігантсько-клітинна трансформація і некроз паренхіматозних клітин, клітини із включеннями - у жовчних протоках. Клітини з включеннями без некрозів чи запально-клітинної інфільтрації, як правило, знаходять у великих кількостях в епітеліальних тканинах залоз (слинних, ендокринних, панкреатичній), а також у легенях і нирках.

Які клінічні ознаки характерні для уродженої ЦМВІ?

Виділяють дві форми уродженої ЦМВІ:

- гостра форму

- хронічну форму.

На кожну дитину з ознаками ЦМВІ припадає щонайменше десять інфікованих дітей без клінічних симптомів ЦМВІ. Саме у них згодом виявляються ураження ЦНС, органів слуху, зору.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 383 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)