АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні клінічні прояви геморою (залежать від перебігу, стадії та наявності ускладнень).

Прочитайте:
  1. C. Популяцiйнi, генетичні. гідробіологічні, клінічні, радiометричнi
  2. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  3. А численними зверненнями мешканців промислового району міста була встановлена інтоксикація, спричинена поліхлорованими біфенілами. Які шкірні прояви є маркером дії цих речовин?
  4. А. Наявності у матері Ат до еритроцитів групи крові плода.
  5. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  6. Біосинтез білка. Стадії.
  7. В. Виявлення наявності серед населення гострозаразних кишкових інфекцій та епізоотій серед свійських і диких тварин
  8. ВИДИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО
  9. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  10. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.

Кровотеча. Найхарактернішим симптомом геморою є періодичне виділення крові із заднього проходу. Ректальні кровотечі при геморої розрізняють за трива лістю, характером і кольором. Найчастіше спостерігають виділення яскраво черво ної крові під час дефекації або відразу після неї. Набагато рідше кровотеча із задньо го проходу відбувається між дефекаціями.

Випадання гемороїдальних вузлів є другим за частотою симптомом, характерним для геморою. Між збільшенням тривалості захворювання, його стадією і частотою випадання гемороїдальних вузлів є пряма залежність. У початкових стадіях гемо роїдальні вузли самостійно вправляються у відхідниковий канал, а в пізніх — потрібне ручне вправлення або вони постійно випадають з відхідникового каналу.

Больовий синдром не є характерною ознакою хронічного геморою. Проте під час виникнення болю потрібно визначити його тип, з’ясувати, чи є він гострим чи хронічним і як виявляється його інтенсивність при спорожненні прямої кишки. Тупий постійний біль характерний для тривалого перебігу захворювання з частими загост реннями. Біль після дефекації характерніший для гострого тромбозу внутрішніх ге мороїдальних вузлів і тріщини відхідника. Таким чином, якщо основною скаргою пацієнта є больовий синдром, потрібно шукати інші причин.

Дискомфорт і свербіж навколовідхідникової ділянки. Дискомфорт і свербіж відхідника, особливо виражені у пацієнтів із синдромом подразненої товстої кишки або іншими функціональними захворюваннями травного тракту, є характерними ознаками пізніх стадій захворювання. Свербіж у ділянці відхідника при геморої за звичай пов’язаний з випаданням вузлів і потраплянням слизу на шкіру, внаслідок чого розвивається мацерація шкірних покривів навколовідхідникової ділянки. У той самий час, у цій ділянці може розвинутися контактний дерматит унаслідок застосування свічок або мазей, що містять подразнювальні компоненти.

Набряк навколовідхідникової ділянки характерніший для гострого геморою і досить рідко розвивається за його хронічного перебігу. Набряк інколи супровод жується відчуттям дискомфорту, яке пацієнти приймають за відчуття важкості в промежині та задньому проході і бажання випорожнити кишечник. У хронічній фазі набряк навколовідхідникової ділянки пов’язаний з частим випаданням гемороїдаль них вузлів і супроводжується іншими симптомами, зокрема виділенням слизу та кровотечею.

Виділення слизу. Патологічні виділення з прямої кишки у вигляді слизу іноді вважають однією з характерних ознак геморою. Проте практично у всіх пацієнтів з патологічними виділеннями з відхідникового каналу є супутні захворювання пря мої й ободової кишок.

 

Класифікація геморою:

За формою:

1. Внутрішній.

2. Зовнішній.

3. Комбінований.

За перебігом захворювання:

1. Гострий.

2. Хронічний.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 430 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)