АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Диференційна діагностика. У гострому періоді і в період загострень за хронічного перебігу криптит до водиться диференціювати від гострого парапроктиту (найчастіше — міжм’язово го)

Прочитайте:
  1. Внутрішньоутробні інфекції. Причини. Симптоми. Діагностика. Лікування.
  2. Диференційна діагностика
  3. ДИФЕРЕНЦІЙНА ДІАГНОСТИКА СТЕНОКАРДІЇ В МІЖНАПАДНИЙ ПЕРІОД
  4. Диференційна діагностика.
  5. Диференційна діагностика.
  6. Диференційна діагностика.
  7. Тема 9: Урогенітальні захворювання у жінок. Діагностика, диференційна діагностика, лікування та профілактика
  8. Тема: «ЖОВТЯНИЦЯ ЯК ХІРУРГІЧНА ПРОБЛЕМА. ЖОВЧНОКАМ’ЯНА ХВОРОБА. КЛІНІЧНІ ПРОЯВИ. МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕННЯ. ДИФЕРЕНЦІЙНА ДІАГНОСТИКА. ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ. ПІСЛЯХОЛЕЦИСТЕКТОМІЧНИЙ СИНДРОМ»
  9. Тема: «ХРОНІЧНИЙ ПАНКРЕАТИТ. МЕТОДИ ДІАГНОСТИКИ. КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. УСКЛАДНЕННЯ. ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ. ЗАХВОРЮВАННЯ СЕЛЕЗІНКИ»

У гострому періоді і в період загострень за хронічного перебігу криптит до водиться диференціювати від гострого парапроктиту (найчастіше — міжм’язово го). Для цього проводять ретельне пальцеве дослідження стінок відхідникового каналу і ділянки крипт. Пальпація стінки на рівні крипти між двох пальців — вказівного в кишці і великого з боку шкіри. Інфільтрація тканин глибше за межі самої крипти свідчить про парапроктит, а гнійні виділення із відхідника у вигляді краплі в разі розведення шкіри навколовідхідникової ділянки — найчастіше про наявність неповної внутрішньої нориці прямої кишки.

 

Лікування.

Неускладнений криптит лікують консервативно. Призначають дієту з виклю ченням солоного, гострого, алкоголю. Їжа має бути досить об’ємною, щоб уникнути затримки випорожнень, нежирною і з хорошою кулінарною обробкою. Послаблювальні засоби вживати не варто, при закрепі краще очистити пряму кишку за допомогою клізми. Застосування зазначених преапратів призводить до розріджен ня кишкового вмісту, багатомоментного акту дефекації, що сприяє подразненню та набряку слизової оболонки прямої кишки.

Потрібно ретельно виконувати гігієнічні заходи: сидячі ванни із слабкорозо вим розчином перманганату калію з температурою води 37–38 °С по 10–15 хв, обов’язкові підмивання ділянки відхідника після дефекації, на ніч протягом

7–10 днів — мікроклізми 30–40 мл з 0,3% розчином коларголу. Призначають ректальні свічки.

За безуспішності консервативного лікування зазвичай виникають ускладнення у вигляді гострого парапроктиту або формується неповна нориця прямої кишки. І в тому, і в іншому випадку лікування хірургічне.

Прогноз.

Прогноз при гострому криптиті в разі спорожнення крипт абсцесу в просвіт кишки сприятливий. Бажано після цього виключити всі чинники, що провоку ють повторне запалення або перехід гострого процесу в хронічний. Потребу в про веденні своєчасного і правильного лікування гострого криптиту підтверджують такі вислови: «джерелом майже всіх інфекційних захворювань періанальної і ано ректальній зони є уражена крипта», криптит може бути названий «найбільшим маленьким захворюванням в проктології».

 

 

Свербіж відхідникової ділянки — патологічний стан, що характеризується наполегливим свербежем в ділянці відхідника. Це захворювання розвивається досить часто, і колопроктологам добре відомо, наскільки воно серйозне і як важ ко досягти стійкого позитивного результату лікування.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 444 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)