АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача. Оволодіння методикою збирання паспортних даних

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

 

Оволодіння методикою збирання паспортних даних. Заповнення паспортної частини амбулаторної картки і медичної картки стаціонарного хворого. Оволодіння методикою збирання основних скарг хворого, деталізація їх. Оволодіння методикою збирання історії теперішньої проблеми, анамнезу захворювання, анамнезу життя, в тому числі сімейного й алергологічного.

Ознайомлення з методикою проведення огляду пацієнта, додатково користуючись таблицями, слайдами, фільмами.

Засвоєння методики пальпації. Пальпація шкіри, лімфатичних вузлів, грудної клітки, органів черевної порожнини (поверхнева і глибока). Визначення пульсу і його характеристика.

Ознайомлення з методикою порівняльної перкусії легенів; визначення відносної тупості серця.

Ознайомлення з методикою аускультації легенів і серця.

Обхід хворих хірургічного відділення з метою збирання паспортних даних, основних скарг, анамнезу.

Демонстрація викладачем і засвоєння студентами методів сестринського об’єктивного обстеження хворих (у відділенні або на амбулаторному прийомі) з різною хірургічною патологією: огляду, пальпації, перкусії й аускультації.

Відпрацювання навичок спілкування і взаємовідносин у системі медична сестра—пацієнт—сім’я пацієнта.

Практичні навички:

¾ методика проведення опитування;

¾ заповнення паспортної частини амбулаторної картки та медичної картки стаціонарного хворого;

¾ методика проведення огляду;

¾ методика пальпації, перкусії, аускультації;

¾ оцінювання загального стану пацієнта;

¾ заповнення листка сестринського оцінювання стану пацієнта;

¾ методика міжособистісного спілкування.

Розділ 2. Медсестринство в загальній хірургії

Тема 3. Профілактика хірургічної інфекції в діяльності медичної сестри

ЛекціЇ

Роль мікрофлори, наявності вхідних воріт і стану макроорганізму в розвитку гнійної інфекції. Екзогенна та ендогенна хірургічна інфекція. Поняття про внутрішньолікарняну інфекцію, її профілактика. Асептика — комплексна система профілактичних і лікувальних засобів у боротьбі з інфекційними ускладненнями та захворюваннями. Санітарно-гігієнічні й протиепідемічні заходи для поліпшення медичної допомоги хворим і потерпілим з гнійними захворюваннями; їх профілактика згідно з чинними наказами.

Основні принципи асептики: стерилізація та ізоляція. Профілактика повітряної, краплинної, контактної та імплантаційної інфекції. Фізичні та хімічні методи стерилізації. Термічні засоби: пастеризація, паровий, сухоповітряний, обпалювання і прожарювання.

Променева, газова стерилізація. Контроль стерилізації. Профілактика імплантаційної інфекції. Підготовка рук та стерилізація їх перед операцією. Надягання стерильної білизни, оброблення операційною поля. Антисептика — комплексний метод знищення інфекції в рані та організмі людини. Види антисептики, основні групи хімічних речовин і способи застосування їх. Операційний блок, оснащення, режим роботи, прибирання. Забезпечення режиму асептики, антисептики на етапах хірургічної допомоги.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 644 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)