АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача. Аналіз перебігу хвороби в пацієнтів із захворюваннями прямої і товстої кишок

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

 

Аналіз перебігу хвороби в пацієнтів із захворюваннями прямої і товстої кишок. Відпрацювання студентами навичок застосування ректального дзеркала і ректороманоскопа, підготовка кишкового каналу до іригоскопії, колоноскопії. Особливості догляду за проктологічними хворими після операцій на товстій і прямій кишках, заміна калоприймача, оброблення колостоми.

Практичні навички:

¾ догляд за хворими;

¾ підготовка хворих до проведення ректороманоскопії, іригоскопії, колоноскопії;

¾ підготовка ректороманоскопа до обстеження;

¾ догляд за хворими із сигмо- та цекостомами.

 

Тема 21. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та ушкодженнями органів сечової та статевої систем

Лекція

Особливості дослідження хворих із захворюваннями сечових і статевих органів (мануальні, інструментальні, спеціальні та лабораторні дослідження). Ушкодження органів сечової і статевої систем — нирок, сечового міхура, сечівника (уретри). Особливості діагностики, надання першої допомоги та етапного лікування урологічних хворих на догоспітальному етапі. Гнійно-запальні захворювання нирок і сечового міхура: пієліт, пієлонефрит, піонефроз, гідронефроз, цистит. Сечокам’яна хвороба, клінічні ознаки, діагностика та лікування. Захворювання передміхурової залози. Пухлини нирок, сечового міхура, передміхурової залози. Захворювання яєчок і статевого члена.

Навчальна практика під керівництвом викладача

 

Ознайомлення з інструментальними та спеціальними методами дослідження урологічних хворих.

Обстеження хворих і обговорення тактики у випадку урологічної патології. Проведення катетеризації сечового міхура у чоловіків і жінок. Підготовка хворих до екскреторної урографії, пієлографії, УЗД. Участь у діагностичних і лікувальних маніпуляціях, операціях і перев’язуваннях. Догляд за урологічними хворими після операції на органах сечової і статевої систем.

Практичні навички:

¾ перша допомога в разі ускладнень сечокам’яної хвороби;

¾ перша допомога в разі закритих і відкритих ушкоджень нирок, сечових шляхів і статевих органів;

¾ перша допомога у випадку гострої затримки сечі;

¾ догляд за хворими;

¾ догляд за цистостомою.

Тема 22. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та ушкодженнями хребта і таза

Лекція

Дослідження хребта. Ушкодження хребта: компресійні переломи, переломовивихи; симптоми, методи діагностики та лікування. Ушкодження таза і тазових органів: класифікація, клінічні ознаки, особливості надання першої медичної допомоги та лікування. Синдром тривалого роздавлювання: клінічна картина, розвиток процесу, принципи надання першої медичної допомоги і подальшого лікування.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 500 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)