АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача. Участь у заповненні медичних карток стаціонарних хворих

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

 

Участь у заповненні медичних карток стаціонарних хворих. Збирання анамнезу життя і захворювання. Вивчення місцевих проявів захворювання: огляд, перкусія, пальпація, аускультація та різні вимірювання симетричних частин тіла. Оцінювання результатів лабораторних та інших методів обстеження хворих. Аналіз медичних карток стаціонарних хворих, їхній зміст і особливості ведення. Вивчення документації постової сестри, ознайомлення з роботою перев’язувального, процедурного кабінетів.

Практичні навички:

¾ обстеження хворого та діагностика хірургічних захворювань;

¾ заповнення медичної картки амбулаторного та стаціонарного хворого.

Тема 9. Догляд за хворими в передопераційний період

Лекція

Організація хірургічного відділення, його структура, розміщення, палати, перев’язувальна, режим роботи, прибирання. Лікарський план обстеження і лікування хворого та його значення для роботи молодшого медичного персоналу. Поняття про загальний догляд за хірургічними хворими. Санітарно-гігієнічні вимоги до медичного персоналу та хворих. Особливості організації харчування хірургічних хворих. Визначення показань і протипоказань до знеболювання та операції (абсолютні, відносні). Оцінювання операційного ризику. Підготовка хворого до операції. Мета передопераційної підготовки: підготовка нервової, серцево-судинної систем, органів дихання, травного тракту. Підготовка операційного поля.

Премедикація. Транспортування хворого в операційну. Особливості підготовки до ургентних і планових операцій. Необхідний обсяг лабораторних та інших спеціальних методів обстеження: для проведення операцій різного обсягу та загального знеболювання.

Навчальна практика під керівництвом викладача

 

Участь у підготовці до планової й ургентної операцій. Проведення премедикації. Підготовка операційного поля. Транспортування хворих в операційну.

Практичні навички:

¾ підготовка хворого до планової операції;

¾ підготовка хворого до ургентної операції;

¾ проведення премедикації;

¾ транспортування хворого в операційну;

¾ оцінювання даних лабораторних і додаткових методів обстеження;

¾ проведення проб на чутливість до новокаїну та інших лікарських засобів.

Тема 10. Догляд за хворими в післяопераційний період

Лекція

Післяопераційний період, його фази та варіанти перебігу. Порушення функцій життєво важливих органів і процесів обміну після операції.

Організація роботи і гігієнічний режим у відділенні реанімації та інтенсивної терапії (ВРІТ), оцінювання загального стану хворого. Клінічний і моніторний нагляд за хворим.

Післяопераційні ускладнення, їх профілактика і усунення: психічні та невротичні розлади, порушення діяльності серцево-судинної системи, дихання, травного тракту, сечовиділення.

Можливі ускладнення в ділянці рани і дренажів. Післяопераційний режим, дієта, лікувальна фізкультура. Лабораторний і функціонально-діагностичний контроль за станом хворого. Документація ВРІТ. Поняття про реабілітацію хірургічних хворих після операції.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 612 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)