АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача. Участь у проведенні активного хірургічного втручання в разі гнійних захворювань

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

 

Участь у проведенні активного хірургічного втручання в разі гнійних захворювань. Взяття посіву з ран для визначення мікрофлори, чутливості до антибіотиків. Перев’язування хворих, допомога під час операцій, розтинів абсцесів, некротомії.

З’ясування клінічних ознак у разі гострих специфічних інфекційних захворювань за медичними картками стаціонарних хворих. Профілактичні заходи і застосування специфічних сироваток. Хірургічне оброблення укушених ран. Демонстрація й аналіз рентгенограм з ураженням кісток і суглобів хворих на хірургічний туберкульоз. Особливості догляду за хворими.

Практичні навички:

¾ догляд за хворими;

¾ взяття матеріалу з ран для бактеріологічного дослідження;

¾ проведення проби на чутливість до антибіотиків;

¾ перев’язування хворих;

¾ участь в операціях;

¾ підготовка наборів для розтину гнояків;

¾ хірургічне оброблення ран;

¾ застосування специфічних сироваток;

¾ активно-пасивна профілактика правця;

¾ перша допомога хворим з укушеними ранами.

Тема 14. Догляд за онкологічними хворими

Лекція

Організація онкологічної служби в Україні. Етіологія. Уявлення про доброякісні та злоякісні пухлини. Клінічні ознаки і розвиток захворювань у разі доброякісних і злоякісних процесів. Класифікація пухлин залежно від вихідної тканини. Форми росту злоякісних пухлин. Оцінювання поширення процесу, поділ на стадії за системою ТNМ. Діагностика новоутворень, лікування при передракових захворюваннях. Поняття про радикальне й паліативне лікування злоякісних пухлин: хірургічне, променеве, гормональне, симптоматичне, комбіноване.

Комплексна терапія злоякісних пухлин і необхідність застосування хірургічного лікування. Значення загальної диспансеризації населення.

Навчальна практика під керівництвом викладача

 

Клінічний аналіз і демонстрація хворих з доброякісними та злоякісними пухлинами. Організація диспансеризації населення. Догляд за хворими. Участь у проведенні діагностичних і лікувальних маніпуляцій, операцій, перев’язок. Профілактика пролежнів, лікування їх. Специфіка спілкування медичного персоналу з хворими онкологічних стаціонарів.

Практичні навички:

¾ виявлення ознак пухлинного процесу;

¾ догляд за хворими;

¾ застосування правил етики та деонтології;

¾ участь у виконанні лікарських призначень;

¾ профілактика пролежнів.

Тема 15. Синдром порушення кровообігу, змертвіння, виразки, нориці

Лекція

Чинники місцевого некрозу тканин. Види змертвінь. Клінічні ознаки сухої й вологої гангрени. Поняття про тромбоз і емболію: клінічна картина, профілактика і лікування. Пролежні: екзо-, ендогенні причини, клінічний перебіг, профілактика і лікування. Виразки, їхні види, клінічні ознаки, консервативні й оперативні методи лікування. Уявлення про нориці; класифікація, діагностика, лікування. Вроджені хірургічні захворювання, причини виникнення, різні вади розвитку в дітей і дорослих. Своєчасна діагностика — запорука одужання хворих. Методи корекції природженої патології.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 509 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)