АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача. Мета і принципи транспортної іммобілізації

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

 

Мета і принципи транспортної іммобілізації. Особливості використання штатних шинних комплектів. Особливості використання пневмошин. Гіпсові пов’язки. Властивості та якість гіпсу. Види гіпсових пов’язок. Правила накладання гіпсових пов’язок. Засвоєння техніки накладання м’яких пов’язок: на голову й шию, грудну клітку і плечовий суглоб, ділянку живота і таза, верхню та нижню кінцівки. Ознайомлення із застосуванням бандажа та суспензорія, еластичних і трубчастих бинтів.

Робота медичної сестри в чистій та гнійній перев’язувальних.

Поняття про хірургічну операцію та оперативну хірургію. Види хірургічних операцій: залежно від терміновості, за методами видалення патологічного вогнища, реконструктивні та пластичні. Сучасні загальні хірургічні інструменти: для розсікання і зшивання тканин, для захоплення і фіксації, для розширення рани, спинення кровотечі. Спеціальні інструменти для операцій на окремих органах. Елементи операцій: розсікання тканини, гемостаз, фіксація тканин, видалення патологічного вогнища, з’єднання та дренування рани. Вивчення хірургічних інструментів — загальних і спеціальних. Складання наборів інструментів для операцій на кістках, органах черевної та грудної порожнин, для трепанації черепа, трахеостомії, первинного хірургічного оброблення рани, скелетного витягання, венесекції. Формування пакетів для тимчасових невідкладних оперативних втручань. Робота медичної сестри в операційній і перев’язувальній. Участь медичної сестри у підготовці та відборі інструментів для операцій. Використання загальних хірургічних інструментів під час роботи в перев’язувальній і догляду за хворими.

 

Практичні навички:

¾ транспортна іммобілізація в разі ушкоджень і захворювань з використанням табельних і підручних засобів;

¾ транспортна іммобілізація пневмошинами;

¾ накладання м’яких захисних і лікувальних пов’язок на різні частини тіла з марлевих і трубчастих еластичних бинтів та підручних матеріалів;

¾ визначення якості гіпсу та приготування гіпсових бинтів і лонгет;

¾ замочування гіпсових бинтів і лонгет, допомога лікарям у накладанні гіпсових пов’язок;

¾ зняття гіпсових пов’язок;

¾ складання наборів інструментів для первинного хірургічного оброблення ран;

¾ складання наборів інструментів для операцій на кістках;

¾ складання наборів інструментів для операцій на органах черевної порожнини;

¾ складання наборів інструментів для операцій на органах грудної порожнини;

¾ складання наборів інструментів для трепанації черепа;

¾ складання наборів інструментів для трахеотомії;

¾ складання наборів інструментів для скелетного витягання;

¾ складання наборів інструментів для венесекції;

¾ формування пакетів для тимчасових хірургічних втручань.

 

Тема 8. Лікування хворого в хірургічному відділенні. Діагностика хірургічних захворювань

Лекція

Загальноклінічні методи обстеження хворих: знайомство з хворим, збирання анамнезу захворювання та життя, даних об’єктивного дослідження органів і систем, місць патологічного вогнища, лабораторні та спеціальні методи дослідження. Методика оформлення і ведення історій хвороб, необхідний мінімальний обсяг лабораторних та інших методів обстеження хворих. Організація та послідовність проведення діагностики, обстеження. Підготовка хворого до спеціальних досліджень. Участь медсестри в обстеженні хворих та оформленні відповідної документації.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 929 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)