АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання 1.35.

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. VІІ Повідомлення домашнього завдання 3хв.
  3. Виділені завдання є обов’язковими
  4. ВИКОНАЙТЕ НАСТУПНІ ЗАВДАННЯ
  5. Виконати завдання
  6. Вирішення завдання з визначення умов скидання стічних вод у водоймище
  7. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №3
  8. Вихідні дані для вирішення ЗАВДАННЯ №4
  9. Відповіді на тестові завдання
  10. Вказівки до виконання завдання

У дитини 10-ти років із гострим токсичним міокардитом раптово виникла різка блідість шкіри, задишка змішаного характеру, тахікардія.

Об’єктивно: пульс нитковидний, межі відносної серцевої тупості поширені вліво, тони серця різко ослаблені, над верхівкою тони не вислуховуються.

Яке ускладнення виникло у дитини?

Еталон відповіді.

Діагноз: Лівошлуночкова недостатність.

Завдання 1.36.

У дівчинки 12-ти років на висоті нападу бронхіальної астми виникло відчуття стиснення за грудиною, біль в серці, різка слабкість.

Об’єктивно: виражений гіпергідроз шкіри, центральний ціаноз, набухання шийних вен, гепатомегалія. Пульс слабкого наповнення, тахікардія. Межі серця поширені вправо, тони ослаблені, акцент ІІ тону над легеневою артерією.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Правошлуночкова недостатність.

Завдання 1.37.

До дівчинки 14-ти років із некорегованою тетрадою Фалло викликано лікаря швидкої допомоги. Скарги на задишку при мінімальному фізичному навантаженні, відчуття серцебиття, запаморочення, виражену загальну слабість.

Об’єктивно: блідість шкірних покривів, периферичний пульс аритмічний, різко зниженого наповнення, ЧСС –240 в 1/хв .

Назвіть ускладнення, що виникло у дитини?

Еталон відповіді.

Діагноз: Фібриляція шлуночків.

 

Завдання 1.38.

Дівчинка 13-ти років звернулася до дільничного педіатра із скаргами на відчуття запаморочення, головокружіння, виражену загальну слабкість; періодичну втрату свідомості.

На ЕКГ: автономний ритм передсердь та шлуночків (зубці Р не пов’язані із комплексами QRS). Частота шлуночкових комплексів 45 в 1/хв .

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: АV блокада ІІІ ст.

 

Завдання 1.39.

Народилась дитина від 1-ї вагітності 1-х пологів в терміні гестації 41-42 тижня шляхом накладання порожнинних акушерських щипців з оцінкою по Апгар 1/3 бали.

Об’єктивно: Стан дитини важкий, реакція на огляд відсутня, спонтанна рухова активність знижена, арефлексія, м’язева гіпотонія, генералізовані клоніко-тонічні судоми.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Набряк головного мозку.

 

Завдання 1.40.

У 3-місячної дитини лікар швидкої допомоги констатує: відсутність дихання та серцебиття, м’язеву атонію, широкі зіниці, що не реагують на світло.

Об’єктивно: шкіра холодна на дотик, наявні трупні плями та трупне окоченіння. Зі слів матері, хлопчик був здоровий, нічим не хворів. Після нічного сну мати знайшла мертву дитину.

Ваш орієнтовний діагноз?

Еталон відповіді.

Діагноз: Синдром раптової смерті у немовлят.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 417 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)