АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вирiшiть ситуацiйнi задачi i тести.

Прочитайте:
  1. Розглянути і вирішити задачі і тести.
  2. Розглянути ситуаційні задачі і тести.
  3. Розглянути ситуаційні задачі і тести.
  4. Розглянути ситуаційні задачі і тести.
  5. Розглянути ситуаційні задачі і тести.
  6. Розглянути сутуаційні задачі і тести.
  7. Розгляньте ситуаційні задачі і тести.
  8. Розгляньте ситуаційні задачі і тести.
  9. Розгляньте ситуаційні задачі і тести.

Задача 1. Бригаду швидкої допомоги викликали до хворого В., 44 років, з гiпертонiчною хворобою II А стадiї, гiпертонiчним кризом (АТ 220/120 мм рт ст). Якi засоби використати? У якiй лiкарськiй формi? Дози?

Задача 2. Ухворого Г., 59 років., на гіпертонічну хворобу пiдвищений рiвень ренiну в плазмi кровi. Якій з перерахованих фармакологiчних груп треба вiддати перевагу для лiкування даного хворого:

А) Альфа-адреноблокатори.

Б) Iнгiбiтори АПФ.

В) Дiуретики.

Г) Антагонiсти iонiв кальцiю.

Д) Симпатолiтики.

Задача 3. Хворий Д., 64 років, на гiпертонiчну хворобу лiкувався 10 рокiв. Останнiм часом АТ стiйко утримується на рiвнi бiля 200/100 мл.рт.ст. Супутнi захворювання: гiперацидний гастрит i хронiчний бронхiт з астматичним компонентом. Обгрунтуйте вибiр гiпотензивних засобiв в данiй ситуацiї, щоб не викликати загострення супутнiх захворювань.

Задача 4. У кардiологiчному вiддiленнi терапевт лiкує 3 хворих з гiпертонiчною хворобою. У одного хворого тиск пiдвищується пiсля нервово-психiчного збудження. Другий страждає на пiєлонефрит. У третього - iшемiчна хвороба серця. Зробiть рацiональний вибiр гiпотензивних препаратiв i пояснiть їх мехамiзм дiї.

Задача 5. Вам необхідно підготувати коротке інформаційне повідомлення для лікарів-терапевтів, для цього заповніть таблицю: "Механiзми побiчної дiї гiпотензивних препаратiв".

 

ПРЕПАРАТИ МЕХАНIЗМ ДІЇ ПОБIЧНА ДIЯ
Каптоприл    
Дихлотіазид    
Клофелiн    
Резерпiн    
Бензогексонiй    
Анаприлiн    
Магнiю сульфат    

 

САМОСТIЙНА АУДИТОРНА РОБОТА СТУДЕНТІВ

І. Разом з лікарем-інтерном обгрунтуйте вибір препарату та шлях введення у наступних ситуаціях:

а) для лiкування гiпертонiчного кризу;

б) для керованої гiпотонiї;

в) при хворобi Рейно.

ІІ. Випишіть складнi рецепти, ознайомтесь з формами випуску препаратiв, iнформацiйними листками до них.

ІІІ. Контроль кiнцевого рiвня знань за iндивiдуальними завданнями, що мiстять 5 тестiв. Проаналiзувати помилки. Ознайомитися з еталонами відповідей.

ЗАНЯТТЯ № 32

ТЕМА: Гiпертензивнi засоби.

АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ: Особливості фармакокінетики гіпертензивних препаратів – норадреналіну, мезатону, ефедрину – зумовлюють показання до їх призначення при колаптоїдних станах різного походження.

Навчальні цілі:

знати: особливості фармакокінетики, фармакодинаміки, механізм дії та правила призначення гіпертензивних засобів, принципи надання допомоги при колапсі.

вміти: раціонально призначити та дозувати гіпертензивні засоби, обгрунтувати їхнє застосування в медичній практиці, передбачити та попередити можливу побічну дію, виписати препарати в рецепті та провести корекцію виписаних рецептів.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 537 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)