АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Препарати бактеріального походження

Прочитайте:
  1. Антибактеріальні препарати вибору в залежності від виду бактеріального збудника.
  2. Антигістамінні препарати
  3. Антигістамінні препарати ІІ покоління
  4. Вибір стартового антибактеріального препарату.
  5. Деякі токсини і лікарські препарати, які ефективно можуть бути видалені з кров’яного русла методом діалізу
  6. Зміни в організмі людини при порушенні принципів раціонального харчування. Захворювання аліментарного походження.
  7. Інші препарати
  8. Комбіновані препарати
  9. Комбіновані препарати
  10. Міокардит неревматичного походження.

· Ліастен (Liastenum)

Фармакотерапевтична група: L 03A - цитокіни та імуномодулятори

Основна фармакотерапевтична дія: імуномоделююча.

Фармакодинаміка, фармакокінетика, біоеквівалентність для аналогів: імуномодуляторприродного походження з широким спектром дії» являє собою фрагмент клітинної стінки лактобактерій» стимулює функцію макрофагів і нормалізує кількість т-лімфоцитів; активує клітини моноцитарно-макрофагального ряду, фагоцитоз, підвищує активність лізосомальних ферментів, продукцію активних форм кисню, посилює цитотоксичних ефект макрофагів по відношенню до пухлинних клітин; підсилює синтез прозапальних цитокінів; імуномоделююча активність проявляється також в тому, що препарат зберігає ендокринну функцію тимусу, в деяких випадках знижує рівень циркулюючих імунних комплексів; сприяє стимуляції лейкопоеза, має слабкий ефект анти метастатичної та протипухлинної дії, зменшує побічні ефекти хіміо- та променевої терапії; не має ембріотоксичної, мутагенної та тератогенної дії.

Показання для застосування ЛЗ: вторинний імунодефіцит і лейкопенія, зокрема при хіміо- та променевійтерапії онкологічних хворих та хворих на лейкоз з метою зниження токсичної дії цитостатиків; хірургічне лікування онкологічних захворювань; г. та хр. бактеріальні захворювання, а також лейкопенія різного походження.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: вводять п/ш або в/м; звичайна добова доза препарату для дорослих осіб становить 0,002 г; на курс використовується 3-5 ін'єкцій з інтервалом 5-7діб; за необхідності повторні курси проводяться через 3-6 та 12 місяців.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ: короткочасне незначне підвищення t° тіла, виникнення місцевих реакцій, болю у суглобах.

Протипоказання до застосування ЛЗ: гіперчутливість до компонентів препарату та аутоімунні хвороби.

Форми випуску ЛЗ: порошок для приготування р-ну для ін’єкцій, що містить 0,002 г активної речовини, у фл.

Умови та термін зберігання ЛЗ: зберігати при t° не вище 25'С; готовий р-н зберігати не більше 24 год в холодильнику при t° -4°С - 6 С; термін придатності - З роки.

Торгова назва:

І. Ліастен, ДП "Ензим"

· Бронхомунал (Broncho-munal)

Фармакотерапевтична група: J07A X - бактеріальні вакцини.

Основна фармакотерапевтична дія: імуномодулююча.

Фармакодинаміка, фармакокінетика, біоеквівалентність для аналогів: стимулює природні захисні механізми організму у боротьбі проти інфекцій дихальних шляхів; знижує частоту, тривалість і тяжкість цих інфекцій, таком чином, зменшує потребу в а/б та інших ліках; посилює локальну відповідь у слизовій оболонці дихальних шляхів як на клітинному, так і на гуморальному рівні, а також в інших імуно-компетентних структурах організму; стимулює неспецифічну імуну відповідь організму.

Показання для застосування ЛЗ: засіб ад'ювантної терапії при будь-яких інфекціях дихальних шляхів; профілактика рецидивугочих інфекцій ВДШ та НДШ (хр. бронхіт, тонзиліт, фарингіт, ларингіт, риніт, синусит,отит).

Спосіб застосування та дози ЛЗ: дорослі та діти старші 12-ти років для профілактики інфекцій дихальних шляхів 1 капс./добу протягом 10 днів місяця 3 місяці підряд (при можливості пацієнт повинен розпочинати лікування кожного місяця у той же самий день, так щоб зберігались 20-денні інтервали між курсами лікування); при г. захворюванні: 1 капс./добу протягом 10 або 30 діб підряд; у кожному з наступних 2-х місяців можливо давати по 1 капс. протягом 10 днів підряд; між курсами повинні зберігатися 20-денні інтервали; дітям від 6 місяців до 12-ти років рекомендований прийом капс. по 3,5 мг (схеми аналогічні); для маленьких дітей, які не можуть проковтнути цілу капс., слід висипати вміст капс. в ємкість з невеликою кількістю рідини (чаю, молока або соку) і дати випити дитині; можливий прийом разом з а/б.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ: ШКТ - біль у шлунку, нудота, блювота, діарея; підвищення t°, реакції гіперчутливості.

Протипоказання до застосування ЛЗ: гіперчутливість до будь-якого компонента препарату; діти віком до 6 місяців.

Форми випуску ЛЗ: капс. по 3,5 мг, по 7мг.

Умови та термін зберігання ЛЗ: зберігають при t° не вище 25° С; термін придатності - 5 років.

Торгова назва:

ІІ. Бронхомунал, Бронхомунал П, Лек фармацевтична компанія д.д., Словенія

· ІРС 19® (IRS 19 ®)

Фармакотерапевтична група: R07А X – інші лікарські засоби, що впливають на дихальну систему.

Основна фармакотерапевтична дія: імуномодулююча.

Фармакодинаміка, фармакокінетика, біоеквівалентність для аналогів: комплексний препарат лізатів бактерій, щомістить суспензії лізатів бактерій: Str. pneumoniae (типи І, ІІ, III, V, VIII, XII), Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae ss pneumoniae, Staph. аureus, Acinetobacter calcoaceticus, Moraxella catarrhalis, Neisseria subflava, Neisseria subflava, Str. pyogenes група A, Str. Dysgalactiae, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, у вигляді р-ну для інтраназального введення в аерозольній упаковці; лізис м/о здійснюється на основі оригінальної біологічної методики, яка дозволяє отримати непатогенні а/г із збереженням специфічних властивостей кожного штаму; завдяки цьому лізати спроможні викликати у слизовій оболонці захисні імунні реакції, ідентичні реакціям на похідні збудники інфекції: стимуляцію і розмноження імунокомпстснтних клітин, підвищення рівня лізоциму та інтерферону в секреті, збільшення кількості локальних а/т, особливо Ig А, підвищення фагоцитарної активності, яка сприяє елімінації збудників інфекції з організму

Показання для застосування ЛЗ: профілактика і лікування у дорослих і дітей віком з 2 років г. і хр. інфекційних захворювань ЛОР-органів і ВДШ: г. і хр. ринітів. рецидивуючих ринотрахеобронхітів,трахеїтів, хр. бронхітів, запалення аденоїдів, синуситів, фарингітів, ларингітів, отитів, тонзилітів, БА, ускладнень грипу та інших ГРІВ, а також у перед- і післяопераційному періоді для профілактики інфекційних ускладнень після хірургічних втручань на ЛОР-органах.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: лікування (під час інфекції): 1 упорскування у кожну ніздрю 2-5 р/добу до зникнення симптомів захворювання; профілактика (перед початком зимового сезону і у разі хр. захворювань 2-3 рази на рік): 1 упорскування в кожну ніздрю 2 р/добу протягом 2 тижнів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ: на початку лікування – чихання, посилення виділень з носа; АР (висипання, кропив'янка, ангіоневротичний набряк).

Протипоказання до застосування ЛЗ: гіперчутливість до компонентів препарату.

Форми випуску ЛЗ: р-н для інтраназального введення в аерозольній упаковці

Умови та термін зберігання ЛЗ: зберігати при t° нижче 25°С; термін придатності - 3 роки

Торгова назва:

ІІ. ІРС 19®, "Солвей Фармацеутікалз". Франція.

· Імудон (Imudon)

Фармакотерапевтична група: A01A D11 - sнші засоби для орального застосування. Стоматологічні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія: імуномодулююча.

Фармакодинаміка, фармакокінетика, біоеквівалентність для аналогів: полівалентний антигенний комплекс, склад якого відповідає збудникам, що найчастіше викликають запальна процеси у порожнині рота та глотки: Str. pyogenes groupe A, Enterococcus faecium, Enterococcus faecalis, Str. Sanguis, Staph.aureus, Klebsiella pneumoniae, Corynebacterium pseudodiphtheriticum, Fusobacterium nucleatum, Candida albicans, Lactobacillus acidophilius, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactus;

препарат активує фагоцитоз, збільшує вміст лізоциму в слині, сприяє збільшенню кількості імунокомпетентних клітин, підвищує вміст секреторного Ig А в слині.

Показання для застосування ЛЗ: поверхневий та глибокий парадонтоз, парадонтит, стоматит, глосит, запальні та інфекційні ураження ротової порожнини, глотки, еритематозний та виразковий гінгівіт, дисбактеріоз порожнини рота, фарингіт, хр. тонзиліт.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: дорослим та підліткам старше 14 років рекомендовано приймати при г.запальних захворюваннях порожнини рота по 8 табл. на добу з інтервалом 1 год; тривалість курса 10 днів; з метож профілактики хр. запальних захворювань порожнини рота та глотки – по 6 табл./добу; тривалість курса – 20 днів; рекомендовано проводити профілактичні к4урси 3-4 рази на рік.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ: АР - висипка, ангіоневротичний набряк; ШКТ – нудота, блювання, болі в животі.

Протипоказання до застосування ЛЗ: гіперчутливість до препарату; діти віком до 3 років.

Форми випуску ЛЗ: табл. для смоктання

Умови та термін зберігання ЛЗ: зберігати при t° 18°С - 25°С; термін придатності – 3 роки.

Торгова назва:

ІІ. Імудон™, "Солвей Фармацеутікалз", Франція


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 671 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)