АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактика. Загальна профілактика полягає у виявленні хворих, їхній ізоляції і лікуванні

Прочитайте:
  1. Анафілактичний тип алергії: алергени, періоди і механізм розвитку, клінічні прояви, профілактика.
  2. Гонококи. Біологічні властивості, патогенез і мікробіологічна діагностика захворювань. Профілактика і специфічна терапія гонореї та бленореї.
  3. ЗАГАЛЬНА ПРОФІЛАКТИКА ХВОРОБ ЕНДОКРИННИХ ОРГАНІВ
  4. Імунопрофілактика
  5. ІМУНОПРОФІЛАКТИКА ТА ІМУНОТЕРАПІЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
  6. Імунопрофілактика та імунотерапія інфекційних хвороб
  7. Лептоспіри і їх характеристика,класифікація.патогенез,імунітет і мб.діагностика. Специфічна профілактика і терапія.
  8. Лікування та профілактика спадкових хворіб і хворіб зі спадковою схильністю
  9. Малярійний плазмодій,характеристика.Патогенез малярії.Мікробіог.діагностика.Профілактика і терапія.
  10. Неспецифічна профілактика СНІДу.

Загальна профілактика полягає у виявленні хворих, їхній ізоляції і лікуванні. Хворих, якщо це можливо, ізолюють в домашніх умовах на 5 днів з моменту висипання, іноді термін доцільно продовжити. Дезінфекція не проводиться. На контактних накладається карантин на 21 день. Варто оберігати вагітних, котрі раніш не хворіли на краснуху, від спілкування з хворими не менш 3-х тижнів.

Специфічна профілактика полягає у вакцинації. Кожна країна розробляє свою стратегію вакцинації. Використовують переважно живі вакцини. Добре зарекомендувала себе вакцина RA 27/3: як показали дослідження, вона стимулює не тільки гуморальний імунітет, але і секреторну імунну відповідь. Через вірусемію протипоказана вакцинація вагітних, більш того, після вакцинації жінка повинна уникати вагітності не менше 3 місяців. В даний час створені різні типи вакцин, у тому числі і жива тривалентна вакцина (проти кору, краснухи і епідемічного паротиту), за допомогою якої шляхом масової вакцинації ВОЗ планує справитися в найближчі роки з цією розповсюдженою і небезпечною «дитячою» інфекцією.

В Україні згідно календаря щеплень специфічну профілактику краснухи проводять живою вакциною у віці 12 місяців з подальшою ревакцинацією у 6 і в 15 років (дівчат). Щеплення може бути проведене як моновакциною, так і тривакциною (кір, краснуха, паротитна інфекція).

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 402 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)