АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Сім’яні пухирці

Прочитайте:
  1. Сім’яні канатики та сім’яні міхурці

Голотопія. Розташовані сім’яні пухирці в малому тазу, вище передміхурової залози, та прилягають до задньої стінки сечового міхура.

Будова. Сім’яний пухирець має форму ампули завдовжки 6—7 см і завширшки 3 см. Нижній кінець його звужується, переходячи у видільну протоку завдовжки 0,5—1 см, яка з’єднується з ампулою сім’явиносної протоки (ampulla ductus deferentis),утворюючи сім’явипорскувальну протоку(ductus ejaculatorius),що проходить через передміхурову залозу в сечівник.

Синтопія. Сім’яні пухирці розташовані між сім’явиносною протокою і сечоводом. Знизу вони зв’язані з передміхуровою залозою, спереду прилягають до дна сечового міхура, ззаду — через черевно-промежинний апоневроз та очеревину прямокишково-міхурової заглибини — до прямої кишки. Зверху пухирці вкриті очеревиною і прилягають до органів, які розташовані у зазначеному закутку, або до прямої кишки.

Кровопостачання сім’яних пухирців здійснюють нижні міхурові та середні прямокишкові артерії. Венозна кров від них відтікає в міхурове венозне сплетення.

Лімфовідтік відбувається в підчеревні лімфатичні вузли.

Іннервацію сім’яних пухирців забезпечують гілки підчеревного нервового сплетення через нервове сплетення передміхурової залози.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 701 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)