АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тазовий відділ сім’явиносної протоки (pars pelvina ductus deferentis)

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. E. - Задній відділ середньої лобової звивини в лівій півкулі.
  3. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  4. Б. Відкривання рота, розгинання шийного відділу хребта, висування нижньої щелепи
  5. Безумовними рефлексами називають вроджені й більш-менш незмінні рефлекси, що їх здійснюють відділи нервової системи, розташовані нижче від кори головного мозку.
  6. Будова та відділи тонкої кишки
  7. Будова та функції парасимпатичного відділу вегетативної нервової системи
  8. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  9. Виберіть, як називаються поздовжні складки слизової оболонки, які розміщені в нижньому відділі прямої кишки?
  10. Визначте межі шийного відділу блукаючого нерва.

Голотопія. Сім’явиносні протокирозташовані в бічному та позадуміхуровому клітковинному просторах підочеревинного поверху таза.

Будова. Сім’явиносна протока — це трубчатий орган, що має зовнішній діаметр 3 мм та є продовженням протоки придатка яєчка і закінчується в місці злиття з протокою сім’яного пухирця. Стінка протоки має слизову, м’язову та зовнішню оболонки. М’язова оболонка утворена трьома шарами непосмугованих м’язів (зовнішній і внутрішній — поздовжні, середній — циркулярні), через що протока є щільною і її легко пропальпувати в усіх відділах.

Синтопія. Покинувши глибоке пахвинне кільце, протока проходить уздовж стінки таза під очеревиною та зростається з нею сполучнотканинними перетинками, через що цю ділянку називають пристінковою. Прямуючи вниз і назад, протока проходить позаду нижніх надчеревних судин, перетинає на своєму шляху зовнішні клубові судини й облітеровану пупкову артерію, розміщуючися досередини від них. Після чого досягає спочатку бокової, а потім задньої стінки сечового міхура та проходить між нею і сечоводом (перехрещення із сечоводом). Цю ділянку тазового відділу протоки називають міхуровою. Поблизу задньої стінки дна міхура вона йде досередини від сім’яного пухирця, утворюючи ампулу сім’явиносної протоки. Остання, з’єднавшись з видільною протокою сім’яного пухирця, утворює сім’явипорскувальну протоку, що відкривається з обох боків від сім’яного горбка в передміхурову частину сечівника.

Лімфовідтік від тазового відділу сім’явиносної протоки відбувається в підчеревні вузли.

Іннервацію зазначеного відділу забезпечують гілки підчеревного нервового сплетення через нервове сплетення передміхурової залози.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 626 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)