АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ветеринарно-санітарна експертиза молока і молочних продуктів

Прочитайте:
  1. А. Експертиза Лейхтера
  2. Алиментарные заболевания, связанные с употреблением молока и молочных продуктов, их профилактика.
  3. Анатомо-фізіологічна характеристика шляхів виведення з організму продуктів обміну речовин, можливі порушення.
  4. Б. Експертиза Гермара Рудольфа
  5. Ветсанекспертиза інших продуктів.
  6. Ветсанекспертиза м'яса та м'ясопродуктів
  7. Вимоги до імпорту м'яса, м'ясних продуктів
  8. Влияние маститов на качество молока
  9. Гістологічна класифікація пухлин молочних залоз (ВОЗ, 1981)

До продажу допускаються молочні продукти із благополучних по за­разних хворобах господарств та населених пунктів. Для цього власники отримують спеціальне посвідчення, видане Головним інспектором вете­ринарної медицини району.

Під час експертизи виявляють вади молока, фальсифікації. Непри­датні до вживання продукти денатуруються і власнику не повертаються.

Правила ветеринарно-санітарної експертизи яєць свійської птиці встановлюють ветеринарно-санітарні вимоги при виробництві, заготівлі, прийманні, зберіганні, транспортуванні і реалізації яєць свійської птиці.

На ринку дозволяється реалізація курячих, індичих, перепелиних і цесариних яєць, які отримані від птиці, благополучної щодо інфекційних захворювань, що підтверджено ветеринарним свідоцтвом або довідкою та визнані ветеринарно-санітарною експертизою придатними для хар­чових потреб.

При реалізації яєць промислового виробництва кожна партія супро­воджується ветеринарним свідоцтвом.

Спеціалісти лабораторії вивчають супровідні документи, термін ре­алізації продукції, оглядають партію, проводять органолептичну оцінку та лабораторні дослідження.

З кожної партії яєць від птиці, яка утримується на присадибних гос­подарствах, відбирають для органолептичних досліджень, в тому числі, овоскопії не менше 10 шт.

До продажу допускаються яйця, що пройшли ветеринарно-санітар­ну експертизу у відповідності до вимог, правил ветеринарно-санітарної експертизи яєць. Непридатні до вжитку утилізуються. Забороняється продаж на ринку качиних і гусячих яєць. Вони можуть використовуватись у хлібопекарському виробництві. ■


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 631 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)