АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Норми забезпечення установ ветеринарної медицини

Прочитайте:
  1. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  2. V. Методичне забезпечення
  3. VI. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів
  4. VI. Методичне забезпечення
  5. VI. Методичне забезпечення
  6. VI. Методичне забезпечення
  7. VI. Методичне забезпечення
  8. VI. Методичне забезпечення
  9. VI. Методичне забезпечення
  10. VI. Методичне забезпечення

Установи ветеринарної медицини та господарства повинні бути за­безпечені тим майном, яке потрібне для виконання виробничих завдань, передбачених Положенням про відповідні установи. Норми забезпечен­ня установ ветеринарної медицини медикаментами, інструментом та майном розробляє і затверджує Мінагрополітики України.

У даний час лікувально-профілактичні установи державної ветери­нарної мережі керуються "Приблизними нормами забезпечення ветери­нарним майном установ та організацій державної ветеринарної мережі", затвердженими вищим сільськогосподарським органом держави.

Передбачені норми постачання за такими видами товарів для ра­йонних державних лікарень ветеринарної медицини, дільничних ліка­рень, дільниць та пунктів ветеринарної медицини:

1) прилади, апарати та інше майно;

2) інструменти;

3) скляний посуд;

4) гумотехнічні вироби;

5) меблі;

6) господарський інвентар.

Лікарні ветеринарної медицини господарств будь-яких форм влас­ності забезпечуються за нормами дільниці державної ветеринарної ме­дицини, а пункти ветеринарної медицини відділків господарства - за нормами державного пункту ветеринарної медицини.


Вищий сільськогосподарський орган держави за погодженням з Мі­ністерством фінансів встановив, що лікувально-профілактичні установи державної ветеринарної медицини повинні мати незнижуваний запас медикаментів, перев'язувальних засобів, дезінфекційних речовин у від­повідності з нормами, а також запас біологічних препаратів згідно з пла­нами профілактичних протиепізоотичних заходів.

У даний час діють Приблизні норми лікарських засобів, хімікатів та перев'язувальних засобів для районних лікарень, дільничних лікарень, дільниць ветеринарної медицини. Вони не є нормами витрачання, а но­рмами наявності.

При складанні заявок на отруйні та сильнодіючі лікарські засоби по­трібно враховувати обмеження, встановлені Правилами зберігання, об­ліку та відпускання цих засобів для дільниць і пунктів ветеринарної ме­дицини у відношенні отримання та зберігання вказаних засобів.

У той же час потрібно враховувати, що витрачання перев'язуваль­них засобів, шовного матеріалу та спирту етилового у ветеринарних установах нормується.

Таблиця 17


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 678 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)