АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Еталони відповідей до задачі № 23

Прочитайте:
  1. А. Задачі для самоконтролю
  2. А. Ситуаційні задачі.
  3. А. Ситуаційні клінічні задачі
  4. А.Ситуаційні клінічні задачі
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

1. Діагноз:Місцева алергійна реакція (інтоксикація отрутою гадюки). Невідкладна допомога при інтоксикації отрутою гадюки:

- Забезпечити спокій в горизонтальному положенні

- Місце укусу обробити 1% р-ном натрію перманганату, а потім преднізолоновою (гідрокортизоновою) маззю

- В місце укусу і навколо нього ввести 2-5 мл 0,5 –1 % р-ну новокаїну і 0,3-0,5 мл 0,1% р-ну адреналіну

- 1мл 2% р-ну промедолу, 2-3 мл 1% р-ну димедролу або

- 2 мл 2,5% дипразину п/ш

- Полівалентна протизміїна сироватка, глюкокортикоїди, оксигенотерапія

3. Підшкірне введення димедролу

Мета:Лікування.
Показання:Призначення лікаря.
Протипоказання:Визначає лікар.
Місце виконання:Лікувальний заклад, домашні умови.
Підготувати необхідне: Стерильні:шприци, ватні тампони, серветки, лоток, гумові рукавички, маска, пінцет в дез.розчині. Спирт етиловий 70%, лікарські препарати в ампулах, флаконах, пилочка, лоток для використаного матеріалу, тонометр, фонендоскоп, протишоковий набір, аптечка “АНТИСНІД”, бікси зі стерильним матеріалом і інструментарієм, ємкості з дезрозчинами.
Алгоритм виконання: 1.Психологічно підготуйте пацієнта до маніпуляції. Отримайте згоду на її проведення. 2.Уточніть індивідуальну чутливість до препарату. 3.Помийте руки під проточною водою двічі з милом, висушіть рушником і обробіть спиртом. 4.Одягніть маску, рукавички. 5.Намітити місце ін’єкції: (зовнішня поверхня плеча, підлопаткова ділянка, передньо-зовнішня поверхня стегна,бокові поверхні живота). Ін’єкцію не можна виконувати в місцях набряків або ущільнень (інфільтратів), які залишилися від попередніх ін’єкцій. 6.Підготуйте шприц до виконання ін”єкцій. 7.Допоможіть пацієнту зайняти зручне положення. 8.Протріть двічі місце ін”єкції ватними кульками, змоченими спиртом, дайте спирту висохнути. 9.Обробіть руки спиртом. 10.Видаліть залишки повітря із шприца. 11.Захопіть вказівним та великим пальцями лівої руки шкіру з підшкірною основою у ділянці ін”єкції. 12.Введіть в основу утвореної складки голку на 2/3 її довжини під кутом 30-45°. 13.Відпустіть складку і повільно введіть ліки. 14.Прикладіть суху стерильну ватну кульку до місця ін”єкції. 15.Витягніть швидким рухом голку. 16.Спитайте у пацієнта про його самопочуття. 17.Продезінфікуйте використане оснащення. 18.Зробіть запис про виконання процедури.

 

 

Терапія №24.

Ви – фельдшер “швидкої медичної допомоги”

У хворого М., 50 років, 5 днів тому виникли спонтанні нічні приступи болю за грудиною тривалістю 30 хв. Біль повторювався в один і той же час і знімався введенням анальгетиків. Під час чергового приступу болю знято ЕКГ, на котрій зареєстровано підняття сегмента SТ в І і ІІ стандартних і правих грудних відведеннях.

1. Ваш попередній діагноз. Складіть план надання невідкладної медичної допомоги.

2. Біохімічне дослідження крові та його діагностичне значення. Продемонструвати техніку взяття крові з вени на біохімічне дослідження.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 469 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)