АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Групи кровi людини за системою АВО. Резус-фактор.

Прочитайте:
  1. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  2. Анатомічна будова зубів різцевої групи верхньої і нижньої щелепи.
  3. АНАТОМІЯ ЛЮДИНИ
  4. Біологічна особливість репродукції людини
  5. Будова клітини людини.1
  6. Вiддiли скелету людини
  7. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  8. Визначення групи крові за цоліклонами.
  9. Визначення групи крові у системі АВО
  10. Визначення просторового порога тактильної чутливості шкіри людини.

Визначення групи крові за системою AB0 У клінічній практиці визначають групи крові за допомогою моноклональних антитіл. При цьому еритроцити випробуваного змішують на тарілці або білої платівці з краплею стандартних моноклональних антитіл (Цоліклони анти- А і Цоліклони анти -B), а при нечіткої аглютинації і при AB (IV) групі досліджуваної крові додають для контролю краплю ізотонічного розчину. Співвідношення еритроцитів і Цоліклони: ~ 0,1 Цоліклони і ~ 0,01 еритроцитів. Результат реакції оцінюють через три хвилини.якщо реакція аглютинації наступила тільки з анти- А Цоліклони, то досліджувана кров належить до групи А (II);якщо реакція аглютинації наступила тільки з анти -B Цоліклони, то досліджувана кров належить до групи B (III);якщо реакція аглютинації не наступила з анти- А і з анти -B Цоліклони, то досліджувана кров належить до групи 0 (I);якщо реакція аглютинації настала і з анти- А і з анти -B Цоліклони, і її немає в контрольній краплі з ізотонічним розчином, то досліджувана кров належить до групи AB (IV).Проба на індивідуальну сумісність за системою AB0 Аглютиніни, не властиві даній групі крові, носять назву екстрагглютінов. Вони іноді спостерігаються у зв'язку з наявністю різновидів агглютиногена A і агглютинина α, при цьому α1M і α2 аглютиніни можуть виконувати роль екстрагглютінінов.

Феномен екстрагглютінінов, а також деякі інші явища, в ряді випадків можуть бути причиною несумісності крові донора і реципієнта в межах системи AB0 навіть при збігу груп. З метою виключення такої внутрішньогрупової несумісності однойменних за системою AB0 крові донора і крові реципієнта проводять пробу на індивідуальну сумісність.

На білу пластину або тарілку при температурі 15-25 ° C наносять краплю сироватки реципієнта (~ 0,1) і краплю крові донора (~ 0,01). Краплі змішують між собою і оцінюють результат через п'ять хвилин. Наявність аглютинації вказує на несумісність крові донора і крові реципієнта в межах системи AB0, незважаючи на те, що їх групи крові однойменні.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 492 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)