АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Часткове голодування

Прочитайте:
  1. Водне і мінеральне голодування.
  2. Глава 14. Голодування
  3. Лікувальне голодування
  4. Неповне голодування
  5. Повне голодування.

Часткове голодування спостерігається при недостатньому надходженні з їжею одного або кількох харчових компонентів (білків, жирів, вуглеводів, вітамінів) за умов нормальної енергетичної цінності їжі. Часто неповне голодування комбінується з частковим.

Вуглеводне голодування. Вуглеводи в організмі виконують перш за все енергетичну функцію, а також структурну, захисну функції. А також вони використовуються для синтезу нуклеїнових кислот. Проявляється посиленням кетогенезу в печінці.

Жирове голодування в енергетичному відношенні може бути замінене вуглеводами і білками. Жири є основним компонентом біологічних мембран, тому для забезпечення пластичних процесів необхідно споживати не менше 5-6 г жиру, котрий містить незамінні жирні кислоти (арахідонову, лінолеву, ліноленову). Слід також враховувати, що з жирами в організм поступають жиророзчинні вітаміни.

Білкове голодування виникає коли кількість білків, що потрапляють з їжею, не забезпечують азотистої рівноваги, це приводить до від’ємного азотистого балансу. Стан білкового обміну організму залежить не тільки від кількості білку, що поступає в організм, але і від якісного складу.За відсутності навіть однієї незамінної амінокислоти (лейцин, ізолейцин, лізин, триптофан, фенілаланін, метіонін, валін) встановлюється від’ємний азотистий баланс.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 478 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)