АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Отруєння грибами

Прочитайте:
  1. Актиномицеты. Особенности морфологии и ультраструктуры. Сходство с грибами и отличия от грибов. Способы микроскопического изучения.
  2. Восхитительный плов из дикого риса с грибами
  3. Дослід 1. Відтворити та дослідити гемічний тип гіпоксії отруєнням чадним газом.
  4. ІІІ. Отруєння грибними токсинами гепато – нейротропної дії.
  5. Менингиты, вызванные патогенными грибами
  6. ОТРУЄННЯ
  7. Отруєння алкоголем
  8. Отруєння антихолінестеразними засобами
  9. Отруєння барбітуратами
  10. Отруєння беленою

Гриби поділяються на їстівні, умовно-їстівні і отруйні. Найбільш небезпечними видами отруйних грибів є бліда поганка і мухомор. Токсичні також для людини несправжній сірі і цегляно-червоні опеньки. Бліда поганка буває жовтою, зеленою і білою. Два останні підвиди є особливо отруйні.

Отрути білої поганки – фаллоїн, фаллоїдин і амалітин є поліпептидами. Амалітин виділений у вигляді кристалічної речовини. В грибах він знаходиться у вигляді α– і β-амалітинів. Особливо токсичною є α–форма, токсична доза якої становить 0,0000025 г. Токсини грибів не знищуються при термічній обробці і не розкладаються в шлунку соляною кислотою.

Мухомори містять атропіноподібні алкалоїди мускарин та амалітин, який пошкоджує всі клітини. Особливо страждає печінка, серце, мозок.

Через декілька годин після прийому в їжу отруйних грибів з’являється біль в животі, нудота, блювання і пронос, слабкість, головний біль, головокружіння. Після отруєння блідою поганкою з другого дня відмічається підвищена температура тіла, збільшення і болючість печінки, жовтяниця, тахікардія, гіпотонія. Смерть наступає внаслідок гострої дистрофії печінки. При патологоанатомічному розтині виявляють жирове переродження печінки, нирок, серця.

При отруєнні мухоморами, крім перерахованих симптомів, можуть бути галюцинації, мускаринові судоми мускулатури, гіперсекреція слинних і бронхіальних залоз.

При підозрі на отруєння грибами, перш за все необхідно промити великою кількістю рідини шлунок і кишківник. Хворі підлягають негайній госпіталізації в стаціонар.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 439 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)