АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Інфаркт міокарду. Інфаркт міокарду – це некротичне вогнище в серцевому м'язі, що виникає внаслідок порушення коронарного кровообігу (найчастіше в результаті коронарного

Прочитайте:
  1. Вихід інфаркту
  2. Дослід 2. Вивчити зміни ЕКГ у тварини з експериментальним інфарктом міокарда.
  3. Етапи фізичної реабілітації хворих на інфаркт міокарда
  4. ІНФАРКТ
  5. Інфаркт міокарда
  6. Інфаркт міокарда Варіант І
  7. Інфаркт міокарда Варіант ІІ
  8. Інфаркт міокарда.
  9. Інфаркт міокарду

Інфаркт міокарду – це некротичне вогнище в серцевому м'язі, що виникає внаслідок порушення коронарного кровообігу (найчастіше в результаті коронарного тромбозу).

Головною причиною інфаркту міокарду є атеросклероз коронарних артерій (96 % випадків). На другому місці стоять ревматизм, сифіліс, септичний ендокардит. Факторами, які сприяють виникненню інфаркту міокарду є вік (літні люди), спосіб життя (люди розумової праці), спадковість та деякі захворювання (гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, ожиріння), вживання алкоголю, паління.

Інфаркт міокарду найчастіше розвивається у людей, які страждають на стенокардію. Виникненню інфаркту передує посилення приступів стенокардії, які стають більш частими. Виділяють три види клінічної картини інфаркту міокарду: ангінозний, астматичний та абдомінальний та чотири форми: безбольову; периферійну; церебральну; комбіновану. Домінуючим синдромом при інфаркті міокарду є біль в ділянці серця (такий ж, як при стенокардії, однак більш сильніший), який в залежності від іррадіації може імітувати різні гострі хірургічні захворювання.

Больовий синдром в 20 % хворих може закінчитися кардіогенним шоком, який є середньо-тяжкий, тяжкий та вкрай тяжкий. Шкіра блідне, стає холодною і вологою, знижується артеріальний тиск. В перші дні підвищується температура тіла до 38-40°С. В загальному аналізі крові спостерігається симптом «ножиць»: спочатку високий лейкоцитоз при нормальному ШОЕ, а потім зменшення лейкоцитозу та збільшення ШОЕ.

Долікарська допомога полягає в знеболенні: анальгін, баралгін, наркотичні анальгетики (промедол, омнопон), оксигеноперапії. Необхідно викликати кардіологічну бригаду швидкої допомоги, яка вже при транспортуванні виконує необхідні кардіологічно-реанімаційну терапію. Хворих лікують у спеціалізованих кардіологічних відділеннях (інфарктних відділеннях) при постійному моніторингу серцевої діяльності з застосуванням аритмічної, кардіотонічної, психотропної, антикогулянтної та тромболітичної терапії.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 424 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)