АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Задачі для самоконтролю. Задача 1. Дитині 6 міс. З народження утримуються прояви ексудативно-катарального діатезу

Прочитайте:
  1. А.Ситуаційні клінічні задачі
  2. Б. Ситуаційні задачі.
  3. Б. Ситуаційні задачі.
  4. Б. Ситуаційні задачі.
  5. Б. Ситуаційні задачі.
  6. Б. Ситуаційні задачі.
  7. Б. Ситуаційні задачі.
  8. Б. Ситуаційні задачі.
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

Задача 1. Дитині 6 міс. З народження утримуються прояви ексудативно-катарального діатезу. Впродовж останніх трьох тижнів після вживання апельсинового соку (100 мл) турбують свербіння шкіри, плямисто-пухирчасті висипання на шкірі. У зв'язку з цим мати дитину не купала. При огляді стан дитини порушений, дратівлива, попрілості на сідницях, гнейс на волосистій частині голови, на тулубі залишкові елементи висипу (поодинокі плями, кірочки), розчіси. Мокнуття в пахових складках.

Завдання: 1. Назвати причину захворювання. 2. Ваші поради в догляді за дитиною?

Еталон відповіді: 1. Введення великої кількості апельсинового соку, який має сенсибілізувальну дію; порушення догляду за дитиною, а саме − за шкірними покривами. 2. Гігієнічні та лікувальні (крохмальні) ванни, чередуючи їх. Змащування попрілостей і мокнуття розчином "Фукорцину", інші шкірні складки − кип’яченою олією. На ділянки гнейсу накласти олійний компрес за 2−3 год. до гігієнічної ванни і помити голову водою з милом. На ділянки висипань і розчісів нанести мазь або емульсію, призначену лікарем.

Технологія крохмальних ванн: картопляний крохмаль з розрахунку 100 г на 10 л води розводять у невеликій кількості холодної води, розмішують і виливають у ванну. Температура води 37−38 °С, тривалість 8−10 хв. Після ванни необхідно облити дитину водою. Курс лікування 10−12 ванн через 1 день.

Задача 2. У тяжкохворої дитини мама помітила ділянки гіперемії шкіри на попереку, п'ятах і ліктях. Цілісність шкіри не порушена.

Завдання: 1. Про які зміни з боку шкіри можна думати? 2. Ваші дії?

Еталон відповіді: 1. Пролежні в стадії гіперемії. 2. Уражені місця розтирати камфорним спиртом, розчином оцту, одеколоном. Змащувати міцним розчином перманганату калію. Застосовують опромінення кварцевою лампою. Рекомендувати частіше (кожні 2−3 год.) змінювати положення хворого. Під ділянки тіла, де утворилися пролежні, підкласти гумові круги.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 490 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)