АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Практичне заняття до теми. «Організація харчування дітей у лікарні

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. V. Етапи проведення заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  5. V. Основні етапи заняття
  6. VI. Методичне забезпечення заняття
  7. Виберіть, яка особливість будови задньої поверхні тіла плечової кістки має практичне значення під час накладання джгута?
  8. Вплив на мікроби фізичних, хімічних і біологічних агентів. Практичне використання. Методи стерилізації.
  9. Генна інженерія та її практичне використання в медичній мікробіології. ПЛР.
  10. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ

«Організація харчування дітей у лікарні. Правила видачі їжі у відділенні (соматичному, інфекційному). Санітарні вимоги до харчоблоку, буфету, їдальні. Лікувальні столи. Їх характеристика»

Місце проведення заняття: міська дитяча клінічна лікарня, відділення СМДКЛ, навчальна кімната. Кількість годин – 4 год.

АКТУАЛЬНІСТЬ: організація харчування дітей у лікарні є складовою успішного лікування, оскільки від призначення дієти, повноцінного забезпечення потреб дитячого організму в білках, жирах та вуглеводах залежать повноцінний розвиток дитини та адекватне формування захисних сил.

Лікувальне харчування є невід’ємною частиною комплексного лікування при різних захворюваннях дитячого віку. В одних випадках це єдиний метод лікування, зокрема при уроджених порушеннях обміну речовин − ензимопатіях, коли лише спеціальна дієта може попередити летальний кінець чи розвиток глибокої розумової неповноцінності та інвалідності дитини, забезпечити її нормальний фізичний і психічний розвиток. В інших випадках є одним із методів лікування, без якого інші терапевтичні впливи малоефективні. Передусім це алергічні захворювання, ожиріння, цукровий діабет, хронічні ураження травного каналу та інші.

ЗАГАЛЬНА МЕТА − вміти скласти меню дитині будь-якого віку, яка перебуває на дієтичному харчуванні з урахуванням характеру захворювання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 465 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)