АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Структура і функції педіатричного стаціонару

Прочитайте:
  1. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  2. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  3. Анатомія та функції сечовивідних шляхів
  4. Антигенная структура
  5. Антигенная структура
  6. Антигенная структура
  7. Антигенная структура
  8. Антигенная структура
  9. Антигенная структура
  10. Антигенная структура

Педіатричний стаціонар (дитяча лікарня) – лікувально-профілактичний заклад, де проводиться кваліфіковане лікування дітей у віці від народження до 18 років, які за станом здоров’я повинні знаходитись під постійним спостереженням лікаря.

Головним у роботі дитячої лікарні є:

- надання дітям висококваліфікованої медичної допомоги;

- впровадження в практику охорони здоров’я дитячого населення сучасних методів профілактики, діагностики та лікування;

- удосконалення організаційних форм і методів лікувальної роботи;

- підвищення санітарної культури населення.

Найважливішою умовою діяльності дитячої лікарні є впровадження спадкоємності в роботі з іншими лікувально-профілактичними закладами: поліклініками, санаторіями, пологовими будинками тощо.

Існують різноманітні типи дитячих лікарень:

за профілем вони поділяються на багатопрофільні та спеціалізовані;

за системою організації: об’єднані з поліклінікою і самостійні;

за адміністративним розподілом: районні, міські, клінічні (якщо на базі лікарні працює кафедра медичного або науково-дослідного інституту), обласні; республіканські;

Невідкладну медичну допомогу в разі гострих захворювань, травм, отруєнь та ін. повинна надавати будь-яка лікарня незалежно від профілю, району обслуговування та віку дитини, що звернулася.

Дитяча лікарня включає: приймальне та лікувальні відділення, діагностичне відділення або відповідні кабінети і лабораторії, патологоанатомічне відділення, а також допоміжні підрозділи: адміністративно-господарська частина, аптека, харчоблок, кабінет медичної статистики, медичний архів.

Хвора дитина, яка надходить до стаціонару спочатку потрапляє у приймальне відділення, яке складається з вестибюлю, прийомно-оглядових боксів, ізоляційних боксів санітарного пропускника, кабінету лікаря, процедурної кімнати, кімнати для медперсоналу, туалету.

Лікувальне відділення складається з палат та боксів, маніпуляційної, поста медичної сестри, кабінету завідувача відділенням, ординаторської, кабінету старшої медичної сестри, сестринської, кабінетів для виконання діагностичного обстеження дітей (електрокардіографія, електроенцефалографія, ультразвукове дослідження органів та систем, фізіотерапевтичні процедури, зондування, постановки клізм тощо) та лікувальних процедур, а також ряду допоміжних приміщень: їдальні, ігрової кімнати, душової, кімнати для зберігання речей хворих, миття суден, горшків та клейонок, тимчасового зберігання брудної білизни, санвузлу (окремо для медперсоналу та хворих).

Для дітей першого року життя передбачаються боксовані та напівбоксовані палати: від 1-го до 4-х ліжок у кожному боксі. У палатах для дітей старших одного року допускається не більше 6 ліжок.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1172 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)