АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Центральна нервова система.

Прочитайте:
  1. Автономна нервова система
  2. Вегетативна нервова система
  3. Вегетативна нервова система
  4. Вища нервова діяльність
  5. Вкажіть тип нападу. Де локалізується епілептичне вогнище(Первинно-генералізований судомний напад з аурою. Передцентральна звивина)?
  6. Выделительная система.
  7. Гипоталамо-гипофизарная система.
  8. Глава 18 – Эндокринная система.
  9. Гормоны, влияющие на функцию коры надпочечников: гипоталамо-гипофизарно-надпочечниковая система.
  10. Гормоны, влияющие на функцию щитовидной железы: гипоталамо-гипофизарно-тиреоидная система.

Механізми авторегуляції забезпечують постійність мозкового кровотоку при широкому спектрі перфузійного тиску. Пацієнти з хронічною АГ здатні переносити більш високі цифри АТ до зриву авторегуляції. У цієї категорії хворих відмічається підвищення судинного опору у зв’язку з чим вони більш схильні до розвитку ішемії головного мозку при зниженні кровоточу в умовах нормалізації АТ. Різке підвищення рівня АТ може призвести до збільшення мозкового кровотоку, підвищення внутрішньочерепного тиску та набряку мозку. Одним з клінічних проявів набряку головного мозку і мікрогеморрагій на тлі порушення авторегуляції мозкового кровотоку в умовах ГК є гіпертензивна енцефалопатія.

Серцево-судинна система.

Пацієнти з тривалим анамнезом АГ характеризуються підвищенням жорсткості судинної стінки, збільшенням рівня систолічного і пульсового АТ, розвитком гіпертрофії лівого шлуночка.

Ці фактори призводять до зниження коронарної перфузії та збільшення потреби міокарда у кисні. В умовах ГК лівий шлуночек не може компенсувати різке підвищення системного судинного опору, що є причиною гострої лівошлуночкової недостатності і набряку легень або гострої ішемії міокарда.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 390 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)