АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Гострий набряк легенів.

Прочитайте:
  1. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  2. Гострий ішемічний інсульт.
  3. Гострий коронарний синдром.
  4. Жінка звернулась до лікаря зі скаргами на набряклість та болючість нижньої кінцівки, припухлість вен та вузлів на медіальній поверхні
  5. Клінічні симптоми захворювань органів кровообігу: біль у ділянці серця або за грудниною, серцебиття, задишка, набряки.
  6. Лікування та профілактика набряку мозку
  7. Лікування хворих у гострий період захворювання
  8. МІСЦЕВИЙ НАБРЯК
  9. Морфологія набряків.

Приблизно 50% пацієнтів з гострим набряком легенів (ГНЛ) мають підвищені цифри АТ (систолічний АТ>140 мм рт ст.). У частини хворих така гіпертензивна реакція не є первинною, а розвивається у відповідь на задишку, збудження та/або стенокардитичний біль. Тому таким хворим треба налагодити оксигенотерапію, заспокоїти та забезпечити адекватне знеболення. Препаратом вибору у цьому випадку є морфін, який має також деякі інші позитивні ефекти у хворих з ГНЛ. Метою подальшого лікування цієї категорії хворих є зниження перед- і післянавантаження та забезпечення достатнього діурезу. Зниження АТ дозволяє зменшити потреби серця у кисні та підвищити серцевий викід. При ГНЛ зниження АТ необхідно проводити терміново та швидко. Препаратами вибору є нітрогліцерин та нітропрусід натрію, які використовуються на фоні сечогінної терапії.

Альтернативою нітровазодилататорам для зниження АТ у хворих з ГНЛ може бути застосування урапіділу. Цей препарат на відміну від інших вазодилататорів не викликає розвиток рефлекторної тахікардії, що особливо важливо у хворих з гострою серцевою недостатністю. У дослідженні NITURA використання урапіділу (на фоні оксигенотерапії, морфіну та діуретиків) у хворих з ГК, які ускладнені ГНЛ, супроводжувалося значнішим зниженням АТ та суттєвішим покращенням респіраторних та метаболічних показників ніж застосування нітрогліцерину.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 408 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)