АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А.2 Загальна частина

Прочитайте:
  1. A.1.8 Коротка епідеміологічна інформація – загальна поширеність патології, поширеність серед окремих груп населення (віко-статевих та ін., фактори ризику, прогноз).
  2. VI шкала «Загальна оцінка адаптованості дитини»
  3. А.1 Паспортна частина
  4. А.1. Паспортна частина
  5. А.1. Паспортна частина
  6. А.1. Паспортна частина
  7. А.1. Паспортна частина
  8. А.1. Паспортна частина
  9. А.1. Паспортна частина

Результати досліджень, що базуються на засадах доказової медицини, свідчать про те, що особи з ЦД мають більш високий ризик розвитку деяких серйозних проблем зі здоров'ям, включаючи високий артеріальний тиск, хвороби серця, інсульт, порушення кровообігу, ураження нервів, нирок і очей. Особливо високий ризик у людей з ЦД, які мають надмірну вагу, курять або які не є фізично активними. Ризик розвитку будь-якого з цих ускладнень значно знижується шляхом контролю та відповідної корекції глюкози в крові та артеріального тиску, а також дотримання правил здорового харчування і виконання регулярних фізичних навантажень.

Раннє виявлення та лікування ЦД сприятиме попередженню прогресування захворювання та розвитку ускладнень. На етапі первинної ланки проводяться основні заходи профілактики, діагностики, лікування та динамічного диспансерного спостереження пацієнтів з ЦД. При необхідності – важкому перебігу ЦД, наявності ускладнень пов’язаних з ЦД, виникнення ЦД у дітей та вагітних тощо – пацієнти направляються з метою поглибленого обстеження та корекції терапії до установ, що надають вторинну амбулаторну та стаціонарну допомогу.

А 2.1. Для установ, що надають первинну медичну допомогу


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 452 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)