АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З відновленням серцевої діяльності

Прочитайте:
  1. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  2. Види обміну речовин та значення для життєдіяльності організму. Роль ферментів.
  3. Гуморальна регуляція діяльності серця. Залежність діяльності серця від зміни йонного складу крові.
  4. Діагностика та лікування слабкості родової діяльності при пологах в потиличному передлежанні плода відповідно фазам пологів
  5. Діагнстика аномалій родової діяльності
  6. Етико-деонтологічні аспекти в діяльності фельдшера
  7. Етіологія аномалій пологової діяльності
  8. Етіологія аномалій пологової діяльності.
  9. Закони вищої нервової діяльності, сформульовані І.П. Павловим

Зупинка серця (незворотня).

Як приклад, клінічний діагноз: Аритмогенна дисплазія ПШ, стійка мономорфна шлуночкова тахікардія, раптова серцева смерть (аритмічна), незворотня (фібриляція шлуночків, асистолія, 06.12.2002).

У багатьох випадках РСС є першим, але водночас фатальним проявом захворювання серця, і тому основним напрямком досліджень є пошук маркерів ризику і шляхів ефективної профілактики РСС.

Клінічний прояв РСС часто залежить від втягнення певного механізму. Згідно результатів одного із досліджень, серед загальної кількості 157 амбулаторних хворих, які перенесли РСС під час проведення Холтерівського моніторування, смертельні випадки були внаслідок: 62,4% шлуночкових фібриляцій, 16,5% - брадиаритмії, 12,7% - “пірует-тахікардії”, 8,3% - первинної шлуночкової тахікардії. Зміна сегмента ST була в 12,6%. Чим більш точно встановлений певний механізм, тим краще можуть бути використані профілактичні міри. Хоча і доведено, що в більшості випадків раптової смерті після інфаркту міокарда, тахіаритмії являються основною причиною, є інші механізми, які можуть призводити до раптової смерті, наприклад, розрив аорти, розрив субарахноїдальної аневризми, розрив серця і тампонада, масивна легенева емболія, та інші. З іншої сторони, смерть може все ж бути аритмічною по природі, але не може виникати раптово, наприклад, пацієнт, який помирає в лікарні від гемодинамічного колапсу, та ускладнень при стійкій шлуночковій тахікардії.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 445 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)