АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ступінь збільшується при інфузії аміодарону у більш високих концентраціях та меншій швидкості введення, ніж вказано у розділі “Спосіб використання та дози”.

Прочитайте:
  1. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  2. Безумовними рефлексами називають вроджені й більш-менш незмінні рефлекси, що їх здійснюють відділи нервової системи, розташовані нижче від кори головного мозку.
  3. Визначте, чим відрізняється розширення кореня легені за рахунок великих гілок легеневої артерії від збільшених лімфатичних вузлів?
  4. Використання газовивідної трубки
  5. Використання курячих ембріонів різного віку для культивування вірусів
  6. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  7. Використання партограми є обов’язковим на всіх рівнях надання акушерської допомоги та виключає одночасні записи в історії пологів.
  8. Використання підкладних суден і сечоприймачів
  9. Вимірювання швидкості кровоплину
  10. Віддача від збільшення масштабів вир-ва і стр-ра галузі.

*- втрата менше 10% протягом 2 годин

**- використання пустого скляного флакону для виготовлення розчину аміодарону не рекомендується, оскільки несумісність із буфером, який знаходився у флаконі, може викликати преціпітацію.

* * * - після перших 24 годин слід дотримуватися швидкості підтримуючої інфузії 0,5 мг/хв (720 мл за 24 год.) при концентрації 1-6 мг/мл. Препарат у концентрації, яка перевищує 2мг/мл слід вводити у центральний катетер. Можливість проведення інфузії більше трьох тижнів не вивчалась. Перехід на пероральний прийом рекомендовано здійснювати як можна швидше.

 
****- для лікування повторних епізодів погрозливих життю ФШ/ШТ. Одним із варіантів вибору у даній ситуації є збільшення швидкості інфузії.

Лідокаїн вводять в дозі 80 мг внутрішньовенно струменево. Після чого забезпечують інфузію препарату зі швидкістю 2 мг /хвилину. Болюсне введення новокаїнаміду в даний час навіть не розглядається, рекомендується інфузія препарату – 30 мг/хвилину до досягнення загальної дози 17 мг/кг. Необхідність такої відносно повільної інфузії робить введення новокаїнаміду менш переважним. Магнію сульфат (8 ммоль) рекомендується при рефрактерній ФШ, особливо, якщо підозрюється гіпомагніємія у пацієнтів, що тривалий час отримували тіазідні та петлеві (некалійзберегаючі) діуретики, а також при поліморфній веретеноподібній ШТ (типу пірует). Бретилій в даний час до використання не рекомендується. Так само немає даних про ефективне використання бета-блокаторів (пропранолола) з метою купування шлуночкової тахіаритмії. Відповідно, антиаритмічні засоби, що використовуються при рефрактерній ФШ, по ефективності можуть бути розташовані в наступному порядку: аміодарон, лідокаїн, новокаїнамід. Атропін “підтвердив” свою ефективність при лікуванні гемодинамічно значущих брадіаритмій. В той же час рекомендації щодо кратності введення препарату дещо змінилось: в зв’язку з можливими побічними ефектами пропонується обмежити його введення однократною дозою в 3 мг внутрішньовенно. Ця доза достатня для блокування вагусної активності у дорослих пацієнтів. Алгоритм дій лікаря при розвитку зупинки кровообігу через асистолію або електро-механічну дисоціацію в попередніх рекомендаціях пропонував введення атропіну кожні 3 хв. по 1 мг в/в до загальної дози 0,4 мг/кг. Неважко підрахувати, що приведена методика “розтягувала” середню загальну дозу атропіну на 10 хв., в той же час запропонований протокол передбачає ії повне введення вже з перших хвилин реанімації.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 470 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)