АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Жива людина — це своєрідний коливальний контур.

Прочитайте:
  1. Закон электромагнитной индукции. Индуктивность. ЭДС самоиндукции. Энергия магнитного поля. Электрический контур.
  2. Людина як система, феномен людини, принципи її організації, свідомість і несвідомість, біополя

Найбільш активні генератори енергії — мозок, сер­це, м'язи.

Біополе має хвильову природу. Його не можна ото­тожнювати з відомими фізичними полями тіл неживої природи (електромагнітним, гравітаційним, слабким). Воно включає так звані спинторзійні, або спин-кутові моменти обертання мікрочастинок.

Зміна біополя пов'язана із змінами у фізичному тілі та навпаки. Дія біополя і фізичного тіла зворотно обумов­лена, тому корегують біополе з метою оздоровлення лю­дини. Видима частина біополя називається аурою (аура — віяння). Найбільш інтенсивною вона є навколо голови. За допомогою аури діагностують психоемоційний стан лю­дини, існує такий напрямок — ауродіагностика.

Під впливом інформаційно-енергетичних течій змінюється людина, що позначається на стані її біопо­ля. На основі цього створено уявлення про загальне біо­поле, що передбачає існування колективного розуму.

Про існування біополя у людини відомо з давніх часів. На відомій картині, що демонструє правило золотого пе­ретину, Леонардо да Вінчі зобразив не лише людське тіло, але й енергетичну інформаційну структуру — біополе.

Існує кілька форм обміну речовиною, інформацією та енергією між людиною і зовнішнім середовищем, а саме живлення, дихання, рух, психо- й біоенергоінформац-ійний обмін.

Оптимізація обміну сприяє оздоровленню системи, що широко використовується медициною, гігієною, ва-леологією.

Але потрібно, щоб екологія великого й малого жит­тєвого простору відповідала вимогам організму людини.

Для збереження здоров'я слід враховувати біоритми, тобто часову організацію життя. Порушення біоритмів негативно позначається на здоров'ї людини.

Таким чином, в сучасній науці людина виступає як біоенергоінформаційна відкрита система пірамідально­го типу, що має певні просторово-часові аспекти функц­іонування. Системне уявлення є науковим аналогом хо-лістичного (цілісного) підходу до людини. З цих позицій слід "лікувати хворого", а не "хворобу".


Дата добавления: 2015-10-19 | Просмотры: 306 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)