АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Проведення внутрішньошкірної діагностики (на виявлення сенсибілізації до антибіотика)

Прочитайте:
  1. D. Відсутність можливості проведення спеціальних обстежень.
  2. VI. Проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи
  3. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  4. Атестація робочих місць: значення та порядок проведення.
  5. Бактеріологічний метод діагностики кашлюку
  6. В. Виявлення наявності серед населення гострозаразних кишкових інфекцій та епізоотій серед свійських і диких тварин
  7. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  8. Виявлення та оцінка взаємозв’язків чинників навколишнього середовища та здоров’я населення
  9. Відносні протипоказання до проведення ТЛТ
  10. Гігієнічні вимоги до організації і проведення навчального процесу

Проблема. Загальний процес, викликаний бактеріальною флорою, що потребує введення антибіотика.

Показання. Призначення лікарем введення антибіотика.

Місце проведення. Маніпуляційний кабінет, лікарня, вдома.

Оснащення робочого місця. Стерильний столик, на якому підготовлено: стерильні лотки, пінцети, ватні кульки; робочий маніпуляційний столик, на якому підготовлено: одноразові шприци (ємністю 10 мл, 1 мл), голки, корнцанг в дезрозчині, 70 % етиловий спирт, стерильні рукавички в упаковці, при­значений лікарем антибіотик, посудина з дезрозчином (0,2 % розчин дезактину) для використаних кульок; посудина з дез­розчином (0,2 % розчин дезактину) для промивання і замочу­вання одноразових шприців і голок.

І. Попередній етап.

Підготовка медичної сестри. Одягнути халат, шапочку, маску. Руки двічі вимити проточною водою з використанням одноразового мила. Висушити одноразовим паперовим рушни­ком і обробити 70 % етиловим спиртом, надіти стерильні рука­вички з упаковки.

Підготовка інструментів та лікарських препаратів. Узяти корнцангом із стерильного столика лоток і покласти в нього пінцет. Пінцетом покласти на лоток необхідну кількість ватних кульок, попередньо змочених 70 % етиловим спиртом. Узяти флакон з антибіотиком, прочитати назву препарату, його дозу, що міститься у флаконі, термін придатності. Підня­ти нестерильним пінцетом серединку металевої кришки. Обро­бити гумовий корок ватною кулькою змоченою 70 % спиртом. Набрати в 10 мл шприц необхідну кількість ізотонічного роз­чину натрію хлориду, із розрахунку: 1 мл розчинника на 100 000 ОД антибіотика. Проколоти голкою гумовий корок і ввести розчинник у флакон. Від’єднати флакон разом з голкою від шприца і струшуючи флакон, довести до повного розчинен­ня антибіотика. Взяти інший одноразовий стерильний 1 мл шприц і під’єднати його до голки, що знаходиться у флаконі. Набрати 0,1 мл розведеного в співвідношенні 1:100 000 анти­біотика і дібрати в цей самий шприц 0,9 мл ізотонічного розчи­ну натрію хлориду, замінити голку на іншу з упаковки, розта­шувавши її так, щоб зріз був зі сторони поділок на шприці. Покласти в стерильний лоток.

Підготовка дитини. Зібрати у батьків дитини алерголо­гічний анамнез, пояснити сутність і необхідність проведення даної маніпуляції, отримати дозвіл на проведення маніпуля­ції. Провести психологічну підготовку дитини.

II. Основний етап.

Внутрішньошкірна проба.

1. Надати дитині зручного положення (сидячи або лежачи в ліжку). Максимально розігнути руку, внутрішньою поверх­нею догори.

2. Протерти шкіру внутрішньої середньої третини перед­пліччя двічі ватними кульками змоченими 70 % етиловим спиртом.

3. Обхопити лівою рукою передпліччя дитини знизу і на­тягнути шкіру.

4. Взяти шприц правою рукою, зрізом голки догори під ку­том 10—15° увести голку внутрішньошкірно до зникнення зрі­зу голки.

5. Натиснути І пальцем лівої руки на поршень шприца і ввести 0,1 мл розведеного антибіотика. На місці введення утво­риться “лимонна кірка”.

6. Вийняти голку швидким рухом. У разі потреби промок­нути стерильною ватною кулькою, не натискаючи місце вве­дення.

7. Ввести для контролю в другу руку внутрішньошкірно 0,1 мл ізотонічного розчину натрію хлориду.

8. Оцінити через 20 хв результат проби. За наявністю гіпе­ремії, свербежу, набряку — проба вважається позитивною і ан­тибіотик вводити забороняється. Якщо змін на шкірі, крім слі­ду від проколу немає — проба вважається негативною. Анти­біотик вводити дозволяється.

Скарифікаційна проба.

1. Надати дитині зручного положення.

2. Протерти шкіру внутрішньої середньої третини перед­пліччя двічі ватними кульками змоченими 70 % етиловим спиртом.

3. Нанести із заповненого розведеним антибіотиком шпри­ца через голку на шкіру дві краплі на відстані 4 см.

4. Зробити на шкірі, де знаходяться краплі дві подряпини довжиною 10 мм, так щоб не з’явилася кров.

5. Увести для контролю в другу руку внутрішньошкірно 0,1 мл ізотонічного розчину натрію хлориду.

6. Оцінити результат проби через 20 хв. За наявністю гіпе­ремії, свербежу, набряку — проба вважається позитивною. Якщо змін на шкірі ніяких немає, крім скарифікації — проба вважається негативною. Антибіотик вводити дозволяється.

7. Шприци і голки обробити стандартним методом.

8. Записати результати проби в історію хвороби (історію розвитку).


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 496 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)