АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 7 страница. Развитие дисбактериоза кишечника

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

Развитие дисбактериоза кишечника

Интоксикация продуктами жизнедеятельности кишечных бактерий

Метаплазия и нарушение регенерации кишечного эпителия

#

306.

Больная 26 лет жалуется на боли и вздутия кишечника, нарушения стула с чередованием запоров и поносов. Состояние удовлетворительное, кожа обычной окраски, дыхание везикулярное, тоны сердца ритмичные, пульс 78 в 1 мин., АД 120/80 мм.рт.ст. Живот мягкий, чувствительный в левом фланке, печень у края реберной дуги. В патогенезе данного заболевания основную роль играет:

@ Нейро-регуляторные нарушения

Интоксикация

Гормональный дисбаланс

Хронические инфекции

Иммунные нарушения

#

307.

Больному 65 лет в блоке интенсивной терапии кардиологического отделения был купирован пароксизм фибрилляции предсердий. Приём какого препарата наиболее целесообразен для профилактики повторных пароксизмов этой аритмии?

@ Амиодарон;

Дигоксин;

Амлодипин;

Лидокаин;

Новокаинамид.

#

308.

Больная 34 лет жалуется на приступ учащённых сердцебиений, которые возникли три часа назад после эмоционального перенапряжения. Объективно: Общее состояние удовлетворительное. Пульс малого наполнения. АД 90/60 мм рт. ст. На ЭКГ – недеформированные комплексы QRS с частотой 170 в минуту, зубцы Р отсутствуют. Какое нарушение сердечного ритма имеет место у больной?

@ Пароксизмальная наджелудочковая тахикардия;

Непароксизмальная наджелудочковая тахикардия;

Пароксизмальная желудочковая тахикардия;

Непароксизмальная желудочковая тахикардия;

Фибрилляция предсердий.

#

309.

Больной 72 лет поступил в кардиологическое отделение с жалобами на внезапно возникающие обмороки. 5 лет назад перенёс инфаркт миокарда. На ЭКГ – синусовая аритмия, не исчезающая после задержки дыхания, частота желудочковых комплексов 47 в мин. Внезапно больной потерял сознание. Какой препарат нужно ввести больному для оказания неотложной помощи?

@Атропин;

Коргликон;

Преднизолон;

Морфин;

Фуросемид.

#

310.

Больной с инфарктом миокарда длительное время находился на строгом постельном режиме. Объективно: умеренное варикозное расширение поверхностных вен нижних конечностей. Применение какого препарата следует рекомендовать для профилактики эмболии в систему лёгочной артерии?

@ Ацетилсалициловая кислота;

Курантил;

Пентоксифиллин;

Фраксипарин;

Синкумар.

#

311.

9-річний хлопчик був не уважний по кілька разів за весь період уроків. Вчитель звернув увагу на відсутній погляд дитини і чмокання губами. Падінь і судорог не відзначалося. Під час "відсутності" він не відзивався на своє ім'я. Мати зауважувала ці явища і раніш. Який тип нападу?

@ Абсанс

Генералізований тоніко-клонічний

Складний парціальний

Простий парціальний

Джексонівський

#

312.

У чоловіка 49 років скарги на різкі болі в плюснефаланговому суглобі великого пальця стопи. При огляді відмічається набряк, виражена гіперемія, t - 38,8 С. На Rо-грамі - “штамповані” дефекти епіфізів. Які лабораторні зміни найбільш характерні для цього захворювання?

@ Гіперурікемія

Еозинофілія

Позитивний РФ

М-градієнт протеїнограми

Бактеріємія

#

313.

Хвора 50р., хворіє на СЧВ, протягом 3 років знаходиться на підтримуючий терапії преднізолоном. Після інсоляції стан різко погіршився: t - 38,8 С, з’явились ознаки плевриту, перикардиту, нефриту. ШОЕ - 50 мм/год. Яку схему лікування необхідно застосувати в даному випадку?

@ Циклофосфан, преднізолон

Вольтарен, преднізолон, делагіл

Курантіл, азотіоприл, плаквеніл

Вольтарен, делагіл, гепарин

Купреніл, преднізолон, вольтарен

#

314.

Жінка 28 років страждає на ревматоїдний артрит 5 років, приймає делагіл, індометацин протягом останього року. Об-но: ульнарна девіація суглобів кистей, зменшення рухомості в них, t - 37,3 оС. З боку внутрішніх органів змін не виявлено. Загальний аналіз крові: Нв - 120 г/л, ер-3,5х1012/л, лейкоцити - 5,9х109/л, ШОЕ - 42 мм/год. Який препарат слід призначити для корекції лікування?

@Метотрексат

Діклофенак

Мідокалм

Плаквеніл

Леванізол

#

315.

Хворий Ф. 38 років, скаржиться на несиметричне ураження великих суглобів та дистальних міжфалангових суглобів. Об’єктивно, крім явищ артриту, знайдений тендовагініт, ділянки гіперкератозу. На ренгенограмах відмічається навколосуглобовий остеопороз, а також остеофіти п’яткових кісток (“шпори”). Уролог діагностував у хворого гнійний уретрит. Який діагноз у хворого?

@ Синдром Рейтера

Синдром Фелті

Синдром Шегрена

Синдром Бехчета

Хвороба Бехтерева

#

316.

У хворого Ш. 34р., вперше діагностований ревматоїдний артрит з враженням дрібних суглобів кістей і ступнів. В крові ШОЕ 25 мм/год, С-реактивний білок ++, (2-глобуліни - 14\%. Ревматоїдний фактор негативний. Лікування якими препаратами потребує хворий?

@ НПЗП та амінохінолінові

Глюкокортикоїди

Препарати золота

Д-пеніциламін

Цитостатики

#

317.

Хвора Н. 32 роки, 5 років хворіє на СЧВ. Після стресу t 40оС виражений біль у м’язах та суглобах, животі, періодична втрата свідомості. Об-но: еритема обличчя, стоматит, припухлість дрібних суглобів кистей, шум тертя плеври та перикарду. Значна анемія, тромбо- та лейкопенія, ШОЄ 65 мм/год, LЕ-клітин 4-5 в п/з. З чого слід починати лікування хворої?

@ Пульс-терапія глюкокортикоїдами, імунодепресантами

Масивні дози антибіотиків

Призначення імуностимуляторів

Призначення антипіретиків

Призначення нестероїдних протизапальних препаратів

#

318.

Чоловік 50 років страждає на цукровий діабет протягом 15 років. Вранці після введення 40 одиниць інсуліну короткочасної дії через 30 хвилин з (явилась слабкість, холодний піт, запаморочення. Яке ускладнення наступило у хворого?

@Гіпоглікемічна кома.

Гіперглікемічна кома.

Запаморочення

Тимчасове порушення мозкового кровообігу.

Гострий інфаркт міокарду

#

319.

Жінка 40 років страждає 10 років на цукровий діабет. Приймає на добу 60 одиниць інсуліну. Протягом місяца помічає слабкість, спрагу, поліурію. Стан хворої поступово погіршився 2 доби тому. З (явилися нудота блювота та болі в животі, непритомність. Бригадою швидкої допомоги доставила хвору у приймальне відділення з діагнозом гострий апендицит. Яка вирогідна причина сопорозного стану хворої?

@ Кетоацидотична кома.

Печінкова кома

Запаморочення.

Гіперосмолярна кома.

Струс мозку.

#

320.

На виробництві канатів в повітрі виробничої зони на протязі 7 років концентрація пилу перевищує ГДК в 10 разів. Назвіть захворювання, розвиток якого найбільш вирогідний у робітників вказанного виробництва?

@ Бісиноз

Азбестоз

Силікоз

Силікатоз

Талькоз

#

321.

У пацієнта на тлі ангіни з’явився біль в трубчатих кіст-ках, стерналгія. При обстеженні виявлене системне збільшення лімфовузлів, гепато-ліенальний синдром. В ан. крові: ер-3,6*10/12/л, Нв-87 г/л,, лейкоцити-13*10/9/л бласти-87\%, паличкоядерні-1\%, сегменто-ядерні-7\%, лімфоцити 5\%, тромбоцити-45*10/9/л ШОЕ-55 мм/год. Ваш діагноз?

@Гостра лейкемія

Еритремія

Хронічна лімфоцитарна лейкемія

Хронічно мієлоїдна лейкемія

Мієломна хвороба

#

322.

У хворого на гостру лейкемію, на тлі цитостатичного лікування виникла жовтяниця, диспептичні розлади. Виявлено помірне збільшення та болючість печінки, підвищення рівня як прямого (40 ммоль/л), так і непрямого білірубіну (10 ммоль/л), АЛТ-2,1, АСТ-2,2. Реакція на антигени гепатиту В і С негативна. Яке ускладнення виникло у пацієнта?

@Токсичний гепатит

Вірусний гепатит В

Холецистит

Гастрит

Гемолітична анемія

#

323.

У хворого виявлене системне збільшення лімфовузлів, гепатолієнальний синдром. В аналізі крові: ер-2,4*10/12/л, Нв-58г/л, КП-0,8, ретикулоцити-1\%,, лейкоцити-156*10/9/л, лімфоцити -87 \%, паличкоядерні -1\%, сегментоядерні-7\%, моноцити-5\%, тромбоцити 145*10/9/л, ШОЕ-55 мм/год. Яке захворювання мож-на запідозрити по клініко-лабораторним показникам?

@Хронічний лімфолейкоз

Апластичну анемія

Хронічний мієлолейкоз

Агранулоцитоз

В12 дефіцитна анемія

#

324.

У хворого на профогляді виявлено збільшення селе-зінки, підтверджене УЗД. При обстеженні в аналізі крові: еритроцити-4,5*10/2, Нв-121г/л, лейкоцити-53*10/9/л, базофіли-4\%, еозинофіли-6 \%, міело-бласти-1\%, промієлоцити-12\%, мієлоцити-13\%, юні –11\%, паличкоядерні-23\%, сегментоядерні-21\%, лімфоцити-8\%, моноцити-1\%, тромбоцити-389*10/9/л. Яке захворювання слід запідозрити?

@Хронічний мієлолейкоз

Інфаркт селезінки

Хронічний лімфолейкоз

Еритремія

Цироз печінки

#

325.

У хворого 57 років при обстеженні виявлено розпо-всюджений остеопороз хребців. В аналізі крові: ер-3.4*10/12/л, Нв-108 г/л,, лейкоцити-5,6*10/9/л. лімфоцити-27\%, палочкоядерні-7\%, сегментоядерні-58\%, моноцити-8\%, тромбоцити-145*10/9/л, ШОЕ-55 мм/год. В аналізі сечі: білок 0,264 г/л. Для верифікації діагнозу мієломна хвороба потрібно зробити?

@Стернальна пункція

ЕКГ

Рентгеноскопія органів грудної клітки

Фіброгастроскопія

Люмбальна пункція

#

326.

Хворий, 18 років, поступив з вираженими болями в правому ліктьовому суглобі після незначної травми. Хворіє на гемофілію А. Правий ліктьовий суглоб збільшений в об'ємі, шкіра над ним гіперемована. Колінний та гомілковий суглоби збільшені, деформовані, рухи в них обмежені. Лабораторне дослідження: кількість тромбоцитів-290*10/9/л, тривалість кровотечі по Дюке-3,5 хв, індекс ретракції-0,4, час згортання крові по Лі-Уайту-20 хв, протромбіновий індекс-90\%, фібріноген-4 г/л, час фібрінолізу-2 години. Якої допомоги потребує хворий?

@Кріопреципітат

Гемотрансфузія

Амінокапронова кислота

Пентоксифілін

Реополіглюкін

#

327.

40-річна жінка, яка страждає менорагіями, скаржиться на мерехтіння "мушок" перед очима, запаморочення, сухість шкіри, випадіння волосся. При обстежені виявлено: блідість шкіри та слизових оболонок. Ps-100 за хв. ритмічний, І тон на верхівці посилений, систолічний шум над усіма точками серця. Нb-90 г/л, ер.-3,3*10/9/л, КП-0,7, лейк.-3,1*10/9/л, е-2\%, п-3\%, с-70\%, л-25\%, м-10\%, гіпохромія еритроцитів, анізоцитоз, мікроцитоз, сироваткове залізо-7,2 мкмоль/л. В чому полягає профілактика захворювання?

@Препарати заліза реr оs

Достатньо дієти

Цианкобаламін

Гемотрансфузії

Полівітаміни

#

328.

Жінка 32 років. Шкіра бліда, з численними петехіями та екхімозами. Периферичні лімфовузли не збільшені. Рs-110 за 1 хв., ритмічний, систолічний шум над всіма точками аускультації серця. Живіт м'який, безболісний, печінка та селезінка не паль-пуються. Аналіз крові: ер.-2,5*10/12/л, Нb-70 г/л, КП-0,7, лейк.-6,4*10/9/л, паличкоядерні нейтрофіли– 3\%, сегментоядерні -67\%, лімфоцити-25\%, моноцити-5\%, тр.-15,0*10/9/л, ШОЕ - ЗО мм/год. Міелограма: мегакаріоцити не оточені тромбоцитами. Яке патогенетичне лікування показане хворій?

@Глюкокортикостероїди

Курантіл

Пентоксифілін

Циклофосфан

Препарати заліза

#

329.

Пацієнт 30 років. На протязі 12 років страждає атопічним дерматитом. Щороку у серпні-вересні настає загострення. При лікуванні атопічного дерматиту глюкокортикоїди показані

@ Короткими курсами при тяжких загостреннях.

Тривалими курсами при тяжких загостреннях.

Постійно

Регулярними короткими курсами.

Регулярними тривалими курсами.

#

330.

Хвора 25 років. З дитинства страждає харчовою алергією. 3-4 рази на рік виникає загострення. Який найбільш радикальний засіб усунення проявів харчової алергії?

@ Вилучити з раціону харчові алергени

Тривале голодування

Специфічна імунотерапія

Неспецифічна імунотерапія

Масивна стероїдна терапія

#

331.

Пацієнт 56 років. Страждає бронхіальною астмою понад 25 років. При нападах ядухи використовує?2 – агоністи короткої дії. Які ускладнення не відносяться до передозування?2 - агоністів.

@Сонливість

Тремор м’язів

Підвищення артеріального тиску

Синдром “рікошета”

Тахікардія

#

332.

У пацієнта 32 років після ужалення оси з’явився висип на тулубі у вигляді папул, набряк. У формуванні та реалізації алергічної кропив’янки та набряку Квінке частіше усьго приймають участь імуноглобуліни класу:

@E

M

G

D

A

#

333.

Пацієнту 30 років з позалікарняною пневмонією був призначений ампіцилін. Після другої ін’кції хворий покрився холодним потом, з’явилась задишка і через хвилину пацієнт знепритомнів. При цьому артеріальний тиск=60/40 мм.рт.ст., пульс-130уд за хвилину, слабкого наповнення, тони серця ослаблені. Яке ускладнення виникло у хворого?

@Медикаментозний анафілактичний шок

Гостра дихальна недостатність

Непритомний стан

Інфекційно-токсичний шок

Тромбоемболія легеневої артерії

#

334.

Хворому 30 років з позалікарняною пневмонією був призначений ампіцилін. Після другої ін’кції хворий покрився холодним потом, з’явилась задишка і через хвилину хворий знепритомнів. При цьому артеріальний тиск дорівнював 60/40 мм.рт.ст., пульс-130уд за хв., слабкого наповнення, тони серця ослаблені. Стан розцінено як анафілактичний шок. Якими клітинами виділяються медіатори при класичному варіанті анафілаксії?

@Опасистими клітинами

Еозінофілами

Т-лімфоцитами

Нейтрофілами

В-лімфоцитами

#

335.

Пацієнт 20 років. Вперше на протязі тижню після перебування в оранжереї непокоять напади кашлю та задишки. При інгаляції беротека, знижений до 70\%ОФВ, збільшився на 15\%. Який попередній діагноз.

@Бронхіальна астма

Вогнищева пневмонія

Гостре респіраторне-вірусне захворювання

Гострий бронхіт

Хронічний обструктивний бронхіт

#

336.

У хворого юнака із загостренням хронічного тонзиліту через тиждень після початку прийому ампіциліну з’явились петехії на животі та кінцівках, біль у суглобах, знову підвищилась температура тіла. Треба призначити все, окрім:

@Антибіотиків

Глюкокортикоїдів

Ентеросорбентів

Антигістамінних

Відміни ампіциліну

#

337.

Паціент 18 років скаржиться на свербіння носу, чхання, які непокоять на протязі трьох років у серпні та вересні. Лікар запропонував курс специфічної імунотерапії. Специфічна імунотерапія полягає у введенні:

@Малих доз специфічного алергену

Антигістамінних препаратів

Глюкокортикоїдів

Дози специфічного алергену, породжуючі видимі прояви алергії

Усіх, вищеперелічених препаратів

#

338.

Хвора 19 років скаржиться на свербіння в очах,сльозоточивість, які непокоять паціентку у серпні, вересні. Лікарем діагностован алергічний кон’юктивіт. Вкажіть можливі шляхи передачі алергічного кон’юктивіту.

@Не передається

Контактний

Аліментарний

Усі перечіслені шляхи

Повітряно-капельний

#

339.

Пацієнт К., 52 років, скаржиться на напади малопродуктивного кашлю, які непокоять на протязі 7 років. В харкотинні виявлені кристали Шарко-Лейдена, спіралі Куршмана, еозинофільні лейкоцити. Який попередній діагноз?

@Бронхіальна астма

Рак легенів

Еозінофільний інфільтрат

Хронічний обструктивний бронхіт

Туберкулоьз легень

#

340.

Хвора 55 років скаржиться на напади сухого кашлю, який виникає вночі та зранку. При обстеженні ОФВ, знижен до 65\% від належного, після інгаляції?2-агоністів зріс до 85\% від належного. Скарифікаційні проби з алергенами виявили сенсибілізацію до побутових алергенів. Найбільш вірогідний діагноз?

@Бронхіальна астма

Гострий бронхіт

Хронічний обструктивний бронхіт

Позалікарняна пневмонія

Бронхоектатична хвороба

#

341.

Пацієнт 33 років після знешкодження будяків звернувся у лікарню зі скаргами на ядуху, кашель. Об’єктивно: загальний стан середньої тяжкості, гіперемія обличчя, сидить спираючись руками на спинку ліжка, ЧДД34 за.хв. Перкуторно над легенями легеневий звук з коробковим відтінком, аускультативно множинні сухі хрипи. Діяльність серця ритмічна, помірна тахікардія – 110/хв, артеріальний тиск 150/90мм.рт.ст. Що грає головну роль у розвитку цього патологічного стану?

@Ig E

Ig G

Ig A

Ig D

Ig M

#

342.

Хвора 31 року, група крові О(I), знаходиться в районній лікарні з приводу виразкової кровотечі (зупиненою), постгеморагічної анемії. Із замісницькою метою призначена гемотрансфузія. Після уведення 100 мл ерітроцитарної маси у хворої з’явилися болі в поперековій ділянці, пропасниця, в зв’язку з чим трансфузію припинено. Через 15 хв. Стан хворої різко погіршився, адинамія, різка блідість, акроцианоз. Пульс – 96 в хв.., слабкого наповнення, АТ – 75/40 мм.рт.ст.. Про яке ускладнення йде мова?

@ Гемотрансфузійний шок

Анафілактичний шок

Повітряна емболія

Бактеріальне забруднення крові

Тромбоемболія легеневої артерії

#

343.

Хворий 45 років протягом 8 років страждає на хронічний гломерулонефрит. АТ 180/120 мм.рт.ст., креатинин у сироватці крові – 770 мкмоль/л, сечовина крові – 28 ммоль/л, клубочкова фільтрація – 5 мл/хв. Яка лікувальна тактика показана для цього хворого?

@Гемодіаліз.

Сорбенти.

Гемосорбція.

Плазмаферез.

Гемофільтрація.

#

344.

Жінка 30 років, страждає на хронічний пієлонефрит, поступила в зв`язку з слабкістью, сонливістю, зниження діурезу до 100 мл/добу. АТ 200/100 мм.рт.ст. В аналізах: креатинін – 0,82 ммоль/л, калій 6,2 ммоль/л, нормохромна анемія, підвищена ШОЕ. Що є першочерговим в лікуванні хворого?

@Гемодіаліз.

Антибактеріальна терапія.

Спазмолітики.

Переливання крові.

Вітамінотерапія.

#

345.

Хворий 62 років скаржиться на втрату 10 кілограмів ваги за 2 місяці, появу сечі м`ясних помиїв, біль у поперековій ділянці, загальну слабкість, відсутність апетиту, субфебрильну температуру. При огляді у лівому підребер`ї: виявляється округле утворення дерев`янистої щільності. В аналізі крові: Нв 90 г/л, ер. 2,8**012/л, лейкоцити 8,8*109/л, ШОЕ 42 мм/г. В сечі: відносна щільність 1018, білок 0,66 г/л, еритроцити на все поле зору. Ваш попередній діагноз?

@Пухлина нирки.

Нефроптоз.

Туберкульоз.

Гострий гломерулонефрит.

Сечо-кам`яна хвороба.

#

346.

У хворої, 32 років, протягом останніх 3 років утримується тиск 170/100 – 200/120 мм.рт.ст. При об`єктивному обстеженні вислуховується систолічний шум над боковими відділами живота. Яка причина гіпертензіі?

@Рено-васкулярна гіпертензія.

Гіпертонічна хвороба.

Полікістоз нирок.

Коарктація аорти.

Гломерулонефрит.

#

347.

Хворий 46 років скаржиться на підвищену втомлюваність, головний біль, загальну слабкість. Об`єктивно: пульс 88 уд/хв., АТ 140/80 мм.рт.ст, набряки на гомілках. В аналізі крові креатинін 0,3 мкмоль/л, сечовина 9,0 ммоль/л, клубочкова фільтрація 50 мл/хв. Про що можно подумати?

@ХНН 1 ст.

НК 2-Б ст.

НК 3 ст.

ХНН 3 ст.

ХНН 4 ст.

#

348.

Хворий П.,31 років, звернувся зі скаргами на головний біль, нудоту, набряки на гомілках. В стаціонарі був встановлений діагноз хронічного гломерулонефриту з хронічною нирковою недостатністью. Який препарат з протиазотемічною дією ви можете рекомендувати хворому?

@Леспенефрил.

Фуросемід.

Гіпотиазид.

Спіронолактон.

Верапамил.

#

349.

Госпіталізовано пацієнта, 28 років,в якого діагностовано „анасарка”, кількість сечі за минулу добу 50 мл., протеінурія 8 г/л. З яким синдромом госпіталізовано пацієнта?

@Нефротичний.

Сечовий.

Набряковий.

Серцева недостатність.

Гостра ниркова недостатність.

#

350.

У хворого на прогресуючий нефрит із хронічною нирковою недостатністю з`явилась легенева кровотеча. Який найбільш імовірний діагноз?

@Синдром Гудпасчера.

Системний червоний вовчак із ураженням легень.

Бронхоектази та амілоідоз нирок.

Набряк легень.

Інфаркт легені.

#

351.

Чоловік 42 років страждає хронічним гломерулонефритом з артеріальною гіпертензією. У останні місяці помітив слабкість, апатію, сухість та сверблячку шкіри, ніктурію. При обстеженні – креатинін крові 920 ммоль/л, швидкість клубочкової фільтраціі – 10 мл/хв. Який найбільш імовірний діагноз?

@Термінальна уремія.

Гостра ниркова недостатність.

ХНН 3 ст.

ХНН 2 ст.

Печінкова недостатність.

#

352.

У хворого на гострий гломерулонефрит з`явилася олігуія, задуха, набухання шийних вен. Що треба зробити для видалення надлишку рідини?

@Ультрафільтрація.

Внутрішньовенне введення плазми.

Гемодіаліз.

Плазмаферез.

Застосування серцевих глікозидів.

#

353.

Хворій 72 років, що страждає на стенокардію і ожиріння, проведена холецистектомія з інтраопераційною холангіографією. На 5 добу з’явилася задишка, біль в грудях, Кровохаркання. Т-37,2(С, АТ-110/70 мм.рт.ст., ЧСС-110 уд/хв. Причиною стану хворої є:

@ ТЕЛА

Інфаркт міокарду

Аспіраційна пневмонія

Шокова легеня

Піддіафрагмальний абсцес

#

354.

Чоловік 75 років протягом трьох років страждає ЯХ ДПК 3 частими рецидивами. На терапію H2 –блокаторами відповідає позитивно. Потрапив в лікарню з виразкою, що кровоточить. Переливалася кров. За 4 тижні терапії ранітідіном виразка зарубцювалася. Яка наступна тактика?

@ Підтримуюча терапія H2 –блокаторами

Уривчаста курсова терапія H2 –блокаторами

Хірургічне лікування

Терапія ультрафіолетом

Курсова терапія омепразолом

#

355.

В здорового 18-літнього юнака раптово з’явилася діарея з домішками крові, переймисті болі в животі й лихоманка. Після декількох тижнів хвороби він звернувся до лікаря, який під час проктосігмоскопії виявив кровоточивість та розрихленість слизової оболонки. Вірогідна причина захворювання?

@ Виразковий коліт

Зловживання проносними

Псевдомембранозний коліт

Вірусний гастроентерит

Інфекція Campylobacter

#

356.

У хворої 35 рокiв пiсля 3-х мiсячного лiкування тубазидом з'явилися: адинамiя, жовтяниця, бiль у правому пiдребер'ї. Печiнка збiльшена. В кровi пiдвищена активнiсть ферментiв АЛТ-в три рази, АСТ-в два рази. Бiлiрубiн кровi- 136 мкмоль/л (кон'югований -78, некон'югований-32). НВs-антиген не виявлений. Про яке захворювання iде мова?

@ Гострий медикаментозний гепатит

Хронічний активний гепатит

Гострий вiрусний гепатит

Цироз печiнки (бiлiарний)

Калькульозний холецистит

#

357.

У хворого на хронiчний холецистит з’явився ниючий постiйний бiль, що посилюється при рухах. Яке ускладнення наймовiрнiше виникло у хворого?

@ Перихолецистит

Астено-невротичний синдром

Холангiт

Дискiнезiя жовчних шляхiв

Хронiчний гепатит

#

358.

Хворий 32 рокiв скаржиться на вiдрижку повiтрям, їжою, перiодичний бiль в надчревнiй дiлянцi. Ендоскопiчно: блiдiсть слизової оболонки, множеннi подушкоподiбнi виступи слизової оболонки, якi легко розправляються повiтрям. Ваш дiагноз?

@ Гiпертрофічний гастрит

Виразкова хвороба

Полiпозний гастрит

Рак шлунку

Хронiчний атрофiчний гастрит

#

359.

Хворий 25 рокiв скаржиться на нудоту, зниження апетиту, ноючий бiль в правому пiдребер'ї. Захворювання пов'язує з апендектомiєю. Пiсля неї через 2 мiсяцi вперше з'явилася жовтяниця. Через рiк став помiчати ниючий бiль в правому пiдребер'ї, в аналiзах-пiдвищення рiвню бiлiрубiну. Ваш дiагноз?

@ Хронiчний персистуючий гепатит

Хронiчний холангiт

Хвороба Жильбера

Гострий вiрусний гепатит

Калькульозний холецистит

#

360.

Хвора 22 рокiв страждае неспецифічним виразковим колiтом протягом чотирьох рокiв. Лiкувалась нерегулярно. Три днi тому стан хворої рiзко погiршився: з'явилося здуття живота, пiдвищилась температура тiла до 38 С, посилився бiль в животi, зменшилася частота випорожнень. На оглядовiй рентгеноскопii черевної порожнини- ознаки мегаколону. Ваш дiагноз?

@ Токсична дилятацiя товстої кишки

Стриктури товстої кишки

Рак товстої кишки

Перфорацiя товстої кишки

Запалення

#

361.

Хворий 32 рокiв скаржится на трясовицю, вiдчуття жару, серцебиття, головний бiль, вiдчуття важкостi в надчревнiй дiлянцi, що виникає через 15-20 хвилин пiсля їжi, виражену слабкiсть, запаморчення, схуднення. В анмнезi виразкова хвороба 15 рокiв. Пiвроку тому- субтотальна резекцiя шлунку за Бiльрот II. Ваш дiагноз?

@ Демпiнг-синдром

Хронiчний пiстрезекцiйний панкреатит

Цукровий дiабет

Синдром привiдної петлi

Хронiчний гастрит культі шлунка

#

362.

Хвора 38 рокiв скаржится на нудоту, гiркий присмак у ротi, схильнiсть до закрепiв, перiодичний приступоподiбний бiль в правому пiдребер'ї. В анамнезi-жовтяниця. При пальпацii печiнка не збiльшена, болючiсть в точцi Кера, позитивний симптом Ортнера.Пiд час дуоденального зондування порцiя В вiдсутня. При холецистографii жовчний мiхур не контрастуется. Ваш дiагноз?

@ Хроничний холецистит с гiпертонусом сфiнктера Люткiнса

Хронічний гепатит

Гiпокiнетична гiпотонична дискiнезiя жовчного мiхура

Гiперкiнетична гiпертонична дискiнезiя жовчного мiхура

Хронічний панкреатит

#

363.

Хвора 37 рокiв скаржится на бiль в кiстках та м'язах, рiдкі випорожнення (6-12 раз на добу), здуття живота, бурчання, рiзку слабкiсть,значне схуднення, посиленне випадiння волосся, кровоточивiсть ясен, порушення менструального циклу. Хворiє з 15 рокiв. Об’єктивно: язик вологий, сосочки сгладженi, живiт помiрно здутий, бiльше навколо пупка. Данi копрограмми: виявлено багато жирних кислот, сполучнотканi волокна, клiтковина Ваш попередній діагноз?

@ Хронiчний ентерит

Неспецифічний виразковий колiт

Хвороба Кона

Хвороба Уiпла

Хронiчний колiт

#

364.

Хворий 23 рокiв.Скаржится на жовтушнiсть, яка супроводжується вiдчуттям важкостi у правому пiдребер' ї, iнодi болем ниючого характеру, нудотою, блюванням, перiодичну жовтушнicть склер, яка виникає пiсля физичного навантаження, cтресових ситуацiй.Також турбують загальна слабкiсть, головний бiль. Печiнка та селезiнка не збiльшенi, Бiлiрубiн-72 мкмоль/л (некон'югований-56,7 мкмоль/л).Ваш дiагноз?

@ Cиндром Жильбера

Синдром Дабiна-Джонсона

Синдром Ротора

Хронічний холестатичний гепатит

Спадкова гемолiтична анемiя

#

365.

Хворий 32 рокiв скаржится на наявнiсть закрепiв, здуття живота, спастичний бiль в животi. Регулярно користується послаблюючими засобами та клизмами. Рентгенологічно: наявнiсть рiзкого подовження та атонii сигмовидної кишки. Ваш дiагноз?

@ Долiхосігма

Рак сігмовидної кишки

Хвороба Гiршпрунга

Стриктура сігмовидноi кишки

Синдром подразненої товстої кишки

#

366.

У жінки 31-го року з'явилися мимовільні посмикування лівого великого пальця на руці. За 20-30 секунд посмикування поширилися на руку, а потім на обличчя. Згадати приступ дівчина не могла. Навколишні сказали, що вона упала і на 5 хвилин знепритомніла. Під час нападу прикусила язик і було мимовільне сечовипускання. Можливий діагноз.

@ Джексонівський парціальний напад

Генералізований тоніко-клонічний напад

Абсанс

Напад автоматизму

Малий напад

#

367.

Чоловік 41-го року скаржиться на мимовільні здригування при пробудженні в руках. Через 6-7 місяців подібні явища стали виникати протягом дня кілька разів. Свідомість не втрачав, але іноді падає. Підберіть тип нападу.

@ Міоклонія

Джексонівський парціальний напад

Напад автоматизму

Епілептичний статус

Абсанс

#

368.

Хвора Н., 39 років, після стресу відчула біль у потиличній області голови, що носить пульсуючий характер. Виникла блювота, почуття оніміння в правій половині обличчя. Об’єктивно: осередкова неврологічна симптоматика- центральний прозомонопарез праворуч, гіпалгезія правої половини обличчя, недоведення очних яблук у сторони. Ліквор - лікворно-геморагічний синдром. Установіть діагноз.

@ Субарахноїдальний конвексітальний крововилив

Паренхіматозний крововилив у лівій півкулі мозку


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 513 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.056 сек.)