АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терапевтичний профіль 10 страница. @Затяжна септична форма хронічного холангіту

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@Затяжна септична форма хронічного холангіту

Хронічний холецистит

Первинний біліарний цироз

Первинний склерозуючий холангіт

Дискінезія жовчовивідних шляхів по гіпермоторному типу.

#

464.

На амбулаторному прийомі у 27 річного хворого з скаргами на періодичні ниючі та колючі болі в області серця, які з’являються в зв’язку з фізичним навантаженням, при обстеженні на ЕКГ виявлено: депресію сегменту ST, зниження амплітуди зубця Т. Через 2 тижні зубець Т став негативним. Можливий діагноз:

@ Міокардит

ІХС

НЦД

Міокардіодистрофія

Перикардиту

#

465.

У хворого з скаргами на колючі болі в області серця та періодичну тахікардію при лабораторному обстеженні ЛДГ вище норми, КФК та АСТ – більше норми. Що найбільш відповідає:

@ Міокардіту

ІХС

НЦД

Міокардіодистрофії

Перикардиту

#

466.

У хворого 35 років після перенесеного грипу вперше було виявлено збільшення розмірів серця, порушення ритму та набряки гомілкових суглобів. Це можливо пояснити розвитком:

@ Міокардит

ІХС

НЦД

Міокардіодистрофія

Перикардит

#

467.

У лікаря лаборанта-бактеріолога протитуберкульозного диспансеру вперше виявлена деструктивна форма туберкульозу легень. Який найбільш найвірогідніший шлях проникнення мікобактерій мав місце у даному разі?

@контактний

аліментарний

пиловий

повітряно-крапельний

внутрішньоутробний

#

468.

В сім(ї із 3-х осіб сталося харчове отруєння, консервованими помідорами. Отруївся хлопчик десяти років, діагноз – ботулізм. Укажіть найбільш характерні клінічні симптоми ботулізму.

@Розширення зірниць, диплопія, афонія, сухість у роті

Нудота, блювання, диспепсія

Пронос, різкі болі в нижній частині живота

Закріп

Висока температура

#

469.

Існують різні способи інфікування організму людини збудника хвороб. Збудник якої хвороби передається людині переважно забрудненими харчовими продуктами(

@ Гепатиту

Кіру

Енцефаліту

Поліміеліту

СНІДу

#

470.

Хворого 54 років, госпіталізовано з інтенсивними пекучими болями за грудиною без ірадіації, тривалістю близько 40 хв., полегшення від неодноразового прийому нітрогліцерину не спостерігалося. Об-но: блідість,підвищена пітливість, гіпотонія (108за хв.),ритм “галопу”.На ЕКГ- підйом ST до 6 мм у ІІІ, aVF відведеннях. Яке з перелікованих досліджень є найбільш інформативним щодо до підтвердження діагнозу у даному випадку?

@Тропоніни І та Т

Активність аланінамінотрансферази

Активність аспартатамінотрансферази

Активність загальної лактатдегідрогенази

Активність загальної креатинфосфокінази

#

471.

У хворого 57 років, який 3 місяці тому переніс дрібновогнищевий інфаркт міокарду, встановлено хронічну серцеву недостатність І стадії ФК І, що проявляється задишкою,втомою, серце-биттям при виконанні фізичних навантажень, які перевершують звичайні. Який з напрямків вторинної профілактики серцевої недостатності є провідним у даному випадку?

@Лікування основного захворювання

Лікування серцевої недостатності

Дієта з обмеженням рідини,солі,тваринних жирів

Обмеження фізичних навантажень

Санаторно-курортне лікування

#

472.

Лікарем призовної комісії оглянутий юнак. Скарг немає. ЧДР – 16 у хвилину, ЧСС – 78 в хвилину, АТ – 120/80 мм рт ст. При аускультації – посилений І тон у ділянці трьохстулкового клапану, систолічний шум, стійке розщеплення ІІ тону над легеневою артерією. ЕКГ – ознаки гіпертрофії правого шлуночка, блокада правої ніжки пучка Гіса. Про яке захворювання слід думати?

@Дефект міжпередсердної перегородки.

Аортальний стеноз

Тетрада Фало.

Недостатність мітрального клапана.

Мітральний стеноз.

#

473.

Юнак надійшов до клініки для уточнення причини випадково виявленого підвищення артеріального тиску. З анамнезу: турбують запаморочення, важкість та болі в голові, зрідка – безпричинні носові кровотечі, слабкість та судоми в м’язах ніг, мерзлякуватість стоп. Об’єктивно - диспропорція м’язової системи верхньої та нижньої половин тулуба, ноги при пальпації холодні. Пульс на стегнових артеріях різко ослаблений, на кубітальних – напружений. Вислуховується грубий систолічний шум у основи серця. Найбільш вірогідний діагноз?

@Коарктація аорти

Ессенціальна артеріальна гіпертензія

Дефект міжшлуночкової перетинки

Кардіоміопатія

Стеноз аорти

#

474.

Хвора С., 34 років, поступила в психіатричну лікарню тиждень тому із скаргами на пригнічений настрій, втрату працездатності, зацікавленості до оточення. При огляді: загальмована, на обличчі маска розпачу, на питання відповідає тихим голосом, часто зітхає. Наступного дня з ранку збуджена, безперервно співає, сміється, декламує вірші. Які фактори, на Ваш погляд, відіграють важливу роль в патогенезі біполярного афективного розладу.

@ Всі нижченаведені

Психологічні (стресові)

Когнітивні

Біохімічні

Вегетативні

#

475.

Хворий 25 років поступив в інфекційне відділення зі скаргами на багаторазові пронеси водянистого характеру з запахом тертої картоплі та багаторазове блювання без попередньої нудоти. Хворіє 2-й день. Об”єктивно: шкіра бліда, акроціоноз кінцівок, знижений тургор шкіри, іноді судоми м”язів. АТ-70/50 мм рт. ст., пульс-130 ударів в 1 хвилину. Встановлена III ступінь дегідратації. Запідозрено холеру. Які патогенетичні причини парушення водного обміну у хворого?

@ Загальна дегідратація

Клітинна гіпергідратація

Клітинна дегідратація

Позаклітинна гіпергідратація

Позаклітинна дегідратація

#

476.

Хворий 30 років, захворів гостро з появи ознобу та жару, підвіщення t тіла до 39С, загального знедуження, головних болей, потемніння сечі. Після зниження t тіла до норми у хворого - значна пітлівість шкіри. Подібний приступ з”явився дерез два доби. Хворий звернувся до лікаря. В анамнезі – за місяць до захворювання хворий знаходився в туристичній поїздці в Індії. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Малярія

Лейшманіоз

Черевний тиф

Геморагічна гарячка Ебола

Висипний тиф

#

477.

Хворий С., 32 років, тривало перебуває у лікарні з приводу тяжкого токсико-алергичного міокардиту. Задишка у спокої, ЧСС 104 за хв., аритмія. У ліжку з`являється пульсація шийних вен. На гомілках набряки холодні на дотик, шкіра там бліда, напружена; ямка після натискання зникає через 2 хвилини. Який патогенетичний механізм набряків є головним в даному випадку?

@Зменшення різниці між онкотичним тиском та венозним гидростатичним. Вторинний гіперальдостеронізм.

Зменшення різниці між онкотичним тиском та венозним гидростатичним, Первинний гіперальдостеронізм.

Перевищення гідростатичного тиску у артеріолах над онкотичним тиском. Вторинний гіперальдостеронізм.

Перевищення гідростатичного тиску у артеріолах над онкотичним тиском. Первинний альдостеронізм.

Підвишщення тиску заповнення лівого шлуночку серця. Первинний гіперальдостеронізм.

#

478.

Хворий П., 52 років, 5 років страждає на ішемічну хворобу серця. Його турбують напади загрудинного болю, які з`являються після фізичного навантаження. Біль триває до 7-8 хвилин, у спокої припиняється самостійно. Нітратами хворий зараз не користується. На ЕКГ у спокої патологічних змін сегменту ST та зубця Т немає; під час коронарної ангіографії знайдено локальне зменшення діаметру лівої коронарної артерії на 50\%. Який патогенез розвитку болю за грудиною в даній клінічній ситуації?

@Неможливість ураженої коронарної артерії збільшити свій отвір на підвищення потреби у кисні.

Наявність спазму коронарної артерії.

Патологічні адгезія та агрегація тромбоцитів з викидом вазоактивних речовин.

Гемодинамічні фактори кровотоку у аорті при навантаженні.

Порушення коронарного кровотоку внаслідок артеріїту.

#

479.

У хворого на гіпертонічну хворобу ІІ стадії інсрпіраторна задишка,кашель,втома при фізичному навантаженні.За даними ЕхоКг: гіпертрофія міокарда лівого шлуночка,зменшення його кінцево-діастолічного об’єму,фракція викиду –58\%.Порушення гемодинаміки зумовлене,головним чином,недостатністю:

@Діастолічної функції лівого шлуночка

Систолічної функції лівого шлуночка

Діастолічної функції правого шлуночка

Систолічної функції правого шлуночка

Систоло-діастолічної функції серця

#

480.

У хворого після Q-позитивного інфаркту міокарда лівого шлуночка з’явилася задишка, набряки,гепатомегалія.За даними ЕхоКГ:збільшення кінцево-діастолічного об’єму і тиску у порожнині лівого шлуночка. Головними факторами розвитку й прогресування серцевої недостатності у хворого є:

@Захворювання+зменшення серцевого викиду+затримка рідини

Захворювання+збільшення серцевого викиду+збільшення опіру судин

Зменшення серцевого викиду+затримка натрію+затримка рідини

Збільшення опіру судин+активність симпато-адреналової системи

Активність симпато-адреналової системи+активність ренін-ангіотензин-альдостеронової системи

#

481.

До лікаря звернулась студентка, яка мешкає в гуртожитку, із скаргами на ураження шкіри кістей, животу та молочних залоз. Турбує свербіж більш вночі. Про яке захворювання шкіри можна думати перш за все?

@ Короста

Педікульоз

Нейродерміт

Свербець

Мікоз

#

482.

Пацієнт хворіє фурункульозом більш 2 років. Терапія антибіотиками та зовнішніми засобами результату не дає. На який можливий патогенетичний момент треба звернути увагу лікареві?

@ Захворювання ендокринних залоз

Захворювання статевих залоз

Захворювання потових залоз

Захворювання сальних залоз

Захворювання нігтів

#

483.

Хворий 40 років. Скаржиться на посилене серцебиття, відчуття нестачі повітря. Під час огляду – пульсація судин шиї, акроціаноз. Аускультативно: у хворого ослаблення тонів серця. ЕКГ – скорочення інтервалу ТР, зубець Р наклався на зубець Т. Про яке порушення ритму йдеться?

@Синусова аритмія.

Синусова тахікардія.

Миготлива аритмія.

Шлуночкові екстрасистолія.

Передсердна екстрасистолія.

#

484.

У хворого 40 років після стресу виникає головний біль, шум у вухах, загальна слабкість, задишка під час фізичного навантаження, підвищення АТ 140/90 мм рт. ст. Який чинник ризику гіпертонічної хвороби у даного хворого?

@Психоемоціональні стреси.

Хронічні захворювання.

Інтоксикація

Аліментарний фактор.

Алергічний фактор.

#

485.

У хворого Н., після перенесеного інфаркту міокарда почалась фібриляція шлуночків. Назвіть препарат вибору для профілактики фібриляції шлуночків?

@Кордарон.

Фенігідин.

Атенолол.

Еналоприл.

Рудотель.

#

486.

У хворого К., після перенесеної фолікулярної ангіни вперше виникли екстрасистоли. Вкажіть патогенез виникнення екстрасистол?

@ Механізм “re-entri”.

Аберантне проведення.

Збудження по лівій ніжці.

Збудження по міжшлуночковій перегородці.

Високочастотні осередки збудження з багатофокусним виникненням імпульсу.

#

487.

У хворої 78 років з переломом стегнової кістки раптово виник напад задишки, інтенсивний біль у грудній клітці, кашель. При огляді стан хворої важкий, охолодження кінцівок, ціаноз, набряклі шийні вени, тахіпноє 28 за хвилину, в легенях хворої везикулярне дихання, пульс 110 за хвилину, АТ – 90/50 мм рт.ст.. Який стан розвинувся у хворої?

@Тромбоемболія легеневої артерії.

Гострий інфаркт міокарду.

Напад бронхіальної астми.

Напад серцевої астми.

Напад параксизмальної тахікардії.

#

488.

Хворий цілу добу приймав сульфаніламідні препарати з приводу гострої респіраторної інфекції, лікаря не відвідував. На фоні лікування з’явились набряки обличчя, гомілок, стоп, нудота, спрага та сухість у роті, зменшення кількості сечі. При огляді шкіра бліда і суха, пульс 82 за хвилину, АТ 160/110 мм рт.ст.. В аналізі сечі: питома вага - 1028, білок – 3.9 г/л, значна циліндрурія.

@Рівень холестерину ліпопротеїдів.

Рівень електоролитів.

Рівень білірубіну.

Рівень глікемії.

Гострофазові реакції крові.

#

489.

При надходженні до стаціонару хворий 72 років, який страждає на цукровий діабет, знаходиться без свідомості. Шкіра суха, тургор знижений, тонус очних яблук знижений, наявний рефлекс Бабіцького. АТ 90/50 мм рт.ст., PS 96 в 1 хв., слабкий. Глікемія 65 ммоль/л, глюкозурія 50 г/л, натріємія 205 ммоль/л, рівень сечовини крові 15,9 ммоль/л, лейкоцитоз 18х109/л, осмолярність плазми 340 мосмоль/л. Який діагноз?

@Гіперосмолярна кома

Кетоацидотична кома

Лактатацидотична кома

Гіпоглікемічна кома

Уремічна кома

#

490.

Хворий 35 років, який хворіє на цукровий діабет, скаржиться на спрагу, сухість у роті, надмірне сечовиділення, загальну слабкість, а також підвищення АТ до 150/100 мм рт.ст.в останні місяці. Об’єктивно: астенічної статури, сухість шкіри, везикулярне дихання над легенями, тони серця ритмічні, пульс 80 за 1 хв. При обстеженні глікемія натще 9,8 ммоль/л, глюкозурія 25 г/л, добова протеїнурія 200 мг, швидкість клубочкової фільтрації 120 мл в хв. Яка стадія розвитку діабетичної нефропатії?

@ Діабетична нефропатія 1 ст.

Діабетична нефропатія II ст.

Діабетична нефропатія III ст.

Діабетична нефропатія IY

Діабетична нефропатія Y ст.

#

491.

Хворий 65 років, який переніс інфаркт міокарду передньо-перегородочної ділянки серця 3 роки тому, госпіталізовано в кардіологічне відділення. Скарги на загальну слабкість, запаморочення голови, задишку, напади втрати свідомості із судомами. Визначається АТ – 180/100 мм рт. ст. Пульс напружений 25 ударів за 1 хв. Яка найімовірніша причина нападів втрати свідомості у хворого?

@ Атріовентрикулярна блокада з періодами асистолії.

Напади пароксизмальної шлуночкової тахікардії.

Напади миготливої аритмії.

Шлуночкова екстрасистолія.

Блокада ніжки пучка Гіса.

#

492.

Хворого 50 років, госпіталізовано в кардіологічне відділення з діагнозом ревматизм, мітральний стеноз. При аускультації серця І тон посилено над верхівкою, а ІІ – над легеневою артерією. Визначається діастолічний шум над верхівкою. У хворого раптово розвинувся напад серцебиття, задишка. На ЕКГ визначено присутність хвиль f, різні інтервали R-R, комплекс QRS незмінений. Яке порушення ритму серця розвинулося у хворого?

@ Миготлива аритмія.

Пароксизмальна шлуночкова тахікардія.

Синусова тахікардія.

Екстрасистолічна аритмія.

Атріовентрикулярна блокада.

#

493.

Хворому на нестабільну стенокардію було призначено комплексне лікування: прямі антикоагулянти, дезагреганти, нітрати, бета-андероноблокатори. Але на третій день лікування значного зменшення больового синдрому не сталося.Яке обстеження слід призначити на цей час для вирішення подальшої тактики лікування?

@Коронарографія

Стрес-ЕхоКГ

Тест с дозованим фізичничним навантаженням

Черезстравоходна електрокардіостимуляція

Сцинтиграфія міокарда

#

494.

Через рік після перенесеного гострого інфаркту міокарду хворий скаржиться тільки на періодичні перебої в ділянці серця. Під час запису ЕКГ зокрема патологічного зубця Q у ІІ,ІІІ та VF відведеннях інших змін не було знайдено. Яке дослідження найбільш доцільне для уточнення діагнозу і подальшого лікування хворого?

@Холтерівське моніторування ЕКГ

Дослідження електролітів крові

Коронарографія

Тест з дозованим фізичним навантаженням

Стрес-ЕхоКГ

#

495.

Чоловік Н., 34 роки. З 12 років страждає на генералізовані судомні напади, приймав фінлепсин. Рік тому пароксизми серіями до 3. Місяць тому впродовж трьох годин безперервні напади, між якими свідомість не поновлювалась. Судоми усунено у реанімаційному відділенні. Оберіть тактику запобігання серій судомних нападів?

@ Змінити фінлепсин на депакін

Провести дегідратаційну терапію

Призначити розсмоктувальні засоби

Призначити комплексну вітамінотерапію

Провести лікування транквілізаторами

#

496.

Чоловік Ф., 43 роки. Три місяці тому з’явились нічні генералізовані судомні напади із зміною тонічної й клонічної фази тричі на місяць. Щоденно абсанси із вимкненням свідомості на секунду. На ЕЕГ: комплекси спайк-хвиля. Оберіть метод подальшого обстеження?

@ Комп’ютерна томографія голови

Реоенцефалографія

Аналіз крові на остаточний азот

Пневмоенцефалографія

Ангіографія судин мозку

#

497.

У хворого хронічним обструктивним бронхітом ІІІ стадії, визначається дифузний ціаноз, набухання вен шиї, набряки нижніх кінцівок, серцевий поштовх. При аускультації серця – акцент ІІ тону над легеневою артерією, діастолічний шум Грехема-Стілла. Печінка збільшена на 4 см., симптом Плеша. Назвіть фактор, який не є патогенетичним у цього хворого?

@Пасивна гіпертензія легеневих вен та спазм артеріол.

Альвеолярна гіпоксія та гіпер.

Підвищення внутришньогрудного тиску.

Підвищення в’язкості крові.

Збільшення кровообігу в легенях.

#

498.

У хворого нефрологічного відділення з хронічним гломерулонефритом вночі стали з’являтися напади ядухи. Об’єктивно: стан важкий, шкіра бліда зі слідами розчухувань, ЧДД 32 за 1 хв. В легенях послаблене дихання, вологі хрипи. Пульс напружений, 88 за 1 хв. При аускультації серця – шум тертя перикарда. Який метод подальшого обстеження хворого слід застосувати.

@Ro-графія ОТК.

Бронхоскопія.

Екскреторна орографія.

Радіонуклідне сканування нирок.

Визначення клуб очкової фільтрації.

#

499.

У хворого К., 28 років, на протязі 10 років діагностують ревматизм, недостатність аортального клапану, доставлений в клініку з явищами серцевої недостатності ІІ Б стадії. Який з показників гемодинаміки має основне значення у діагностиці систолічної дисфункції?

@Дилятація серця та зниження серцевого викиду

Гіпертрофія серця та зниження серцевого викиду

Підвищення хвилинного об’єму крові

Зменшення хвилинного об’єму крові

Зменшення серцевого викиду

#

500.

У хворого С., 60 років, ІХС, постінфарктний кардіосклероз. Після фізичного навантаження з’явилась слабкість,задишка у спокої, серцебиття, відходження пінного мокротиння рожевого кольору. Шкіра цианотична, хворий напівсидить, холодний піт, чд 30 за/хв.,ЧСС 100 за/хв, АТ=100/60 мм.рт.ст., в легенях різнокаліберні вологі хрипи,тони серця глухі.Який ведучий механізм розвитку гострої серцевої недостатності?

@Підвищення гідростатичного тиску в судинах малого кола

Зниження онкотичного тиску плазми крові

Підвищення активності сімпатоадреналової системи

Збільшення об’єму циркулюючої крові

Затримка води та натрію в організмі

#

501.

Чоловік А., 42 років на протязі 8 років зловживає алкоголем. Чотири доби тому припинив прийом алкоголю. З’явилася блювота, безсоння, тремор кінцівок. З минулої доби став метушливий, відчуває страх, бачить тарганів, комах, щурів. Ваш попередній діагноз?

@ Алкогольний делірій

Алкогольний параліч

Алкогольний параноїд

Алкогольний галюциноз

Алкогольна паранойя

#

502.

У хворого 18 років при аускультації виявлений грубий систолічний шум с максимумом в точці Боткіна, що проводиться поперек грудини та не проводиться на судини шиї, посилення II тону над легеневою артерією. Ймовірний діагноз:

@Дефект межжелудочковї перегородки

Врождений аортальный стеноз

Митральна недостататність

коарктація аорты

дефект межпредсердної перегородки.

#

503.

Хвора 42 років, в дитинстві перенесла ревмоатаку, під медичним наглядом не знаходилась, поступила з скаргами на вперше виникле серцебиття, задишку. Об’єктивно: тони серця аритмічні, посилений I тон, діастолічний шум. На ЭКГ миготлива тахіаритмія. Попередній діагноз:

@мітральный стеноз

дефект міжпередсердної перегородки

аортальний стеноз

мітральна недостатність

аортальна недостатність

#

504.

У хворої 52 років з діагностованим мітральним стенозом IV ст (миготливою аритмією біля 1 року) при проведенні ЭХОКС виявлено тромбоз лівого передсердя. Яка з запропонованих тактик ведення пацієнта є оптимальною:

@призначення непрямих антикоагулянтів і підготовка до оперативного лікування в умовах штучного кровообігу.

екстрене встановлення синусового ритму

екстрене проведення закритої комісуротомії

екстрене проведення протезування мітрального клапану.

оперативне лікування протипоказано. Лікування антикоагулянтами.

#

505.

В 19 річного студента при проведенні аускультації виявлено систоло-діастолічний шум с максимумом в другому міжребір’ї біля лівого краю грудини. Інтенсивність шуму не змінюється при зміні положення тіла пацієнта. Скарг на момент огляду не пред’являє. На ЭКГ змін немає. Попередній діагноз?

@відкритий артеріальний протік,

аортальна вада з перевагою недостатності

клапанний стеноз легеневої артерії,

стеноз лівої підключичної артерії,

“функціональний” і/або “венозний” шум

#

506.

Хворий 38 років, 8 років працює шахтарем. За останні півроку після роботи з отбійним молотком у нього з’явились оніміння пальців рук. При обстеженні виявляється зниження вібраційної та больової чутливості на пальцях рук. Яке обстеження необхідне для уточнення діагнозу?

@Капіляроскопія дистальних фаланг пальців.

Реовазографія верхніх кінцівок.

Рентгенографія кистей.

Рентгенографія шийного відділу хребта.

Електрокардіографія.

#

507.

Чоловік 55 років відчув біль за грудиною тривалістю 25 хвилин, ірадіюючу вліво, що виникла вперше 3 дні тому у спокою. Зни-кла без використання медикаментів. За останні дні приступи виникали до 5-6 разів на добу, підсилалась інтенсивність болю. Результати лабораторних досліджень: тропоніни-0,17нг/мл, Л-5,6(109 /л, АЛАТ-100ммоль/л,ЛДГ-350ммоль/л. Про яке захво-рювання можна думати?

@Нестабільна стенокардія

Стабільна стенокардія

Міокардит

Q інфаркт міокарду

Кардіоміопатія

#

508.

У хворого А,35 років на тлі ГРВІ з’явився біль в ділянці серця, серцебиття, задишка. Об-но: акроціаноз, тони серця послаблені, над верхівкою систолічний шум, екстрасистолія. АТ 90/60 мм рт.ст. Ваш попередній діагноз?:

@Міокардит

Нейроциркуляторна дистонія

Ревматизм

Перикардит

Ішемічна хвороба серця

#

509.

У хворого А,35 років на тлі ГРВІ з’явився біль в ділянці серця, серцебиття, задишка. Об-но: акроціаноз, тони серця послаблені, над верхівкою систолічний шум, екстрасистолія. АТ 90/60 мм рт.ст. Хворому показано:

@Всі перераховані

Електрофізіологічне обстеження

Лабораторне обстеження

Госпіталізація

Ніщо з перерахованих

#

510.

Жінка звернулась до лікаря зі скаргами на нудоту, блювання, рідке випорожнення, загальну слабкість та температуру тіла до 37,4-37,60С, які з(явились після вживання картопляного пюре. Лікар поставив діагноз – стафілококовий токсикоз. Укажіть який інкубаційний період цього захворювання (

@ 2-4 години

Менше 1-ї години

До 2 год.

3-6 годин

Більше 24 год

#

511.

До лікаря-дієтолога звернувся чоловік з питанням: які продукти харчування дозволено передавати хворим на ожиріння у стаціонарі:

@ Свіжі фрукти

Мед

Копчення

Хліб житній

Цукор

#

512.

До лікаря звернувся чоловік зі скаргами на порушення зору, афонію, порушення ковтання, жування. Захворювання виникло через 20 годин після вживання консервованих грибів. Визначити характер харчового отруєння.

@Ботулізм

Сальмонельоз

Дифтерія

Мікотоксикоз

Стафілококовий токсикоз

#

513.

Хвора С., 45 років звернулася до лікаря з скаргами на періодичну тотальну безбольову гематурію, слабкість, пітливість, втрату ваги на 10 кг за останні 6 місяців, постійно підвищену температуру з нападами ознобів. В крові і сечі змін немає. Запідозрено туберкульоз нирок. Визначить найбільш доцільні додаткові дослідження, що можуть підтвердити чи зняти цій діагноз.

@Посів сечі на мікобактерії туберкульозу, екскреторна урографія.

УЗД нирок, біохімічне дослідження крові

Аналіз за Нечіпоренком, аналіз сечі за Зімницьким.

Оглядова рентгенографія нирок, проба Манту з 2 ТО.

Лапароскопія, бактеріоскопічне дослідження сечі

#

514.

Хворий Т., 18 років скаржиться на біль в правому кульшовому суглобі. Хворіє півтори роки. При огляді: рухи у суглобі обмежені, є скорочення правої кінцівки, на правому стегні-абсцес м'яких тканин. В крові: Л.-11,5(109; е-1\%; п-9\%; с-72\%; л-17\%; м-1 \%; ШОЕ–30мм/год. На рентгенограмі: явища остеопорозу, звуження суглобової щілини, деструкція кісток тазу та головки стегнової кістки. Оберіть найбільш вірогідний діагноз.

@Туберкульоз кульшового суглобу.

Деформуючий артроз кульшового суглобу.

Ревматоїдний артрит.

Гонорейний коксит.

Асептичний некроз головки стегнової кістки.

#

515.

У хворого 28 років температура 380С, головний біль, біль у кряжі, нудота. Захворювання почалось гостро. Об’єктивно: позитивний симптом Пастернацького. Аналіз сечі: білок - 1,03 г/л, лейкоцити – Ѕ у полі зору, еритроцити – 6-8 в полі зору. Аналіз крові: креатини – 0,012 ммоль/л, сечовина – 7,3 ммоль/л. Аналіз крові клінічний: еритроцити – 3,0 х 10 12/л, Hb – 110 г/л, лейкоцити – 11,6 х 109/л, ШОЕ – 20 мм/г. Що у хворого?

@Гострий пієлонефрит.

Хронічний пієлонефрит.

Гострий пієлонефрит.

Хронічний гломерулонефрит.

Паранефрит.

#

516.

У хворого 30 років АТ – 180/110 мм рт. ст., набряк повік вранці, сеча типу “м’ясних помиїв”. З тижні тому хворів на ангіну. Аналіз сечі: гіалінові циліндри, еритроцити до Ѕ у полі зору, лейкоцити 10 у полі зору, білок – 2,3 г/л. Який основний патогенетичний механізм розвитку підвищення артеріального тиску у хворого?

@Активація РААС.

Активація системи комплементу.

Підвищення тонусу вагуса.

Активація імунної системи.

Надлишок катехоламінів.

#

517.

Хвора 35 років скаржиться на задишку при незначній фізичній активності, головний біль, періодичні болі за грудиною, серцебиття, знервованість, порушення сну, підвищення АТ. Об-но: хвора метушлива, емоційно лабільна, дрібноамплітудний тремор пальців рук. екзофтальм, збільшення щитовидної залози II ст. Тони серця гучні, ритмічні, ЧСС –120 за хв., АТ 190/70 мм рт ст. Печінка не збільшена, набряків немає.. Визначте природу артеріальної гіпертензії.

@Вторинна /тиреотоксична/ артеріальна гіпертензія.

Тиреотоксичний криз.

Вегето-судинна дистонія за гіпертонічним типом.

Есенціальна артеріальна гіпертензія.

Каорктація аорти.

#

518.

Хворий 56 років скаржиться на головний біль, різкі напади загрудинного болю при фізичному навантаженні, задишку. 20 років хворіє на хронічний пієлонефрит, сечокам’яну хворобу. Об-но: межі серця розширені вліво, ЧСС 85 за хв., систолічний шум на верхівці та в точці Боткіна, акцент II тону на аорті. АТ 180/1ё10 мм рт ст. Печінка за реберною дугою. Пастозність гомілок. Визначте найбільш ймовірний діагноз.

@Вторинна /ниркова/ артеріальна гіпертензія.

Хронічна ниркова недостатність.

Загострення хронічного пієлонефриту.

Ессенціальна артеріальна гіпертензія.

Гостра ниркова недостатність.

#

519.

В одному з регіонів восени зареєстровано масовий спалах дизентерії. Найбільше випадків захворювання, спричиненого шигелами Зонне, спостерігалося серед дітей в дошкільних і шкільних установах. Яка група харчових продуктів могла послужити фактором передачі збудника у даній ситуації?

@Молоко і молочні продукти

М’ясо і м’ясопродукти

Риба і рибопродукти

Сирі фрукти та ягоди

Кондитерські вироби

#

520.

Через 6-7 годин після споживання шматка відвареного м’яса, яке досить тривалий час зберігалося у забрудненому піском поліетиленовому мішечку, у всіх членів сім’ї, які відпочивали на пляжі, з’явилися симптоми гострого гастроентероколіту, блювання, озноб, загальна слабість. Ваш діагноз?

@Харчова токсикоінфекція

Стафілококовий токсикоз

Ботулізм

Гостра кишкова інфекція

Гострий мікотоксикоз

#

521.

У хворого, 35 років, розвинувся олігоартрит правого колінного суглоба з синовіїтом. З анамнезу: місяць тому переніс гостру харчову токсикоінфекцію з приводу якої лікувався в інфекційній лікарні. При обстеженні не виявлено пошкодження шкіри, очей, слизових оболонок. РФ сироватки крові від’ємний. Найбільш імовірний генез артриту?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 663 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.045 сек.)