АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Травматологія як наука. Задачі травматології. Поняття про ортопедію.

Прочитайте:
  1. II. Поняття про рани, класифікація ран
  2. III. ПОНЯТТЯ ПРО БІЛЬ ТА ЗНЕБОЛЮВАННЯ (АНЕСТЕЗІЮ)
  3. А. Задачі для самоконтролю
  4. А. Ситуаційні задачі.
  5. А. Ситуаційні клінічні задачі
  6. А.Ситуаційні клінічні задачі
  7. Анатомия как наука. Классификация и направления анатомии
  8. Б. Задачі для самоконтролю
  9. Б. Ситуаційні задачі.
  10. Б. Ситуаційні задачі.

равматологія та ортопедія між собою тісно пов'язані. Ці медичні дисципліни, розглядають питання і проблеми профілактики, діагностики і подальшого лікування хвороб опорно-рухового апарату. Метою цих наук, є вивчення патологій, що розвиваються при захворюваннях хребта, суглобів, кісток і м'язів, а також у випадки травм, відновлення до максимально можливих оптимальних кондицій.

Ще два століття тому, ці напрямки були виділені з хірургії і почали свій самостійний розвиток, так з'явився ортопед травматолог. У нашій державі вони об'єднані в одну дисципліну. У медичних вищих навчальних закладах травматології та ортопедії вивчають теж на одній кафедрі. Адже неможливо вивчати одного без іншого. Порушення і подальше лікування опорно-рухового апарату є ключовими завданнями для обох дисциплін.

Травматологія та ортопедія, в даний час, діляться по областях патології, наприклад: травми нижніх кінцівок, захворювання хребта, порушення нервової провідності. З іншого боку, багато інших різні наукові школи та дослідження, що грунтуються на сучасних методах лікування кісток, регулярно інтегруються в травматології та ортопедії.

На сучасному етапі, важливими завданнями цього напряму стають розробки нових методів лікування без хірургічного або щадного хірургічного втручання, з подальшим їх впровадженням. Також ціняться нові методи відновлення після травм. Наприклад, зараз особливу популярність в ортопедії і травматології набирає ендопротезування - заміна зношених або травмованих суглобів на нові штучні. При цьому в подальшому відновлюються практично всі рухові функції. Широко використовується і впровадження нових полімерних матеріалів при зовнішній іммобілізації - корсети, бандажі, лонгети стали набагато легше, завдяки міцній пластмасі замість важкої сталі.

Винахідницька і раціоналізаторська діяльність є потужним підмогою травматології та ортопедії. Для якісної діагностики захворювань застосовують магніторезонансні та комп'ютерні томографи. Фахівці травматологи, наприклад, винайшли дистракційно-компресійний апарат, яким тепер користується практично кожен невропатолог в СПБ. Також істотним внеском стало застосування реплантації кінцівок або їх фрагментів. А завдяки новітнім методам мікрохірургії, таким наприклад як накладення судинного шва, стала можлива трансплантація фрагментів тканин разом з судинами.

Загальна хірургія невіддільна від ортопедії, хоча як наука вона прагне до самостійності. Більшість фахівців ортопедів прагнуть застосовувати хірургічне втручання, виключно в самому крайньому випадку. Вони використовують новітні безопераційні методи і спеціальні пристосування для виправлення патології та лікування опорно-рухового апарату. Приміряють різні механічні дії, медикаментозні препарати. Також в ортопедії широко застосовуються мануальна терапія, лікувальні ванни і бруду, магнітна і електрична стимуляції, спеціальне взуття, фізичні вправи на лікувальних тренажерах. Це допомагає уникнути оперативного втручання....

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 617 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)