АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Профілактика правця і анаеробної інфекції

Прочитайте:
  1. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  2. Б. Профілактика захворювань і травм опорно-рухового апарату дітей
  3. ВІЛ-інфікований пацієнт періодично обстежується з метою виявлення ознак активації процесу. Назвіть ознаку, що свідчить про перехід ВІЛ-інфекції у СНІД?
  4. Вірусні повітряно-крапельні інфекції. ВІЛ-інфекція. Дітячі інфекції. Карантінні інфекції.
  5. ГОСТРІ РЕСПІРАТОРНІ ВІРУСНІ ІНФЕКЦІЇ
  6. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції
  7. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ ТЯЖКОХВОРИХ. ПРОФІЛАКТИКА ПРОЛЕЖНІВ
  8. І ПРОФІЛАКТИКА ЗАХВОРЮВАНЬ
  9. Ішемічна хвороба серця. Профілактика і лікування.
  10. Класифікація засобів протипухлинної медикаментозної терапії.. Побічні ефекти і ускладнення застосування, їх лікування і профілактика.

Прищепленим хворим для підкріплення активного імунітету вводять 0,5 мл анти­правцевого анатоксину підшкірно в підлопаткову ділянку.

Не прищепленим пацієнтам вводять спочатку 1 мл. антиправцевого анатоксину, а потім проводять пробу на чутливість до чужорідного білка. В долонну поверхню нижньої третини передпліччя внутрішньошкірно вводять 0,1 мл розведеної (1:100) кінської сироватки (її ампули знаходяться в тій же коробці, де протиправцева сироватка і позначені червоним кольором). Якщо через 20 хвилин діаметр папули в місці ін’єкції не перевищує 1 мм і почервоніння навколо неї обмежене – пробу вважають негативною. Якщо діаметр папули більший за 1 мм і є зона почервоніння – проба позитивна.

При негативній пробі вводять протиправцеву сироватку в дозі 3 000 МО за методом Безредко: спочатку 0,1 мл, а через 45 хвилин, якщо реакції немає, вводять весь залишок призначеної дози. Сироватку вводять підшкірно в іншу ділянку тіла, іншим шприцом, з ампули позначеної синім кольором.

При позитивній пробі введення протиправцевої сироватки протипоказано. В таких випадках вводять протиправцевий людський імуноглобулін (ППЛІ) в дозі 250 МО. Він створює більш тривалий імунітет та не викликає алергічних реакцій.

Профілактика анаеробної інфекції (газової гангрени) полягає у введенні антигангренозних сироваток за методом Безредко. Профілактична доза становить 3000 АО, проти Cl.perfringens – 10000 АО і проти Vibrion septicus – 5000 АО.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 483 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)