АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Загальні принципи лікування ран

Прочитайте:
  1. I.Загальні положення
  2. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  3. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  4. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  5. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  6. Вибір стратегії лікування
  7. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  8. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  9. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  10. Гідролікування

Первинна хірургічна обробка залишається одним з найбільш поширених методів, до якого вдаються хірурги в більшості випадків. Цим методом користувалися видатні хірурги – І.Більгер, П.Дезо, А.Чаруковський.

Розрізняють ранню хірургічну обробку рани, яка проводиться в перші 6 годин, відтермінована, яка проводиться до 24 годин та пізня, яка проводиться у поранених, які не отримували антибіотиків після 24 годин, або у тих, яким були призначені антибіотики пізніше 48 годин.

Первинна хірургічна обробка рани повинна бути проведена в операційній чи перев’язочній з дотриманням правил асептики.

В більшості випадків первинна хірургічна обробка проводиться під місцевою анестезією. Перед проведенням первинної хірургічної обробки шкіру довкола рани обробляють спиртовим розчином йоду, спиртом чи бензином, голять волосся та обкладають стерильною білизною. Проводять знеболення. Видаляють сторонні тіла, згустки крові, некротичні тканини. При необхідності рану розширюють для кращого огляду та з метою ліквідації сліпих кишень. Товщина висікання тканини в середньому становить 0,5-2 см. В цих межах видаляють стінки та дно рани. Проводять заміну білизни, інструментів та обробляють руки хірурга. При пошкодженні судин, нервів, сухожилків відновлюють їхню цілісність. При пораненнях обличчя або кисті видаляють тільки нежиттєздатні тканини.

Після зупинки кровотечі рану зашивають. Розрізняють первинні шви, які накладають зразу чи після проведення хірургічної обробки рани; первинно-відтерміновані шви – накладають через 2-4 доби після первинної хірургічної обробки рани; ранні вторинні шви накладають на грануляційну тканину на протязі від 7 до 20 днів та пізні відтерміновані шви, які накладають на тканину, що рубцюється після 20 днів.

При розвитку ускладнень (нагноєння, приєднання анаеробної мікрофлори) шви знімають та проводять відкрите ведення ранового процесу.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 527 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)