АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕРШИЙ ТУАЛЕТ НОВОНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ

Прочитайте:
  1. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  2. АФО серцево-судинної системи. Кроовобіг новонародженої дитини
  3. Бригадою швидкої допомоги встановлено у дитини кардіопульмональну синкопу. Назвіть
  4. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  5. Вимірювання температури тіла дитини
  6. Вкажіть, коли утворюється перший тон
  7. Годування недоношеної дитини через зонд.
  8. Дитяча медична сестра, навчає матір новонародженої дитини щодо догляду за
  9. Загальні закономірності підліткового організму та росту і розвитку дитини
  10. Заняття по догляду з метою розвитку дитини від 6 місяців до 1 року

Оброблення рук перед проведенням маніпуляцій під час догляду за дітьми

 

ЗВИЧАЙНЕ МИТТЯ РУК З МИЛОМ

 

Мета: видалення бруду та транзиторної флори, яка контамінує шкіру рук медичного персоналу внаслідок контакту з інфіковани­ми або контамінованими об'єктами.

Показання: перед та після контакту з пацієнтом; у всіх випадках, коли руки забруднені.

Техніка миття рук: зняти персні та інші прикраси; під помірним тиском води енергійно намилити руки і терти одна об одну не мен­ше ніж 15 с, після чого руки сполоснути; висушити руки паперо­вим рушником, яким закрити кран.

 

ГІГІЄНІЧНА АНТИСЕПТИКА

 

Мета: видалення та знешкодження транзиторної мікрофлори.

Показання: перед виконанням інвазійних процедур; перед і після маніпуляцій з ранами; перед і після маніпуляцій з катетерами; пе­ред використанням рукавичок і після їх зняття; після контакту з виділеннями і предметами, які містили кров або мають імовірність мікробної контамінації.

Техніка миття рук: спочатку вимити руки водою з рідким милом, а потім нанести спиртовий антисептик 5 мл і втирати до висихання (руки витирати не слід).


Догляд за новонародженими та дітьми раннього віку

ПЕРШИЙ ТУАЛЕТ НОВОНАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ

(відповідно до Наказу МОЗ України № 1521)

 

Послідовність Зміст
Місце прове­дення Пологова зала
Попередня підготовка Вимий руки, одягни стерильний халат, маску, шапочку, окуляри, гумові рукавички
Алгоритм виконання 1. Відразу після народження акушерка викладає дитину на живіт матері, обсушує голову і тіло дитини попередньо зігрітою стерильною пелюшкою, одягає дитині чисті шапочку і шкарпетки. 2. Лікар неонатолог (лікар акушер-гінеколог) здій­снює первинну оцінку стану новонародженої дитини. 3. Заміни рукавички перед тим, як накласти сте­рильні затискачі на пуповину приблизно через 1 хв. після народження дитини. Переріж пуповину сте­рильними ножицями. 4. Акушерка перекладає дитину на груди матері, на­криває сухою чистою пелюшкою та ковдрою. (Дитина знаходиться на грудях матері протягом 2 год. до переведення в палату спільного перебування). За появи пошукового і смоктального рефлексів акушерка допомагає здійснити перше прикладання до грудей. 5. Через 30 хв. після народження виміряй температуру ті­ла дитини в пахвовій ділянці електронним термометром. 6. Протягом години життя акушерка після оброб­лення рук проводить профілактику офтальмії із застосуванням 0,5 % еритроміцинової або 1 % тетрациклінової мазі одноразово. 7. Після завершення контакту "шкіра до шкіри" переклади дитину на сповивальний столик, оброби та клемуй пуповину: через 2 год. після народження на пупковий залишок наклади одноразову клему на 0,3—0,5 см від пупкового кільця.

1 Див. список літератури.


Закінчення табл.

Послідовність Зміст
Алгоритм виконання 8. Виміряй зріст, обводи голови та грудної клітки, зваж дитину. 9. На дитину надягни чисті повзуни, сорочечку, рукавички. 10. Дитину разом із матір'ю накрий ковдрою і переведи до палати спільного перебування
Заповнення документації Зареєструй дитину в журналі реєстрації ново­народжених, журналі запису пологів у стаціонарі, заведи "Карту розвитку новонародженої дитини"

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 422 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)