АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ОЦІНЮВАННЯ ФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ ДИТИНИ

Прочитайте:
  1. V. Характеристика розвитку фізіології як науки, відкриття. Роль окремих вчених у розвитку світової фізіології. Українська фізіологічна школа.
  2. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  3. АФО серцево-судинної системи. Кроовобіг новонародженої дитини
  4. Бригадою швидкої допомоги встановлено у дитини кардіопульмональну синкопу. Назвіть
  5. В. Визначення біофізичного профілю плода.
  6. ВАДИ РОЗВИТКУ ЧЕРЕВНОЇ СТІНКИ
  7. ВАДИ РОЗВИТКУ ШЛУНКА ТА КИШЕЧНИКУ
  8. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  9. Вимірювання температури тіла дитини
  10. Вікова періодизація розвитку м’язової системи людини.
Послідовність Зміст
Місце проведення Дитяча поліклініка, дитячий дошкільний заклад
Попередня підготовка Вимий руки, зваж дитину, виміряй зріст, обводи голови, грудної клітки
Алгоритм виконання 1. Порівняй показники маси тіла, зросту, обводи голови та грудей з віковими нормами. Маса тіла За 1-ий місяць життя збільшується на 600 г, за 2-ий і 3-ій — по 800 г, а далі щомісяця зростання маси зменшується на 50 г. Після року масу розраховують за формулою: М=10+2п (де 10 — маса однорічної дитини (кг), 2 — середньорічне зростання маси (кг), п — вік дитини в роках).

Послідовність Зміст
  У першому кварталі 1-го року життя щомісяця зріст збільшується на 3 см, в другому кварталі — на 2,5 см, у третьому — на 2 см, у четвертому — на 1,5 см; за 1-ий рік зріст збільшується на 25 см. Після року зріст розраховують за формулами: 75+5п (де 75 — зріст однорічної дитини (см), 5 — середньорічне збільшення зросту (см), п — кіль­кість років), але точнішими будуть формули: до 4 років життя: 100-8(4-п); після 4 років: 100+6(п-4), де 100 — зріст дитини віком 4 роки (см), п — кіль­кість років. Обводи голови і грудної клітки У новонародженої дитини обвід голови становить 34 см, обвід грудей — 32 см. Щомісячно обвід голови збільшується на 1 см, обвід грудної клітки — на 1,3 см. У віці 3—4 міс обводи голови і грудей однакові. В 1 рік обвід голови становить 48 см, а в подальшому обвід грудей більший за обвід голови на стільки сантиметрів, скільки років дитині. 2. Фізичний розвиток буває: середній (маса і зріст відповідають віковим нормативам), вищий за середній (маса і зріст більші від вікових нормативів), нижчим за середній (маса і зріст менші за норму); а також гармонійний (одночасне збільшення або зменшення зросту і маси тіла) та негармонійний (один із показників виходить за вікові нормативи)  
Результати вимірювання та оцінювання записують в "Історію розвитку дитини" (форма № 112) або в "Карту розвитку дитини" (форма № 26)  

 



Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 841 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)