АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Оцінка результатів. Результати лікування оцінюють під час спостереження в стаціонарі протягом 4—6 таж

Прочитайте:
  1. V етап. Оцінка результатів м/с втручань.
  2. V ЕТАП: Оцінка результатів м/с втручань.
  3. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРМОМЕТРІЇ
  4. Аналіз та оцінка результатів лабораторного дослідження крові, спинномозкової рідини, сечі, калу, мієлограми, медико-генетичних проб, ІФА-діагностики.
  5. Валеологічна оцінка функціонального стану серцево-судинної системи. Вікові особливості крові та кровообігу.
  6. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  7. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  8. Вимоги до результатів лікування.
  9. Виявлення та оцінка взаємозв’язків чинників навколишнього середовища та здоров’я населення
  10. Гігієнічна оцінка обладнання шкільних приміщень та навчальних меблів

Результати лікування оцінюють під час спостереження в стаціонарі протягом 4—6 таж. У період загострення виразкової хвороби на тлі максимальної щадної дієти слід дотримуватися комплексної терапії, яка поєднує етіотропну (антибактеріальну) терапію з застосуванням седативних засобів з антисекрето-рними, слизоутворювальними та репаративними препаратами. Тривалість за­стосування комплексної терапії А —6 тиж. Важливим моментом цього комплек­су є трикомпонентна схема бактерицидного лікування, а саме:

• препарати І групи — амоксицилін, тетрациклін,

• препарати II групи — трихопол, фуразолідон;

• препарати III групи — денол або трибенол, ранітидин, омепразол. Слід пам'я­
тати, що під час стаціонарного лікування проводяться контрольні лабораторні
та інструментальні дослідження. У хворих, яким у процесі лікування НеІісоЬас-
Іег руїогі знищити не вдається, рецидиви

захворювання виникають у ранні терміни. Тому контроль за допомогою додат­кових методів дослідження є важливим моментом спостереження за хворими і допомагає проводити корекцію лікування. Повторні курси антимікробної тера­пії слід проводити через 3 міс. У фазі затухаючого процесу виразкової хвороби широко використовують фізіотерапевтичні засоби. У стаціонарі слід проводити грязеві, торф'яні, озокеритові, парафінові аплікації на зони проекції виразко­вого дефекту слизової оболонки шлунка або дванадцятипалої кишки (15—20 процедур). Одночасно можна проводити УВЧ в імпульсному режимі, загальні мінеральні та газові душі й ванни, діатермію, електрофорез. За показаннями можна використовувати сучасні фізичні засоби: сеанси лазеротерапії, КХЧ-терапії, гіпербаричної окситенації. У разі повільної епітелізації виразкового дефекту показане застосування анаболічних стероїдів—ретаболіл (в/м по 50 мг 1 раз на 2 тиж, на курс 5-8 ін'єкцій), метиландростендіол (по 0,5-1 таблетці 1 раз на добу про-тягом 3 тиж), а також препаратів мінералокортиісоїдної дії— ДОКСА, ліквіритон, карбеноксолон, що усувають дисфункцію наднирникових залоз, посилюють трофічні та регенеративні процеси слизової оболонки. Курс лікування найпоширенішим препаратом ліквіритоном — 3—4 тиж (по 0,1—0,2 г 3—4 рази на добу за ЗО хв до їди). Одночасно з анаболічними стероїдами ви­користовують білкові гідро-лізати — гідролізат казеїну, амінопептид, аміно-кровін в/в крапельне.

У період затухаючого загострення хворій дитині починають давати слабомі-нералізовані води з лужною дією — слов'янська, боржомі, поляна квасова, лу-жанська, нафтуся тощо. У цей період слід починати лікувальну фізкультуру, але з виключенням вправ з участю м'язів живота. Потрібно дати пораду уника­ти підняття важкого, різких рухів, струсу тіла.

У разі досягнення повної ремісії можна проводити санаторно-курортне ліку­вання в Трускавці, Моршині, Березовських мінеральних водах. У цей період продовжувати дієту № 1 протягом 4—6 міс, дитину потрібно звільнити від за­нять фізкультурою в основній групі.

Під час диспансерного спостерігання 2 рази на рік слід проводити лаборатор­ні дослідження, 1 раз — фіброгастроскопію (за відсутності загострень захворю­вання); 3—4 рази на рік обов'язково проводити профілактичні курси лікування тривалістю 3— 4 тиж без відриву від навчання. З диспансерного обліку можна знімати дітей, у яких відзначено ремісії протягом 5 років. Критеріями ефектив­ності лікування виразкової хвороби є клінікоендоскопічна ремісія із зникнен­ням ви-разки і відсутністю ознак запалення слизової оболонки. Під час лікува­ння виразкової хвороби на всіх етапах використовують фітотерапію. Використовують такі рослини та продукти бджолярства для лікування виразко­вої хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки:

1. Свіжий сік капусти. Пити по 1 склянці 3—4 рази на добу, за 40—50 хв до їди. Курс лікування триває ЗО діб.

2.Свіжий сік картоплі. Пити по 1/2—1/3 склянки перед їдою вранці і в обід. Курс лікування — 2—3 тиж.

 

З.Сік алое деревовидного. Листя алое потрібно брати з рослини віком 2—3 ро­ки, перед вживанням рослину не поливати 5 днів. Приймати свіжий сік по 1 чайній ложці 3 рази на день, за ЗО хв до їди.

4. Алое деревовидне. 2 рази на день натще, за 20 хв до їди потрібно з'їдати шматочок листка алое, сік ковтати, а волокна виплюнути. Курс лікування 3 міс. 5.Прополіс. Щодня протягом 1 міс з'їдати до 8 г прополісу. Його необхідно довго жувати, краще натще.

б. Свіжий сік смородини чорної. Пити по 1/3 склянки 3 рази на добу. (Для ліку­вання виразкової хвороби на тлі гастриту зі зниженою секреторною функцією). 7.Нагідки лікарські. Взяти 20 г суцвіття на 1 склянку окропу. Пити по 1/2 скля­нки 3 рази на день між споживанням їжі. 8.Льон звичайний. Настій—2 ст. л. насіння залити 0,5 л окропу, нас-тоювати у термосі. Пити по 1/2 склянки 3—4 рази на добу до їди.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)