АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методичні основи медичного контролю за станом здоров’я дітей і підлітків,

Прочитайте:
  1. C. III-я група здоров’я
  2. VII. Короткі методичні вказівки до роботи студентів на
  3. Анатомо-фізіологічні основи мови
  4. Анатомо-фізіологічні особливості ендокринної системи у дітей раннього віку. Медсестринське обстеження даної системи.
  5. Анатомо-фізіологічні особливості кісткової системи у дітей.
  6. Анатомо-фізіологічні особливості органів травлення у дітей.
  7. Анкета вивчення гігієнічних навичок дітей і підлітків
  8. Б. Задачі для самоконтролю.
  9. Больовий абдомінальний синдром при гострому панкреатиті у дітей найчастіше
  10. Валеологічні основи харчування

Що мешкають на радіаційно-забруднених територіях

Для забезпечення багаторічного контролю за станом здоров’я дітей, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС організована структура Національного реєстру України, який відповідно до існуючої системи охорони здоров’я передбачає виділення районного, обласного та державного рівнів управління (додаток 2).

Розроблена структурно-функціональна модель управління медичним забезпеченням дітей і підлітків, яка передбачає чітку етапність надання спеціалізованої медичної допомоги та проведення цільової диспансеризації дитячого населення, що мешкає на забруднених територіях (додаток 3).

Проведення медичного контролю за станом здоров’я дітей, що проживають на радіаційно-забруднених територіях потребує здійснення постійного комплексного нагляду-диспансеризації за участю педіатра, ендокринолога, гематолога і радіолога. Усім дітям рекомендовано двічі на рік проводити ультразвукове та гормональне обстеження стану гіпофізарно-тиреоїдної, надниркової та статевої систем.

Диспансерний нагляд за дітьми, що мешкають у зоні тривалої дії малих доз радіації, обов’язково повинен передбачати дослідження показників оксидантної та імунної систем, визначення гормонального профілю організму та ультразвукове сканування ендокринних залоз.

 

Регламенти опромінення населення, що проживає на територіях з підвищеним рівнем радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильський АЕС

Якщо з урахуванням природнокліматичної та комплексної екологічної характеристики конкретних територій опромінення населення перевищує 1мЗв (0,1 бер) за рік, то таке становище потребує вжиття заходів щодо радіаційного захисту населення та інших спеціальних втручань, спрямованих на обмеження додаткового опромінення та забезпечення нормальної господарської діяльності.

Відповідно до рівня щільності забруднення ґрунту виділено 4 зони радіоактивного забруднення:

1 — зона відчудження (активність ґрунту за Сs — понад 40 Ки/км2, річна еквівалентна доза — десятки бер).

2 — зона обов’язкового відселення (активність ґрунту за Cs — 15-40 Ки/км2, річна еквівалентна доза — вище 0,5 бер).

3 — зона гарантованого добровільного відселення (активність ґрунту за Cs — 5-15 Ки/км2, річна еквівалентна доза — вище 0,1 бер).

4 — зона посиленого радіаційного контролю (активність ґрунту за Cs — 1-5 Ки/км2, річна еквівалентна доза — 0,05-0,1 бер).

 

Заходи щодо захисту населення, що мешкає на радіаційно-забруднених


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 637 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.007 сек.)