АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні приміщення дитячого дошкільного закладу

Прочитайте:
  1. IV. Основні завдання та функції служби страхових експертів
  2. Анамнез життя — це основні факти життя дитини до захворювання.
  3. ВИДИ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО
  4. Визначення догляд за хворими, основні обов’язки медсестри.
  5. Визначення понять «фізичний розвиток дитини», «акселерація розвитку дітей», «гармонійність фізичного розвитку». Основні гіпотези і механізми акселерації. Оцінка шкільної зрілості.
  6. Вікова періодизація людини. Характеристика дошкільного та шкільного віку.
  7. Вкажіть основні заходи, які використовуються при епілептичному статусі.
  8. Вкажіть основні клінічні симптоми отруєння метиловим спиртом
  9. Вкажіть основні ознаки сирингомієлії
  10. Вкажіть основні функції аферентних систем

 

Приміщення Площа, м2 Приміщення Площа, м2
Приміщення для молодшої ясельної (15 дітей), середньої і старшої (20 дітей) ясельної групи Приміщення для дошкільної групи (25 дітей)
Приймальня 18,0 Роздягальня 18,0
Ігрова 50,0 Ігрова 50,0
Спальня 36,0 Спальня 50,0
Вбиральня 12,0 Вбиральня 16,0
Буферна-мийна 3,0 Буферна-мийна 3,0

Таблиця 4

Площа земельної ділянки загальноосвітньої школи (без інтернату)

Кількість учнів Площа ділянки, га Кількість учнів Площа ділянки, га
  0,3   2,0
  0,5   2,2
  1,2   2,8
  1,7   3,0
  2,0   4,0

 

До сучасних типів загальноосвітніх шкіл належать такі: початкові, основні та середні школи, гімназії та ліцеї.

Навчальні будівлі загальноосвітніх шкіл розміщуються не ближче ніж 2,5 м від червоної лінії земельної ділянки, по периметру якої передбачається захисна зелена смуга (дерева, кущі) завширшки не менш як 1,5 м, а з боку вулиць — не менш як 3 м.

На земельній ділянці навчального закладу мають бути розташовані такі функціональні зони: навчальна, навчально-дослідна (навчально-виробнича), фізкультурно-спортивна, господарча, житлова (за наявності гуртожитків, спальних корпусів тощо) та зона відпочинку. Фізкультурно-спортивну зону бажано розміщувати таким чином, аби вона не проглядалася з вікон навчальних класів (особливо початкових).

Висота будівель загальноосвітніх шкіл не повинна перевищувати трьох-чотирьох поверхів, висота поверхів (від підлоги до підлоги вище розташованого поверху) має бути не меншою ніж 3,6 м, висота лекційних приміщень (на 50 місць і більше), актових залів, фізкультурно-спортивних споруд — не меншою ніж 4,2 м.

Забудова навчально-виховних закладів здійснюється за трьома основними системами: компактній (централізованій), блочній (секційній) та павільйонній (децентралізованій). Набір і взаєморозташування приміщень залежать від типу закладу. Проте нині сучасні середні школи будуються переважно за блочною (секційною) структурою. Така структура передбачає можливість розміщення дітей різних вікових груп в окремих блоках, разом з тим, загально шкільні приміщення об'єднуються в окремий блок.

У складі шкільних будівель мають бути передбачені 3 групи приміщень — основні (навчальні кабінети, класні кімнати, лабораторії, навчальні майстерні, спортивний зал), допоміжні (бібліотека, рекреаційні приміщення, їдальня, буфет, актовий зал, комори, складські приміщення, туалети та ін.) та службові (кабінети для адміністрації, вчительські, медичний кабінет та ін,) приміщення.

Більшу частину часу учні перебувають у класних кімнатах або навчальних кабінетах, які мають відповідати певним гігієнічним вимогам (табл. 5).

Таблиця 5


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 444 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)