АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 1 страница. Під час огляду ортопед виявив у новонародженої дитини наступні симптоми : зовнішню ротацію правої нижньої кінцівки

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

1.

Під час огляду ортопед виявив у новонародженої дитини наступні симптоми: зовнішню ротацію правої нижньої кінцівки, асиметрію складок на стегнах та сідницях, вкорочення кінцівки, обмеження відведення в правому кульшовому суглобі та симптом Путті-Маркса-Ортолані. Який попередній діагноз у дитини?

@ Вроджений вивих правого стегна

Остеохондропатія головки стегнової кістки

Варусна деформація шийки стегна

Вальгусна деформація шийки стегна

Травматичний вивих стегна

#

2.

У дитини 2 років спостерігається еквінус (згинальна контрактура) стопи, варусна деформація (ротація стопи до середини), аддукція (приведення дистального відділу стопи). Який діагноз у дитини?

@ Вроджена клишоногість

Молоткоподібні пальці

Вальгусна деформація І пальця стопи

Плоскостопість

Остеохондропатія кісток стопи

#

3.

Хворий скаржиться на сльозотечу, світлобоязнь, зниження зору та біль в оці вночі. Виявлено блефароспазм, мішану ін’єкцію, ціліарну болісність, помутніння вологи передньої камери, зміну кольору та малюнку райдужки. Гострота зору хворого ока=0,2, не корегує. Який метод лікування необхідно застосувати в якості невідкладної допомоги, якщо від початку захворювання минуло 24 години?

@ Інстиляція мідріатиків

Закапування міотиків

Хірургічне лікування

Лазерне лікування

Призначення УВЧ

#

4.

Скарги на біль, сльозотечу, світлобоязнь та біль в оці при освітенні. При огляд: блефароспазм, мішана ін’єкція, сльозотеча, на рогівці помутніння з нечіткими межами у вигляді гілки дерева. Чутливість рогівки знижена.Гострота зору хворого ока=0,7 не коригує. З якої групи медикаментозних засобів необхідно починати лікування хворого?

@ Вірусостатики

Антибіотики

Вітаміни

Антигістаміни

Сульфаніаміди

#

5.

У дитини трьох років явища загального нездуження, підвищення температури до 380. Виявлено набряк повік обох очей з синюшним відтінком, гіперемію та набряк кон’юнктиви. На кон’юнктиві нижніх повік сірі плівки, які важко зняти. Після зняття плівок поверхня під ними кровоточить. Подальша тактика лікаря?

@ Термінова госпіталізація в інфекційне віддіення

Термінова госпіталізація в очне віддіення

Амбулаторне лікування

Консультація в в Респубіканському очному центрі

Консультація в в Респубіканському педіатричному центрі

#

6.

На місці ДТП чоловік О., 45 років, без свідомості, шкірні покриви синюшні, пульс на сонних артеріях не визначається, самостійно перестав дихати за кілька хвилин до приїзду медиків, зіниці широкі, реакція на світло відсутня. Зі слів сторонніх, ДТП сталася 15-20 хвилин тому, весь час у О. Спомтерігалося нерівномірне дихання. Який прогноз виникнення необоротних змін кори мозку у пацієнта?

@ менше, ніж 4-5 хвилин

через 4-5 хвилин

через 5-6 хвилин

через 6-7 хвилин

більше, ніж через 7 хвилин

#

7.

У коридорі лікарні хворому А., 55 років, раптово стало погано, негайно оглянутий лікарем. При огляді: шкірні покриви бліді, самостійне дихання відсутнє, пульсу на сонних артеріях немає, зіниці не розширені. З якого заходу необхідно почати реанімацію, щоб відновити серцеву діяльність?

@ прекардіальний удар

дихання “рот до роту”

зовнішній масаж серця

налагодження прохідності дихальних шляхів

дефібриляція

#

8.

У хворої В., 82 р., виникли зупинка серця та дихання, в анамнезі тривала серцева недостатність, на 5 хвилину серцево-легеневої реанімації, яка почата вчасно, відновлення серцевої діяльності не зареєстровано. Який прогноз при подальшій реанімації щодо відновлення серцевої діяльності?

@ Повністю відновити неможливо

Повне видужування

Можливе відновлення синусового ритму

Відновлення ритмічних скорочень з окремими екстрасистолами

Повне видужування з наступним погіршенням

#

9.

Хвора А., 49 років скаржиться на гострий біль в правому підребір’ї, який виник через 2 години після вечері, нудоту, блювоту жовчю. Хворіє 18 годин. Хвора неспокійна, метушиться в ліжку. Пульс 98 за 1 хв, язик обкладений білими нашаруваннями, вологий. Температура тіла 38,20 С. При огляді - права половина відстає в акті дихання, пальпаторно в правому підребір’ї напруження м’язів, болючість. Позитивні френикус-симптом та Грекова-Ортнера. Симптоми подразнення очеревини від’ємні. Ваш діагноз?

@ Гострий холецистит

Гострий панкреатит

Гострий перитоніт

Гострий апендицит

Кишкова непрохідність

#

10.

Хворий С., 62 років, поступив зі скаргами на постійні ниючі болі в правій поперековій ділянці, наявність крові в сечі згортками хробакоподібної форми. Порушення сечопуску не спостерігалось. Гематурія продовжується протягом 3 днів. Об’єктивно: нирки не пальпуються, надлобкова ділянка без особливостей, зовнішні статеві органи без патології, температура тіла в нормі. При екскреторній урографії права нирка розташована звичайно, 134х90 мм, контури не чіткі, чашково-мискова система деформована, симптом ампутації верхньої чашечки. При ректальному дослідженні – передміхурова залоза не збільшена, не болюча, нормальної будови. Про яке захворювання слід думати?

@ рак нирки.

туберкульоз сечового міхура.

варікоцеле.

дистопія нирки.

некротичний папілліт.

#

11.

Хвора М., 35 років, поступила в урологічне відділення зі скаргами на частий, болючий, утруднений сечопуск, постійні позиви до сечопуску, появу декількох крапель крові у сечі в кінці сечопуску. Захворіла раптово після переохолодження, коли з’явились вищеописані скарги. Температура тіла 36,60С. При пальпації виявляється болючість в ділянці сечового міхура. При УЗД – в сечовому міхурі мало сечі, стінки сечового міхура набряклі, рівномірно потовщені. В аналізах сечі лейкоцитурія (30-40 в полі зору), протеїнурія (0,099 г/л), еритроцитурія (5-7 незмінених еритроцитів). Визначте діагноз?

@ гострий цистит.

гострий сальпінгоофорит.

уретероцеле

пухлина сечового міхура.

камінь сечового міхура.

#

12.

У хворого В., 58 років, добу назад раптово почався приступ різких, колючих болів в поперековій ділянці зліва з іррадіацією в статеві органи і внутрішню поверхню стегна, що супроводжувались нудотою, блювотою, позивами до сечопуску. В початку приступу не мочився. В анамнезі діагностували аплазію правої нирки. Симптом Пастернацкого різко позитивний зліва, справа від’ємний. Пальпація ділянки лівої нирки різко болюча. Сечовий міхур не пальпується. При оглядовій

урографії в проекції коханки лівої нирки округла чітка тінь 12х15 мм, при в/в урографії – ліва нирка 126х81 мм, функція лівої нирки відсутня, права нирки не візуалізується. При УЗД – в сечовому міхурі сеча відсутня. При лабораторному дослідженні - креатинін плазми – 290 мкмоль/л, сечовина плазми – 14,2 ммоль/л.Ваш діагноз?

@ сечокам’яна хвороба, камінь єдиної лівої нирки, анурія.

сечокам’яна хвороба, камінь єдиної лівої нирки, гостра затримка сечі.

ехінококова кіста лівої нирки, гостра ниркова недостатність, анурія.

сечокам’яна хвороба, гостра ренальна ниркова недостатність.

гострий інтерстиціальний нефрит, обтураційна анурія.

#

13.

Хворий, 40 років, отримав автодорожну політравму: закриту черепно-мозкову травму, відкритий перелом лівого бедра з ушкодженням бедреної артерії. Бригада швидкої допомоги прибула через 10-12 хв. після травми. Хворий без свідомості. Пульс ниткоподібний 116 за 1 хв. АТ – 60/40 мм. З чого слід розпочинати реанімаційні міроприємства?

@ зупинити кровотечу

Ввести адреналін в\в

Провести дефібриляцію

Ввести в\в рефортан

Зняти ЕКГ

#

14.

Хворого, 30 років, госпіталізовано у відділення інтенсивної терапії з діагнозом: множинні укуси бджіл. Шкіра бліда, покрита холодним потом. Пульс прощупується тільки на сонних артеріях 110 за 1 хв., дихання 24 за 1 хв., ритмічне, ослаблене. Який препарат необхідно ввести першочергово?

@ адреналіну гідрохлорид в\в

Преднізолон в\в

Адреналіну гідрохлорид в\м

Допамін в\в

Тавегіл в\в

#

15.

Хвора 46 років надійшла в клініку з приводу відкритого перелому лівого стегна в середній третині, при надходженні оперована – накістковий остеосинтез пластиною. На 4 день після операції скаржиться на болі в рані, підвищення температури вище 39 градусів. Які заходи необхідно прийняти в цьому випадку?

@ Розпустити шви, дренувати рану і призначити антибіотики.

Призначити антибіотики широкого спектра дії і гормональні препарати.

Внутрішньокістково ввести антибіотики, місцево гіпотермію.

Обколоти рану антибіотиками, призначити спазмолітики й аналгетики

Видалити металевий фіксатор, призначити сульфаніламіди.

#

16.

Хворий 32 років в автоаварії одержав відкритий перелом кісток правої гомілки в середній третині з великим ушкодженням м’яких тканин. Зроблена хірургічна обробка при надходженні, надалі тяжкий післяопераційний перебіг, з розвитком загальної слабкості, пітливості, підвищення температури тіла до 38-390 С, почервоніння рани, гноєтечею. Який метод лікування показано в даному випадку?

@ Хірургічний метод лікування з накладанням апарату зовнішньої фіксації

Інтенсивна антибіотикотерапія

Інтенсивна дезінтоксикаційна терапія

Комплексне консервативне лікування

Дренування

#

18.

Хворий М, 45 років поступив приймальне відділення зі скаргами на виражений головний біль, нудоту, блювоту. Травму отримав під час бійки. Короткочасно втрачав свідомість, обставини травми пам’ятає. Об’єктивно: пульс – 76, кровяний тиск 110/60, локально в правій лобній ділянці визначається припухлість, осаднення, болючі при пальпації. Неврологічно: свідомість ясна, контакт дещо затруднений, фотореакція зіниць знижена, слабість акомодації з конвергенцією, асиметрія носогубних складок, рефлекси підвищені більш виражені справа, нестійкість в позі Ромберга, акроціаноз долоней та підошв. На Ro-грамі кістково травматичних змін не виявлено, при ехоенцефалосценографії М-ехо не зміщено. Ваш діагноз?

@ Струс головного мозку.

Забій м’яких тканин голови.

Перелом кісток черепа.

Забій головного мозку.

Субдуральна гематома

#

19.

Хворий П., 32 років доставлений на приймальне відділення із скаргами на загальну слабість, головокружіння, шум у вухах, холодний піт, незначний біль в правому підребір’ї, які з’явились 6 годин назад. Була блювота “кавовою гущею”. В анамнезі виразка цибулини дванадцятипалої кишки. Пульс 110 в 1 хв., систолічний тиск 80 мм рт. ст., кількість еритроцитів 2,51012г/л, рівень гемоглобіну 90 г/л, гематокріт 20\%. Який стан важкості кровотечі у даного хворого?

@ Середній

Помірний

Важкий

Агональний

Преагональний

#

20.

У хворої О., 19 років, через 3 тижні після родів з’явився біль в правій молочній залозі, температура тіла досягала 390С і вище, виникали багаторазові лихоманки. Права молочна залоза збільшена в розмірах, шкіра гіперемована, відмічається розширення підшкірних вен, на сосках тріщини, підпахвинні лімфатичні вузли збільшені, болючі при пальпації. Інфільтрат не пальпується. Хірург запідозрив ретромамарний мастіт. При пункції отримано гній. Показана операція. Який доступ вибере хірург?

@ Напівовальний по нижньому краю молочної залози

Напівовальний над верхнім краєм молочної залози

Радіарний в нижній половині молочної залози

Напівовальний навколо ареоли соска молочної залози

Радіарний у верхніх квадрантах молочної залози

#

21.

Хворий М., проводив ремонт огорожі та травмував дротом лікоть правої руки. Через 3 дні з(явився набряк, гіперемія, обмеження об’єму рухів та сильна болючість, місцеве та загальне підвищення температури. Об-но: правий лікоть збільшений в розмірах, шкіра над ним набрякла, гіперемована. При пальпації різкий біль, флуктуація. Рухи обмежені. Регіонарні лімфатичні вузли збільшені, ущільнені, болючі. Ваш діагноз?

@ Бурсит

Бешиха

Гідраденіт

Абсцес

Лімфаденіт

#

22.

Хвора, 21 рік, звернулась до хірурга через 5 год. після отримання окропом опіку лівого передпліччя. Об-но: на ділянці 17x10 см були виявлені в’ялі пухирі, місцями розірваний і зсунутий епідерміс, дно рани білісувато-сіре, суховате, больова чутливість знижена. Після лікування пов’язками з розчином фурациліну, з левосіном, з гіпрозолем, на 29-ту добу після опіку некротичний струп відділився, в ділянці опіку рожевий поверхневий рубець. Якого ступеню опік був у хворої?

@ ІІІА ступеню

І ступеню

ІV ступеню

ІІ ступеню

ІІІБ ступеню

#

23.

Хворий В., 30 років, звернувся до хірурга зі скаргами на біль і припухлість в проксимальному міжфаланговому суглобі ІІ пальця правої кисті. 4 дні тому вколов палець риб’ячою кісткою. Об-но: ІІ палець правої кисті набрякший, гіперемований більше в проекції міжфалангового суглобу, різка болючисть при дотику та рухах. Об’єм рухів обмежений. Позитивний с-м флюктуації. Якому діагнозу відповідає дана клінічна картина?

@ Суглобовий панарицій

Фурункул пальця

Ерзипелоїд пальця

Кістковий панарицій

Підшкірний параніций

#

24.

Хворий 57 років, звернувся до хірурга зі скаргами на біль, гіперемію, набряк, печіння в ділянці правої гомілки, утруднення при ходінні, підвищення температури тіла до 38,20С. Хворіє 5 днів, виникнення захворювання пов'язує з травматизацією кінцівки на дачі. Локально: права гомілка збільшена в об'ємі, різко гіперемійована, зона гіперемії неправильної форми з читкими контурами 23х12 см. Місцева гіпертермія. Який імовірний діагноз?

@ Бешиха правої гомілки

Флегмона правої гомілки

Лімфостаз правої гомілки

Тромбофлебіт правої гомілки

Лімфангоїт правої гомілки

#

25.

Хвора 22 років, звернулася до хірурга зі скаргами на інтенсивий біль в лівій молочній залозі, набряк, гіперемію, наявність пухлиноподібного утворення, підвищення температури до 38,20С. Хворіє на протязі тижня. Об-но: верхньо-зовнішньому квадранті лівої молочної залози пухлиноподібне утворення до 4 см в діаметрі, щільне, болюче при пальпації, малорухоме з набряком та гіперемією навколо, з розм’ягченням та флюктуацією в центрі. Який ймовірнпий діагноз?

@ Інтрамаммарний мастит

Фіброзно-кистозна мастопатія

Субареолярний мастит

Апостематозний мастит

Ретромаммарний мастит

#

26.

У хворого К, 36 р., після вживання алкоголю з’явилися важкість в надчеревній ділянці, нудота, які змінилися гострою оперізуючою біллю у верхній половині живота та багаторазовою блювотою. На ранок: шкірні покриви бліді, вкриті липким потом. Т тіла 37,20С. АТ-100/60 мм.рт.ст. Р-98 в 1 хв., ритмічний. Язик сухий, обкладений. Живіт приймає участь в диханні, при пальпації м’який, різко болючий в надчеревній ділянці та лівому підребер’ї. Подразнення очеревини відсутнє. Позитивні симптоми Керте, Мейо-Робсона, Вознесенського. Ваш діагноз?

@ Гострий панкреатит

Перфоративна виразка

Гострий холецистит

Кишкова непрохідність

Гострий апендицит

#

27.

Хворий Т., 27 р. скаржиться на інтенсивний біль в епігастрії, багаторазову блювоту, яка не приносить полегшення, виражену загальну слабкість. Об-но: загальний стан важкий, шкіра та видимі слизові бліді з поодинокими фіолетовими плямами. Пульс-100 уд./хв., АТ-100/60 мм.рт.ст. При пальпації живота визначається ригідність черевної стінки та різка болючість у епігастральній ділянці в зоні Шаффара та у лівому реберно-хребетному куті. Пульсація аорти в епігастральній ділянці не визначається. Ваш діагноз?

@ Гострий деструктивний панкреатит

Гострий деструктивний апендицит

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний холецистит

Розшаровуюча аневризма аорти

#

28.

Хворий Б., 78 р скаржиться на біль в правій половині живота, одноразову блювоту, виражену загальну слабкість. Об-но: загальний стан важкий, шкіра та видимі слизові-бліді, акроцианоз. Пульс - 100 уд./хв., АТ-100/60 мм.рт.ст. Середня лінія живота та пуп візуально зміщені вправо. При пальпації визначається напруження м’язів передньої черевної стінки та різка болючість у правій половині, там же позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна. Ваш діагноз?

@ Гострий деструктивний апендицит

Гострий деструктивний панкреатит

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний холецистит

Розшаровуюча аневризма аорти

#

29.

Хвора, 48 років скаржиться на біль в правому підребер’ї, нудоту, блювоту. Шкірні покриви чисті. PS – 88 за 1 хв. АТ – 120/70 мм рт. ст. Живіт обмежено приймає участь в акті дихання, болючий та напружений в правому підребер’ї. При постукуванні краєм долоні по реберній дузі – болючість. Позитивний симптом Блюмберга. Якому захворюванню відповідають клінічні симптоми?

@ Гострий холецистит

Гостра кишкова непрохідність

Перфоративна виразка ДПК

Гострий апендицит

Гострий панкреатит

#

30.

Хвора, 64 років скаржиться на біль в епігастрію та правому підребер’ї, нудоту, блювоту, підвищення t тіла до 38,20С. На УЗД – дрібні камінці в жовчному міхурі, розширення холедоху до 14 мм. Шкірні покриви жовтушного кольору. PS – 92 за 1 хв. АТ – 110/70 мм рт. ст. Живіт обмежено приймає участь в акті дихання, болючий в епігастрії та правому підребер’ї. Печінка +2 см з під края реберної дуги. Якому захворюванню відповідають клінічні симптоми?

@ ЖКХ. Гострий калькульозний холангіт

Гострий калькульозний холецистит

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний апендицит

Гострий індуративний панкреатит

#

31.

Хвора, 58 років скаржиться на відчуття важкості та помірний біль в правому підребер’ї, нудоту, загальну слабкість. Шкірні покриви жовтого кольору. PS – 88 за 1 хв. АТ – 120/70 мм рт. ст. Живіт рівномірно приймає участь в акті дихання, незначно болючий в правому підребер’ї. УЗД – конкременти в жовчному міхурі, розширення холедоху до 18 мм. Загальний білірубін 86 ммоль/л, за рахунок прямого. Збільшена лужна фосфатаза. Кал ахолічний. Якому захворюванню відповідають клінічні симптоми?

@ ЖКХ. Механічна жовтяниця.

Гострий калькульозний холецистит

Пухлина головки панкреас

Гострий гепатит

Гострий індуративний панкреатит

#

32.

Хворий, 36 років скаржиться на інтенсивний біль в животі, сухість в роті, одноразову блювоту. Захворів раптово 2 год. тому. Шкірні покриви бліді. PS – 64 за 1 хв. АТ – 100/70 мм рт. ст. Живіт не приймає участь в акті дихання, напружений та різко болючий в епігастрії та правій половині. Позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна.. Перкуторно високий тімпаніт, печінкова тупість відсутня, притуплення звуку в боковому відділі живота, справа. Якому захворюванню відповідають клінічні симптоми?

@ Перфоративна виразка ДПК

Гостра кишкова непрохідність

Гострий деструктивний холецистит

Гострий деструктивний апендицит

Гострий деструктивний панкреатит

#

33.

Хворий, 29 років скаржиться на інтенсивний, приступоподібний біль в животі, нудоту, неодноразову блювоту. Захворів 6 год. тому. В анамнезі – апендектомія в 2000 р. Шкірні покриви бліді. PS – 98 за 1 хв. АТ – 100/70 мм рт. ст. Живіт асиметрічний, щадиться при диханні, напружений і болючий в епігастрії та правій половині. Позитивний симптом Валя. Перкуторно тімпаніт, печінкова тупість збережена. Обзорна Ro-гр. черевної порожнини – чаши Клойберга, пневматизація кишечника. Ваш діагноз?

@ Злукова кишкова непрохідність

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний холецистит

Гострий деструктивний апендицит

Гострий деструктивний панкреатит

#

34.

Хворий, 47 років скаржиться на інтенсивний біль в животі, неодноразову блювоту. Захворів 18 год. тому, стан різко погіршився 6 год. назад. Шкірні покриви бліді. PS – 108 за 1 хв. АТ – 140/90 мм рт. ст. t тіла 380С. Живіт щадиться при диханні, різко напружений і болючий на всьму потязі. Позитивний симптом Блюмберга-Щоткіна в різних відділах живота. Перкуторно тімпаніт, печінкова тупість збережена. Ваш попередній діагноз?

@ Перитоніт, реактивна фаза.

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний холецистит

Злукова кишкова непрохідність

Гострий деструктивний апендицит

#

35.

Хворий, 19 років скаржиться на біль в животі, наявність болючого пухлиноподібного утворення в правій паховій ділянці, нудоту, блювоту. Захворів 4 год. тому. Шкірні покриви бліді. PS – 88 за 1 хв. АТ – 110/70 мм рт. ст. Живіт приймає участь в акті дихання, болючий в мезогастрії та правій половині. Симптомів подразнення очеревини немає. В проекції правого пахового каналу – щільне, овальне, пухлиноподібне, болюче утворення до 5 см d. Ваш діагноз?

@ Защемлена пахова грижа

Реактивний паховий лімфаденіт

Защемлена стегнова грижа

Водянка правого яєчка

Гострий орхоепідедиміт справа

#

36.

Хворий, 21 рік скаржиться на біль в правій половині живота, нудоту, неодноразову блювоту. Захворів 9 год. тому. Шкірні покриви чисті. PS – 82 за 1 хв. АТ – 110/70 мм рт. ст., t0 тіла 37,80С. Живіт приймає участь в акті дихання, щадиться права половина, напружений і болючий в правій здухвинній ділянці. Позитивні симптоми Воскресенського,.Ровзінга, Коупа та Габая. Ваш попередній діагноз?

@ Гострий деструктивний апендицит

Перфоративна виразка ДПК

Гострий деструктивний холецистит

Злукова кишкова непрохідність

Гострий деструктивний панкреатит

#

37.

Хвора, 78 років скаржиться на відчуття важкості та помірний біль в правому підребер’ї, нудоту, загальну слабкість. Шкірні покриви жовтого кольору. PS – 82 за 1 хв. АТ – 140/90 мм рт. ст. Живіт рівномірно приймає участь в акті дихання, незначно болючий в зоні Шаффара чутливий в правому підребер’ї. УЗД – розширення холедоху до 24 мм, головка панкреас неоднорідна – 58 мм. Загальний білірубін 106 ммоль/л, за рахунок прямого. Кал ахолічний. Якому захворюванню відповідають клінічні симптоми?

@ Пухлина панкреас. Механічна жовтяниця.

Гострий калькульозний холецистит

ЖКХ. Механічна жовтяниця.

Гострий гепатит

Гострий індуративний панкреатит

#

38.

Хвора, 22 роки скаржиться на біль в правій половині живота, нудоту, блювоту. Захворіла 11 год. тому. Шкірні покриви чисті. Menses – через 7 днів. PS – 84 за 1 хв. АТ – 110/70 мм рт. ст., t0 тіла 37,60С. Живіт приймає участь в акті дихання, щадиться права половина, напружений і болючий в правій здухвинній та паховій ділянках. Позитивні симптоми Воскресенського, Супольта-Сейле та Роттера. Ваш попередній діагноз?

@ Гострий тазовий апендицит

Апоплексія правого яєчника

Гострий аднексит справа

Гостра кишкова непрохідність

Позаматкова вагітність справа

#

39.

У хворого 35 років скарги на слабкість, запоморочення, блювоту по типу “кавової” гущі, спрагу. Об’єктивно: шкірні покрови бліді, пульс - 94 за 1 хв., АТ 100/60, живіт м’який, помірно болючий в епігастрії, перистальтика дещо прискорена. При пальцьовому дослідженні прямої кишки виявлено мелену. Який метод обстеження найбільш інформативний для підтвердження діагнозу та визначення лікувальної тактики?

@ Фіброгастродуоденоскопія

Лапароскопія

Загальний аналіз крові

Оглядова рентгеноскопія органів черевної порожнини

Фіброколоноскопія

#

40.

Потерпілий 25 р. у автопригоді. Турбує біль в грудній клітці, задишка. Об-но: стан тяжкий, Ps 120 за хв., АТ 90/70 мм рт.ст. Патологічна рухомість уламків ІІІ-V ребер справа. Перкуторно над легенею справа – коробочний звук, дихання справа не вислуховується. Яке обстеження в першу чергу Ви призначите?

@ Рентгенографію органів грудної клітки.

Бронхоскопію.

Пункцію плевральної порожнини.

УЗД органів грудної клітки.

Торакоскопію.

#

41.

Хвора 51 року, скаржиться на важкість, ниючий біль в правому підребер‘ї, ірадіює в праве плече; відсутність апетиту; печію, нудоту, закрепи, вздуття живота після прийняття жирної та смаженої їжі. Хворіє півроку. Язик обкладений білим нашаруванням, вологий. Живіт м‘який, піддутий, приймає участь в акті дихання, болючий в правому підребер‘ї. Жовчний міхур не пальпується. Печінка та селезінка не пальпуються. Позитивні симптоми Кера, Мерфі, Грекова –

Ортнера, Георгієвського – Мюсі. Ваш діагноз?

@ Хронічний холецистит.

Хронічний панкреатит.

Гострий холецистит.

Хронічний гепатит.

Хронічний гпстродуаденіт.

#

42.

У хворого В., 42р. спостерігається пекучий біль обох очей, блефароспазм, сильна сльозотеча, гіперемія кон’юнктиви та цяткові порушення цілісності епітелія рогової оболонки обох очей. Зазначені скарги та ознаки з’явились через 5 годин після електрозварювальних робіт. Який діагноз відповідає зазначеній клінічній картині?

@ Електроофтальмія

Аденовірусний кон’юнктивіт

Бактеріальний кон’юнктивіт

Весняний катар

Синдром “сухого ока”

#

43.

У дитини віком 5 років раптово з’явилися виділення з кон’юнктивальної порожнини у вигляді мутних пластівців,набряк повік, почервоніння очей. При огляді відмічено набряк і ущільнення повік, набряк і гіперемію кон’юнктиви повік і перехідних складок; на кон’юнктиві повік і міжреберному просторі – сіруваті плівки, які тяжко знімаються, залишаючи виразкову поверхню, що кровоточить. У дитини температура 390 С, збільшені та болючі регіональні передвушні та підщелепні лімфовузли, ознаки фарингіту. Діагноз?

@ Дифтерійний кон’юнктивіт

Пневмококковий кон’юнктивіт

Аденофарингіальна лихоманка.

Гострий епідемічний кон’юнктивіт Коха-Уікса

Весняний катар

#

44.

Хворий К, 58 років. Скарги на наростаючий головний біль, осиплість голосу, запаморочення. Об’єктивно: загальний стан важкий, свідомість спутана, набряк обличчя, ціаноз. Вени шиї та грудної стінки розширені та набухші, тахіпноє. АТ 90/50 мм.рт.ст. Тони серця приглушені, тахікардія, рентгенологічно об’ємне утворення в правій легені, збільшення медіастинальних лімфовузлів. Імовірний діагноз?

@ Са правої легені, синдром верхньої порожнистої вени

Тромбоемболія легеневої артерії.

Са правої легені, Mt в головний мозок.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 670 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.037 сек.)