АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 2 страница

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

Гострий інфаркт міокарду.

Са правої легені, гепато-лієнальний синдром.

#

45.

Хвора М, 48 років, скарги на спрагу, різку загальну слабкість та блювоту. Об’єктивно: хвора загальмована, наявні брадікардія, гіпотонія, поліурія. Концентрація кальцію в крові 3,1ммоль/л. При обстеженні: мамографія-в лівій молочній залозі утворення із наявністю кальцинатів із збільшеними підмишечними лімфовузлами; Рентгенографія поперекового відділу хребта-деструкція тіл L1-4 хребців. Імовірний діагноз?

@ Рак лівої молочної залози. Mt ураження кісток та підвищеного остеолізу.

Синдром розпаду пухлини.

Синдром метастатичної компресії спинного мозку.

Тромбоемболія легеневої артерії.

Інфаркт нирки.

#

46.

Хворий К., 52 роки, скарги на виділення сечі червоного кольору впродовж 1 доби, загальну слабкість. Об’єктивно: АТ 70/40 мм.рт.ст. Тахікардіяю, тони серця приглушені. Дихання везикулярне. Живіт м’який, неболючий. Наявна тотальна макрогематурія. Цистоскопія в газовому середовищі: виділення крові із правого сечоводу. Попередній діагноз?

@ Кровотеча при раку правої нирки

Профузна кровотеча при раку сечового міхура

Кровотеча при раку простати

Гематурія при гломерулонефриті

Інфаркт правої нирки

#

47.

Хворий А., 62 років, скарги на різку біль справа в грудній клітці, кашель та задуху. Об’єктивно: свідомість сплутана, АТ 80/50 мм.рт.ст. Тахікардія, тони серця приглушені. Дихання часте, в правій легені перкуторно тимпанічний звук, шуми не вислуховуються. При кашлі виділяється мокрота із домішками крові, цитологічно-клітини карциноми. Імовірний діагноз?

@ Спонтанний пневмоторакс при раку легень

Гострий інфаркт міокарда

Тромбемболія легеневої артерії

Профузна легенева кровотеча при раку легень

Гострий ателектаз легені

#

48.

Хворий Л., 38 р., звернувся на приймальний покій зі скаргами на болі у всіх відділах живота, сухість в роті, загальну слабкість. З анамнезу відомо, що 24 години назад відчув різкий “кинжальний” біль в епігастрії, який поступово розповсюдився по всьому животу. Хворіє на виразкову хворобу протягом 6 років. Об’єктивно: Пульс 100 за 1 хвилину, АТ 100/60 мм рт.ст. Живіт піддутий, болючий у всіх відділах. Позитивні симптоми Щьоткіна-Блюмберга, Воскресенського, Роздольського. Перистальтика не вислуховується. Який попередній діагноз у даного хворого?

@ Перфоративна виразка.

Тромбоз мезентеріальних судин

Кишкова непрохідність.

Гострий панкреатит.

Гастрий ентероколіт.

#

49.

Хворий 25 років доставлений в торакальне відділення з діагнозом: закрита травма грудної клітини, перелом IY, V, VI ребер зправа. На оглядовій рентгенограмі виявлено рівень рідини в плевральній порожнині зправа до IV ребра. При пункції отримано кров із згортками. Яка тактика ведення хворого?

@ Невідкладна торакотомія

Плевральна пункція

Торакоцентез та дренування плевральної порожнини

Гемостатична терапія

Торакоскопія

#

50.

Хворий К. 34 років госпіталізований у важкому стані, з пораненням лівої половини грудної клітини. Стан хворого тяжкий, шкірні покрови бліді, обличчя синюшно-багряного кольору, набухають шийні вени. Перкуторно відзначається розширення меж серця, при аускультації глухість серцевих тонів. Ваш діагноз?

@ Поранення серця з розвитком тампонади.

Поранення лівої легені з розвитком гемотораксу.

Поранення лівої легені з розвитком пневмотораксу.

Поранення лівої легені з розвитком пнемо-гемотораксу.

Поранення грудної клітки з кровотечею з міжреберної артерії.

#

51.

Хворий 22 років, госпіталізований в клініку з приводу гострого деструктивного апендициту. З анамнезу відомо, що хворий страждає на гемофілію А. Хворому показане оперативне лікування у невідкладному порядку. Яка тактика ведення хворого?

@ В/в введення кріопреціпітату з послідуючим оперативним лікуванням

Консультація гематолога, оперативне лікування

Оперативне лікування хворого з послідуючою консультацією гематолога

Оперативне лікування хворого з одночасним введенням гемостатичних препаратів

Проводити консервативне лікування хворого

#

52.

Хворий О., 19 р. Госпіталізований в клініку з приводу виразкової хвороби ДПК ускладненої кровотечею. З анамнезу відомо, що у хворого має тромбоцитопенічна пурпура. Загальний стан хворого середнього ступеня важкості, Ер. 3.0 т/л, Нв – 98г/л, тромбоцити 95г/л. Оберіть метод лікування кровотечі?

@ Переливання тромбоцитарної маси

Проведення гемостатичної терапії

Оперативне лікування з приводу виразкової хвороби

Переливання антигемофільної плазми

Призначення препаратів заліза

#

53.

Хворий 16 років, скаржиться на колькоподібний біль в правому підребер’ї. Загальний стан задовільний. Шкірні покрови жовтушні. Живіт м’який, болючий в правому підребер’ї. Спленомегалія. Ан.крові:Ер.-3,2x10Т/л, Нв-94г/л, ретик.-5\%, ШОЕ-38мм/год. Помірна гіпербілірубінемія. УЗД - холецистолітіаз, спленомегалія. Ваш діагноз?

@ Хвороба Мінковського-Шофара

Жовчокам’яна хвороба

Хвороба Верльгофа

Хвороба Гоше

Гострий калькульозний холецистит

#

54.

Хвора Б. скаржиться на різкий біль у лівій половині грудної клітки, що виник раптово після перенесеної пневмонії, задуху, загальну слабість, підвищення t0 тіла до 38,60 С. R-скопічно: затемнення нижніх відділів лівого гемітораксу з горизонтальним рівнем та наявність округлої тіні з рівнем рідини в верхній долі лівої легені. Про яке ускладнення слід думати?

@ Емпієма плеври

Ателектаз нижньої долі лівої легені

Перикардит

Защемлена стравохідна кила

Бульозна емфізема ускладнена пневмотораксом

#

55.

Після пневмодилятації стриктури стравоходу у хворого Г. з’явився різкий біль за грудниною, що посилюється при відхиленні голови дозаду та ковтанні. Об-но: визначається розширення шийних вен, перебої в роботі серця, явища гнійної інтоксикації, олігоурія, емфізема верхньої половини грудної клітки. Про яке захворювання слід думати?

@ Гнійний медіастеніт

Тромбоз верхньої порожнистої вени

Емпієма плеври

Гострий інфаркт міокарда

Спонтанний пневмоторакс

#

58.

Хворий А. доставлений без свідомості. Об-но: шкіра та слизові бліді, ціанотичні, дихання справа різко ослаблене, в нижніх відділах не вислуховується, на рівні 6 ребра по передній пахвовій лінії раньовий отвір з помірною кровотечею та проходженням повітря на вдосі. Рентгенологічно: куля в плевральній порожнині. Яка лікувальна тактика?

@ Термінова торакотомія

Торакоскопія з видаленням кулі

Переведення клапаного пневмоторакса в відкритий

Дренування плевральної порожнини

Туга пов’язка на рану

#

59.

Чоловік 35 років після переохолодження скаржиться на часте, малими порціями, болюче сечовипускання, підвищення температури тіла протягом двох діб до 38,6° С, озноб. При пальцевому ректальному обстежені виявляється збільшена, болюча простата. В аналізі крові – лейкоцитоз 14,2х109/л, в аналізі сечі лейкоцитурія – 20-25 в п/з. Який імовірний діагноз?

@ Гострий простатит

Гострий цистит

Гіперплазія простати

Пухлина сечового міхура

Гонорея

#

60.

У хворої 43 років після нападу лівобічної ниркової коліки відійшов камінь цегляного кольору, гладенький. Реакція сечі кисла, виявлено багато солей сечової кислоти. На оглядовій програмі, яка виконувалась до відродження каменя ніяких тіней не визначалось. Який із нижче перерахованих препаратів найбільш доречно призначити для метафілактики уратокам’яної хвороби?

@ Блемарен

Хлористий амоній

Соляну кислоту з пепсином

МагнеВ6

Цистенал

#

61.

Хворий 65 років скаржиться на затруднення при ковтанні, болі за грудиною, підвищене слиновиділення, зригування, слабість, зниження працездатності. Хворіє 3 місяці. Об’єктивно: блідий, зниженого живлення. Рентгенологічно: деформація та нерівність контурів слизової, ригідність стінки стравоходу. Гемоглобін - 90 г/л, КП 0,7. Який найбільш імовірний діагноз?

@ Рак стравоходу.

Рубцеві стриктури стравоходу.

Ахалазія кардії.

Грижа стравохідного отвору діафрагми.

Дифузний езофагоспазм.

#

62.

Хворий 45 років скаржиться слабість, втомливість, похудіння, зниження апетиту, субфебрилітет, незначний біль в правому підребер’ї. Об’єктивно: субіктеричність, печінка збільшена, щільна, горбиста. Додаткові методи: гіпопротеїнемія, помірне підвищення лужної фосфатази, трансаміназ, виявляється альфа-фетопротеїн. УЗД – вогнищеві зміни в печінці. Який найбільш імовірний діагноз?

@ Рак печінки.

Ехінококоз печінки.

Непаразитарна киста печінки.

Абсцес печінки

Цироз печінки.

#

63.

Хворий П., 45 років скаржиться на підвищення температури тіла до 400С, загальну кволість, головний біль, біль і спастичне скорочення м’язів в ділянці рани на гомілці. П’ять діб по тому, під час обробки землі отримав рану. За медичною допомогою не звертався. Про яку ранову інфекцію можна подумати?

@ Правець

Сибірка

Анаеробну

Змішану

Грам-негативну

#

64.

Хворий П., 45 років під час сільськогосподарчих робіт отримав рану в ділянці правої гомілки. Профілактичного щеплення проти правця не отримував протягом останніх 20 років. Яку Ви будете проводити профілактику правця?

@ Екстрену. Неспецифічну (первинна хірургічна обробка рани). Специфічну

(активно-пасивна імунізація).

Планову, шляхом введення правцевого анатоксину.

Виконати первинну хірургічну обробку рани.

Потерпілому ввести 3000 АО протиправцевої сироватки.

Специфічну – активно-пасивну імунізацію.

#

65.

Хвора П., 40 років скаржиться на наявність набряку, почервоніння шкіри і утворення щільних болючих утворень за ходом варикозно розширених вен правої гомілки. Ваш діагноз?

@ Гострий тромбофлебіт правої гомілки

Хронічний тромбофлебіт правої гомілки

Бешиха правої гомілки

Варикозне розширення вен гомілки

Гострий флебіт

#

66.

У хворого 19 років після поверхневого ушкодження шкіри на долонній поверхні нігтьової фаланги ІІ пальця з(явились незначний біль та пухир заповнений гноєм. На тильній поверхні кисті ознаки лімфангіту. Ваш діагноз?

@ Шкірний панарицій

Бешиха

Лімфангіт

Фурункул

Кістковий панарицій

#

67.

Хворий скаржиться на сіпаючий біль в основній фаланзі І пальця лівої кисті, який не дає йому спати. Фаланга набрякла, на долонній поверхні незначне почервоніння, тут же при натискуванні зондом максимальна болючість. Захворювання пов(язує з колотою мікротравмою. Яка форма панарицію?

@ Підшкірна

Шкірна

Сухожилкові

Кісткова

Пандактиліт

#

68.

Хворий скаржиться на нестерпний біль в ІІІ пальці кисті, який виник на другу добу після проколу пальця голкою. Палець зігнутий, набряклий. При спробі розігнути палець, або при натискуванні зондом в проекції сухожилка біль різко посилюється. Температура тіла 390С. Ваш діагноз?

@ Сухожилковий панарицій

Остеомієліт фаланги

Суглобовий панарицій

Пандактиліт

Флегмона кисті

#

69.

При обстеженні колотої рани лівої гомілки лікар виявив значний набряк тканин, шкіра мармурового кольору, рана суха, при пальпації ділянки ураження крепітація. Про яке ускладнення перебігу ранового процесу колотої рани Ви можете подумати?.

@ Розвиток анаеробної газової інфекції

Нагноєння рани

Емфізема

Правець

Тромбофлебіт

#

70.

У післяопераційного хворого, якому 6 днів тому поведено видалення нижньої долі лівої легені в зв’язку з бактеріальною деструкцією і розвитком пневмотораксу, наросла задишка до 35 в хвилину, раО2 знизився до 70мм. рт. ст., появився кашель, виділення великої кількості харкотиння. При аускультації правої і лівої легень - маса різнокаліберних хрипів, різко ослаблене дихання. Яка ступінь дихальної недостатності у цього хворого?

@ II ступінь.

III ступінь.

I ступінь.

0 ступінь.

IV ступінь

#

71.

У післяопераційного хворого, якому 6 днів тому поведено видалення нижньої долі лівої легені в зв’язку з бактеріальною деструкцією і розвитком пневмотораксу, наросла задишка до 48 в хвилину, раО2 знизився до 50мм. рт. ст., раСО2 підвищився до 65мм. рт. ст., появився кашель, виділення великої кількості харкотиння, загальний ціаноз шкіри, гіпотонія 60/20 мм. рт. ст. При аускультації правої і лівої легень - маса різнокаліберних хрипів, різко ослаблене дихання. Який об’єм невідкладної допомоги потрібно надати хворому першочергово для ліквідації дихальної недостатності?

@ Провести інкубацію трахеї з ШВЛ.

Провести лаваж трахеобронхіального дерева

Киснева терапія.

Положення ортопноє.

Серцево-легенева реанімація.

#

72.

Двоє студентів побачили на вулиці хворого, в якого відсутнє самостійне дихання, свідомість, пульс на сонній артерії, розширення зіниць. Як трактується стан хворого?

@ Клінічна смерть.

Важкий.

Середньої важкості.

Біологічна смерть.

Агонія.

#

73.

Хвора 40 років проколола вказівний палець правої кисті рибною кісткою. Протягом 10 днів за медичною допомогою не зверталася, лікувалася самостійно. Скарги на пульсуючий біль, почервоніння, набряк ушкодженого пальця, гнійні виділення з рани. Загальний стан задовільний. Рентгенологічно визначається: остеопороз та крайова деструкція нігтьової фаланги вказівного пальця з утворенням кіркових секвестрів. Який найбільш вірогідний клініко-рентгенологічний висновок?

@ Кістковий панарицій

Сирінгомієлітична остеопатія

Остеогенна саркома

Деформуючий артроз

Перелом Буша

#

74.

У хворого, 45 років, з'явилася слабкість, нудота, блювання кров'ю. Iз анамнезу: хворів на вірусний гепатит С, зловживав алкоголем, за останні два роки схуд, збільшився живіт. При пальпації печінка щільна, зменшена. Яка причина кровотечі?

@ Портальна гіпертензія

Виразка шлунка

Виразка дванадцятипалої кишки

Синдром Маллорі-Вейса

Рак печінки, гемобілія

#

75.

При профілактичному огляді у пацієнтки А., 35 років, у лівій молочній залозі пальпується об’ємне утворення діаметром 2 см. На мамограмі в верхньо-внутрішньому квадранті виявлено округлу тінь з чіткими рівними контурами, розмірами 2х2 см, з великими глибчастими вапняними включеннями. Навколо тіні простежується вузька смуга прояснення. Шкіра не змінена. Ваш висновок.

@ Фіброаденома лівої молочної залози.

Рак лівої молочної залози.

Внутрішньопротоковий рак лівої молочної залози.

Ліпома лівої молочної залози.

Кістозна форма мастопатії.

#

76.

На рентгенограмі ОГП пацієнта 52 рокiв виявлена округла тінь середньої інтенсивності з чіткими горбистими контурами розміром 2х2,5 см у V-му легеневому сегменті зліва. Навколишня легенева тканина незмінена. Інших патологічних змін органів грудної порожнини немає. Пацієнт ні на що не скаржиться. Який найбільш імовірний діагноз?

@ Периферичний рак легень.

Інфільтративний туберкульоз.

Абсцесс легень.

Осумкований плеврит.

Повітроносна киста.

#

77.

Хворий, 25 років, скаржиться на розповсюджений біль в животі, що іррадіює в ліве надпліччя, значно підсилюється при глибокому диханні та рухах. Болі виникли одразу після ДТП та швидко розповсюдились по всіх ділянках живота. Об’єктивно: стан важкий, пульс 106 за хв., АТ – 100/60 мм.рт.ст., температура 37,20. Шкіра бліда, волога. Дихання поверхневе 22 за 1 хв. Живіт не приймає участі в акті дихання, при пальпації різко болючий та напружений на всьому протязі. Позитивні симптоми подразнення очеревини. Перистальтика не вислуховується, печінкова тупість не визначається. У фланках притуплення. При ректальному дослідженні – нависання та болючість передньої стінки прямої кишки.

@ Закрита тупа травма живота з пошкодженням порожнистого органу; перитоніт.

Забій м’яких тканин передньої черевної стінки.

Проривна виразка; перитоніт

Травматичний розрив печінки; внутрішньочеревна кровотеча.

Травматичний розрив сечового міхура; сечовий перитоніт

#

78.

Хворий 42 років на протязі 5 років лікувався з приводу хронічного гастродуоденіту. Поступив зі скаргами на виражену важкість в епігастрії, відрижку тухлим, щоденне блювання з непріємним запахом. Для полегшання стану, самостійно викликає блювання. Больовий синдром не виражений. Апетит збережений. За останні 3 місяці схуд на 15 кг. Відмічається видима перистальтика шлунку, шум “плескоту”. Про яку патологію слід подумати в першу чергу?

@ Декомпенсований стеноз воротаря

Рак шлунку

Поліпоз шлунку

Пілороспазм

Ахалазія стравоходу

#

79.

Хворий 67 років госпіталізований з через 7 днів від початку захворювання із скаргами на слабкість, підвищення температури тіла до 390С, пронос, дизуричні явища, болі в правій здухвинній ділянці. Із анамнезу – на початку захворювання був неінтенсивний біль в епігастральній ділянці, який перемістився в праву здухвинну ділянку. Прийом знеболюючих покращував стан лише на початку захворювання. Який імовірний діагноз?

@ Апендикулярний інфільтрат в стадії абсцедування

Харчове отруєння

Перфоративна гастродуоденальна виразка

Хвороба Крона

Гострий панкреатит

#

80.

У хворого 3-тя фаза гострої кишкової непрохідності з явищами поліорганної недостатності та дефіцитом ОЦК до 25\%. Де відбувається скупичення рідини в першу чергу?

@ Просвіт кишечника

В черевну порожнину

В плевральну порожнину

В тканини

В міжклітинний простір

#

81.

Жінка, 28 років, звернулась зі скаргами на загальну слабкість, підвищення температури тіла до 380 С, головний біль та закладеність носу. Об'єктивно: набряк м'яких тканин під лівим оком, болючість при пальпації лівої виличної кістки. Рентгенологічно: зниження пневматизації лівої гайморової пазухи та горизонтальний рівень рідини. Який найбільш імовірний діагноз?

@ Лівобічний гострий гайморит

Гострий риніт

Пневмоцеле

Лівобічний хронічний гайморит

Етмоїдит

#

82.

У хворого, 40 років, на протязі доби виник набряк лівої нижньої повіки, що закрив очну щилину. В анамнезі: головний біль, відсутність носового дихання, гнійні виділення з носа 7 діб. Температура тіла 38,50. При риноскопії: гіперемія слизової оболонки носа, гнійна смужка в середньому носовому ході зліва. Яке обстеження першочергове?

@ Рентгенографія біляносових пазух

Діагностична пункція верхньої повіки

Загальний аналіз крові

Огляд очного дна

Бактеріологічне дослідження виділень з носа

#

83.

У дівчинки 6 років після вживання газованої забарвленої води з’явилось відчуття тиску в глотці. Через 30 хвилин проявився набряк губ. Поступово з’явились набряк обличчя і утруднене гортане дихання. Дитина збуджена. Пульс 120, дихання – 28 за хвилину, шумне, втягнення міжреберних проміжків. Яка базова допомога найдоцільніша для відновлення гортанного дихання?

@ Кортикостероідні препарати

Седативні препарати

Трахеостомія

Антибактеріальні препарати

Конікотомія

#

84.

У хворого М., 43 років, після операції з приводу остеомієліта лівого стегна на 6 добу перебіг захворювання ускладнився розвитком сепсису. Незважаючи на комплексну терапію сепсису на 9 добу залишається висока температура до 400С, частота пульсу 110 уд/хв, частота дихання 23/хв., АТ 100/60 мм рт.ст. В аналізі крові к-ть лейкоцитів 16х109/л, к-ть паличкоядерних – 16\%. Яка фаза клінічного перебігу триває?

@ Катаболічна

Анаболічна

Реабілітаційна

Функціональна

Напруження

#

85.

У хворої Н, 35 років, на 5 добу після оперативного втручання з приводу гнійного парапроктиту загальний стан погіршився: зросла температура тіла до 400С, частота пульсу 100 уд/хв, частота дихання 23/хв., АТ 90/50 мм рт.ст. В аналізі крові к-ть лейкоцитів 18х109/л, к-ть паличкоядерних – 16\%. Місцево: прогресують некротичні зміни тканин. Про яке ускладнення слід поміркувати?

@ Сепсис

Нагноювання рани

Газова гангрена

Тазовий перитоніт

Флегмона тазової клітковини

#

86.

У хворого після операції з приводу остеомієліта правого стегна, ускладненого Міжм'язовою флегмоною перебіг захворювання ускладнився розвитком сепсису. Терміново проведене лікування первинного вогнища: ревізія рани, обробка її протеолітичними ферментами, видалення некротичних тканин, рана щільно ушита, проведена гіпербарична оксигенація. Які дії цього лікування первинного вогнища виконані неправильно?

@ Ушивання рани

Хірургічна обробка рани

Використання протеолітичних ферментів

Гіпербарична оксигенація

Видалення некротичних тканин

#

87.

Хворий 35 років звернувся до лікаря зі скаргами на дисфагію, печію та біль за грудиною, які виникли 5 діб тому назад, після випадкового прийому 10\% розчину оцту. До це вважав себе здоровою людиною. При огляді ротової порожнини виявлено гіперемію та набряк слизової оболонки ротоглотки, без виразок та фібрину. При пальпації живота – незначна болючість в епігастральній ділянці. Температура тіла 37,60С, лейкоцити 12109/л, паличкоядерні 15\%. Для уточнення діагнозу необхідно:

@ Езофагогастроскопія

Оглядова рентгенографія органів грудної порожнини

Оглядова рентгенографія органів черевної порожнини

Рентгенконтрастне обстеження стравоходу та шлунка

Комп’ютерна томографія органів черевної порожнини

#

88.

Хвора 58 років скаржиться на постійний біль в животі, який посилюється через 2 – 3 години після їжі, здуття живота, розлади акту дефекації (проноси та закрепи), слабкість, розлади сну. Хворіє близько 5 років, погіршення пов’язує з огріхами харчування та стресами. Емоційно лабільна, шкіра суха. При пальпації живота біль по ходу товстої кишки та навкруги пупка. Пульс 88 уд. в хв. В аналізі крові змін не виявлено. При фіброколоноскопії до куполу сліпої кишки слизова оболонка атрофічна, судини видно погано, новоутворення та виразки відсутні. Який найбільш вірогідний діагноз?

@ Хронічний атрофічний ентероколіт

Неспецифічний виразковий коліт

Хвороба Крона тонкої та товстої кишок

Хронічний атрофічний гастроентерит

Синдром подразненої товстої кишки

#

89.

В приймальне відділення доставлено потерпілого з місця дорожньо-транспортної події. Скарги на біль в паху зліва. Ліва кінцівка не скорочена, не може відірвати ліву п`ятку від ліжка. Який найбільш вірогідний попередній діагноз?

@ перелом кісток таза

Перелом шийки стегна зі зміщенням відламків

Забій таза

Розрив м`язів лівого стегна

Центральний переломовивих стегна

#

90.

На місті дорожньо-транспортної події постраждалий в стані середньої тяжкості. При обстеженні біль при осьовому навантаженні на крила таза. В якому положенні слід транспортувати хворого до лікарні?

@ на спині в положенні по Волковичу

на боці

на животі

в положенні сидячі

на спині з подушкою під тазом

#

91.

Пацієнт 26 років скаржиться на біль в спині та кульшових суглобах, швидку стомлюваність. Травму заперечує. Рухи в хребті обмежені, поперековий лордоз згладжений, грудний кіфоз збільшений. В лабораторних дослідження прискорена ШОЕ, ревматоідний фактор та С-реактивний протеїн відсутні. На рентгенограмі таза ознаки перенесеного двобічного сакроілеіту. Який діагноз найбільш ймовірний?

@ анкілозуючий спондилоартрит

Остеохондроз

Юнацький кіфоз

Порушення постави

Ревматоідний артрит

#

92.

Дитину 12 років турбують свербіння,печія повік,відчуття стороннього тіла,наявність кірочок навколо очей.При огляді - края повік червоні, вкриті кірочками, потовщені.При видаленні кірочок поверхня повік під ними кровоточить. Визначте діагноз.

@ Виразковий блефарит

Простий блефарит

Ячмінь

Бактеріальний кон'юнктивіт

Вірусний кон'юнктивіт

#

93.

До лікаря звернувся хворий зі скаргами на потовщення та почервоніння країв повік, білі пінисті виділення в кутах очних щілин. Під час масажу повік виділяється масний білий секрет.За останній рік такі ознаки хвороби турбують пацієнта не вперше. Про яку патологію йде мова?

@ Мейбомієвий блефарит

Простий блефарит

Ячмінь

Бактеріальний кон'юнктивіт

Вірусний кон'.юнктивіт

#

94.

Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на важкість та свербіж повік.Краї повік гіперемійовані,грубі,біля коренів вій багато білуватих лусочок. Про яке захворювання можна думати?

@ Простий (лускоподібний) блефарит

Гострий кон'юнктивіт

Хронічний кон'юнктивіт

Мейбоміт

Флегмона повіки

#

95.

Хворий 34 років скаржиться на профузну нічну пітливість, схуднення за останні 3 місяці на 9 кг, свербіж шкіри. При огляді: зниженого харчування, шкіра бліда. На шиї та в пахвових ділянках пальпуються щільно-еластичні лімфатичні вузли близько 1 см в діаметрі, не спаяні зі шкірою, малорухливі. Попередній діагноз?

@ Лімфогранулематоз

Хронічний лімфаденіт

Лімфосаркома

Лімфома Беркіта

Метастази раку

#

96.

У 8-місячного немовля протягом тижня спостерігається погіршення дихання через ніс та слизово-гнійні виділення з нього. При огляді встановлено набряк слизової оболонки носу, слизово-гнійні виділення із середнього носового ходу, а також по задній стінці глотки. Для якого з перелічених захворювань найбільш характерні наведені симптоми?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 889 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.047 сек.)