АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 7 страница. Хворий надійшов із крапковою раною грудної клітки в проекції серця

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@ Остеогенна саркома

Остеома

Гемангіома

Хондробластома

Хондрома

#

287.

Хворий надійшов із крапковою раною грудної клітки в проекції серця. Стан хворого важкий, скаржиться на задишку, тенденція до гіпотонії, тони серця глухі. Границі серця при перкусії розширені вліво. При оглядовій рентгенографії органів грудної порожнини - розширення тіні серця вліво, зниження амплітуди коливань контуру серця. За даними електрокардіографії - зниження вольтажу комплексу QRS. Встановіть діагноз?

@ Перикардіальна тампонада

Пневмонія

Інфаркт міокарда

Пневмоторакс

Гемоторакс

#

288.

Під час операції з приводу аутоімунного тиреоїдиту в поєднанні з багатовузловим зобом виповнено видалення правої долі та субтотальна резекція лівої долі. Що необхідно назначити хворому з метою профілактики післяопераційного гіпотиреозу?

@ L-тироксин

Мерказоліл

Йодомарин

Препарати літія

Інсулін

#

289.

Хворий 38 років доставлений машиною швидкої допомоги в хірургічне відділення зі скаргами на загальну слабкість, нездужання, чорний стілець. При огляді хворий блідий, спостерігаються крапкові крововиливи на шкірі тулуба та кінцівок. При пальцевому дослідженні на рукавичці чорний кал. У клінічному аналізі крові Hb 108 г/л, тромбоцитопенія. В анамнезі – такий стан спостерігався 1 рік потому.

Встановіть діагноз?

@ Тромбоцитопенічна пурпура

Гемофілія

Виразкова кровотеча

Пухлина прямої кишки

Неспецифічний виразковий коліт

#

290.

Хвора, 48 років страждає на протязі 14 років хронічною пневмонією. На протязі доби відмічається значне виділення гнійного мокротиння. При рентгенологічному дослідженні органів грудної клітини встановлений діагноз деформуючого трахеобронхиту, а також запідозрена бронхоектатична хвороба. Який вид дослідження необхідно провести для уточнення діагнозу?

@ Рентген-контрастне дослідження бронхів

Рентгенографія органів грудної клітини з томографією

Рентгенкомпьютерна томографія

Фібробронхоскопія

Спірографія

#

291.

При обстеженні сгортувальної системи крові хворого перед операцією виявлений дефіцит VIII фактора – антигемофільного глобуліну А. Яке захворювання у

хворого?

@ Класична гемофілія

Гемофілія В

Гемофілія С

Геморагічний васкуліт

Геморагічний ангіоматоз

#

292.

Хворого 30 років, що хворіє на виразкову хворобу тривалий час, місяць тому після вживання алкоголю раптово виникла блювота по типу „кавової гущі”, з’явилась загальна слабкість, яка спостерігається по теперішній час. Об’єктивно: шкіра бліда, пульс – 80 за 1 хв., АТ – 110/65 мм.рт.ст. Per rectum - на рукавичці кал звичайного кольору. В аналізі крові: Hb – 100 г/л, ер – 3,51012/л, гематокрит – 32\%. Чим пояснити стан хворого?

@ Постгеморагічна анемія

Рак шлунку

Виразка шлунку

Туберкульоз

Тривала кровотеча

#

293.

До лікаря звернувся пацієнт 8 років зі скаргами на задишку при фізичному навантаженні, помірний біль у правому підребер'ї. Хворіє біля 3 років. При УЗД виявлений дефект міжшлуночкової перетинки до 1 см2 та суттєве збільшення печінки. Який фактор є найбільш ймовірною причиною гепатомегалії у даного хворого?

@ Хронічна правошлуночкова недостатність

Супутній вірусний гепатит

Вроджена аномалія печінки

Хронічна лівошлуночкова недостатність

Синдром Бадда-Кіарі

#

294.

У дитини 8 місяців поставлений діагноз коарктації аорти I типу по О.В.Покровському. Артеріальний тиск 150/90 мм рт. ст., часті напади гострої серцевої недостатності, пневмонії. Яка лікувальна тактика?

@ Оперативне лікування у віці до одного року

Консервативне лікування

Оперативне лікування в 8-15 років

Оперативне лікування у віці від 6 до 12 років

Оперативне лікування в 20 років

#

295.

В лікарню госпіталізована хвора 34 років зі скаргами на криваво-слизові випорожнення до 5-7 разів за добу, біль у животі, підвищення температури тіла. Хворіє 5 діб. Виникла підозра на неспецифічний виразковий коліт. Вкажіть найбільш доцільне дослідження для підтвердження діагнозу.

@ Колоноскопія з біопсією

Ректороманоскопія з біопсією

Ірігографія

Ультразвукове дослідження

Копрологічне дослідження

#

296.

До кардіохірургічного відділення госпіталізовано дитину 13 років зі скаргами на задуху та болі в ділянці серця. При огляді грудної клітини виявлені "серцевий горб" та набухання і пульсацію вен шиї. Пальпаторно в проекції легеневої артерії систоличне тремтіння. Аускультативно: над серцем в ІІ-ІІІ міжребер'ях - грубий систоличний шум, значне посилення І тону та послаблення ІІ тону над легеневою артерією. Вкажіть найбільш ймовірну вроджену ваду серця.

@ Стеноз легеневої артерії

Дефект міжпередсердної перетинки

Дефект міжшлуночкової перетинки

Комбінова вада мітрального клапану

Тетрада Фалло

#

297.

У прийомне відділення лікарні поступив хворий з хриплим диханням (більш затруднений вдих), ціанозом шкіри, тахікардією та артеріальною гіпертензією. Вдалося з’ясувати, що хоріє бронхіальною астомою, годину тому робив інгаляцію сальбутамолу та забув зняти колпачок, який аспірував при глибокому вдиху. Ваші дії:

@ Виконати прийом Геймліха (в положенні хворого на спині наносяться до 4-х товчків в піддіафрагмальній області)

Зразу виконати конікотомію

Викликати анестезіолога й чекати на його появу

Зробити інгаляцію бета2-адреноміметика

Ввести підшкірно дексаметазон

#

298.

У хворого діагностовано тяжке отруэння морфіном. Свідомість відсутня; вмражене пригнічення дихання, брадіпное до 6 дихань на хвилину. Можливості до застосування штучної вентиляції легень нема. Який з наведених засобів треба застосувати?

@ Налоксон

Бемегрід

Атропіну сульфат

Сібазон

Еуфілін

#

299.

У хворого раптово виникла втрата свідомості, самостійне дихання вілсутнє, пульс на центральних артеріях не визначається, зіниці паралітично розширені. На ЕКГ зареестровано фібріляцію шлуночків. Що треба зробити в першу чергу?

@ Якщо є можливість, екстрену електричну дефібріляцію

Забезпечити прохідність вержніх дихальних шляхів та почати штучне дихання

Внутрішньовенно ввести 1мг адреналіну гідрохлоріду

Почати непрямий масаж серця

Внутрішньовенно ввести 1мг атропіну сульфату

#

300.

У хворого раптово виникла втрата свідомості, самостійне дихання вілсутнє, пульс на центральних артеріях не визначається, зіниці паралітично розширені. На ЕКГ зареестровано асістолію. Що треба зробити в першу чергу?

@ Забезпечити прохідність вержніх дихальних шляхів та почати штучне дихання

Якщо є можливість, екстрену електричну дефібріляцію

Внутрішньовенно ввести 1мг адреналіну гідрохлоріду

Почати непрямий масаж серця

Внутрішньовенно ввести 1мг атропіну сульфат

#

301.

У хворого раптово виникла зупинка кровообігу. На ЕКГ зареестровано фібріляцію шдуночків. Єлектрична девібріляція виявилася неефективною. Який з наведених препаратів треба застосувати в першу чергу для відновлення ритму серця?

@ Аміодарон (кордарон)

Лідокаіну гідрохлорид

Кальцію хлорид

Калія хлорид

Натрію гидрогенкарбонат (соду)

#

302.

У постраждалого, в якого діагностовано зупинку кровообігу, не вдається забезпечити венозний доступ. Яким чином і в якій дозі треба вводити адреналін в такому випадку?

@ Внутрішньотрахеально в дозі 2-3 рази більше ніж у вену

Внутрішньотрахеально в такій же дозі, що й внутрішньовенно

Внутрішньосерцево в такій же дозі

Внутрішньосерцево в дозі 2 рази менше ніж у вену

Під шкіру в дозі у 3 – 4 рази більше ніж у вену

#

303.

У хворого має місце преренальна гостра ниркова недостатність в стадії оліго-анурії. Кількість сечі на добу складає 300 мл. Яким в цьому випадку буде характер сечі?

@ Концентрована

Розведена

Червона

Матиме питому вагу 1007

З підвищеним вмістом цукру

#

304.

Хворий скаржиться на сильний головний біль, біль в оці Назвіть скарги, райдужні круги навколо світла. Об’єктивно: застійна ін’єкція ока, набряк рогівки, мілка передня камера, зіниця широка, на світло не реагує, пальпаторно внутрішньо очний тиск підвищений.

@ Гострий напад глаукоми

Іридоцикліт

Катаракта

Язва рогівки

Кератит

#

305.

Хворий Б. 58 років скаржиться на сильний біль в оці, погіршення зору. Об’єктивно: Внутрішньо очний тиск сягає значно підвищений, набряк рогівки, мілка передня камера, зіниця широка, на світло не реагує. Діагноз.

@ Гострий напад глаукоми

Іридоцикліт

Катаракта

Язва рогівки

Кератит

#

306.

Хворий Б. 60 років скаржиться на сильний біль в оці, погіршення зору, який триває на протязі 5 годин. Об’єктивно: внутрішньоочний тиск значно підвищений, набряк рогівки, мілка передня камера, зіниця широка, на світло не реагує. Діагноз.

@ Гострий напад глаукоми

Іридоцикліт

Катаракта.

Язва рогівки

Кератит

#

307.

Хворий Н. 45 р. скаржиться на сильний головний біль, біль в оці райдужні круги навколо світла. Об’єктивно: застійна ін’єкція ока, набряк рогівки, мілка передня камера, зіниця широка, на світло не реагує, пальпаторно внутрішньоочний тиск підвищений.

@ Гострий напад глаукоми

Іридоцикліт

Катаракта

Язва рогівки

Кератит

#

308.

Хворий Б. 78 років скаржиться на сильний біль в оці, погіршення зору. Об’єктивно: Внутрішньоочний тиск підвищений, набряк рогівки, мілка передня камера, зіниця широка, на світло не реагує. Діагноз.

@ Гострий напад глаукоми

Катаракта.

Язва рогівки

Іридоцикліт

Кон’юнктивіт

#

309.

Дівчинка, 5 років, звернулася в приймальне відділення зі скаргами на біль у животі, блювання. При обстеженні живота виявлено локальний біль та позитивний симптом порівняльної дозованої перкусії. Який найбільш вірогідний діагноз?

@ Гострий апендицит

Мезаденіт

Кіста яєчника

Гострий гастродуоденіт

Гострий гастрит

#

310.

На прийом до лікаря звернувся хлопчик 12 років, у якого протягом 3-х днів біль в животі, підвищена температура тіла. При огляді виникла підозра на інфільтрат черевної порожнини. Який найбільш ефективний метод верифікації діагнозу?

@ УЗ- обстеження

Оглядова рентгенографія органів черевної порожнини

ФЕГДС

Контрастне обстеження шлунково-кишкового тракту

Ректороманоскопія

#

311.

Дитина 5 місяців доставлена до клініки через 6 годин від початку захворювання бліда, переймоподібно збуджена, з повторним блюванням. Останній раз випорожнення були 4 години тому. З анамнезу встановдено, що дитина впеpше отpимала манну кашу у якостi пpикоpму. При огляді дитина бліда, насторожена, тахікардія, чоло вкрите холодним потом. Живіт не здутий, м’який, сліпу кишку в типовому місті знайти не вдається, при ректальному огляді – кров у вигляді малинового желе. З яким захворюванням Ви маєте справу?

@ Інвагінація

Дизентерія

Виразка шлунку

Тріщина слизової анального отвору

Поліп прямої кишки

#

312.

Хворий, 57 років, скаржиться на захриплість, неприємне відчуття в горлі, періодичний сухий кашель. Голос змінився вперше 2 роки тому. Робота пов’язана з частими переохолодженнями й запиленістю повітря, хворий палить. Непряма ларингоскопія: слизова оболонка голосових складок рожевого кольору, нерівномірно потовщена переважно в задніх відділах, обидві половини гортані рухомі. Поставити діагноз.

@ Хронічний гіперпластичний ларингіт.

Папіломатоз гортані.

Рак гортані.

Туберкульоз гортані.

Склерома гортані.

#

313.

У хворого, 30 років, встановлено ознаки правобічного гострого гнійного гаймориту. Захворів тиждень тому після охолодження. Іншої патології не виявлено. Про який шлях інфікування приносової пазухи слід думати у даному випадку?

@ Риногенний.

Гематогенний.

Лімфогенний.

Одонтогенний.

Травматичний.

#

314.

Хворий, 23 років, що прибув літаком з Далекого Сходу, скаржиться на біль, відчуття закладеності у лівому вусі, які з’явились під час зниження і посадки літака. При огляді встановлені ознаки гострого отиту, ринофарингіту, викривлення носової перегородки в лівий бік. Яка найбільш вірогідна причина скарг хворого?

@ Порушення прохідності слухової труби.

Запалення слизової оболонки носа і глотки.

Накопичення слизу в носоглотці.

Викривлення перегородки носа.

Довге перебування в шумній обстановці.

#

315.

Хворий скаржиться на зниження слуху на ліве вухо, гнійні виділення, болі в ділянці вуха. Хворіє з дитинства після кору. Періодично відмічає загострення у вигляді виділень, що мають неприємний запах, погіршення слуху. Об’єктивно: при отоскопії незначні гнійні виділення в слуховому ході, барабанна перетинка перфорована у верхньому відділі, шепітна мова - 1,2 м, розмовна - 5,0 м. При комп’ютерній томографії - деструктивні зміни зі сторони соскоподібного відростка зліва. Який передбачуваний Вами діагноз?

@ Лівобічний хронічний гнійний епітимпаніт.

Гострий гнійний середній отит.

Отосклероз.

Кохлеарний неврит.

Лівобічний хронічний гнійний мезотимпаніт.

#

316.

Хвора, 68 років, доставлена швидкою допомогою з носовою кровотечею. З анамнезу встановлено, що протягом 15 років вона хворіє на гіпертонічну хворобу, не лікувалась, АТ - 210/120 мм. рт.ст Періодичні носові кровотечі турбують декілька років. Об’єктивно: в носовій порожнині кров’янисті згустки, дихання вільне. При видаленні згустків з’явилась кровотеча з носової перегородки. Що необхідно провести хворій?

@ Передня тампонада носа з судинозвужувальними препаратами, контроль за

кров’яним тиском.

Тушування слизової носа розчином азотнокислого срібла або ваготілом.

Відшарування слизової оболонки носової перегородки.

Перев’язка сонної артерії на боці кровотечі.

Задня тампонада.

#

317.

Через 3 тижні після перенесеної ангіни у хворого залишаються слабкість, субфебрильна температура, збільшені позащелепні лімфатичні вузли. Мигдалики рихлі, зрощені з дужками, в лакунах - гнійні пробки. Який Ваш діагноз?

@ Хронічний тонзиліт.

Хронічний фарингіт.

Лакунарна ангіна.

Паратонзиліт.

Пухлина мигдалика.

#

318.

Дівчина, 5-ти років, лускала гарбузове насіння і випадково проковтнула чи вдихнула його. Відразу з’явився напад задухи, який невдовзі минув, однак час від часу відновлюється кашель. Об’єктивно: періодично виражена задишка, блідість шкіряних покривів, дихання шумне, при цьому на видиху чути виразливий “ляскаючий” звук. Аускультативно вислуховуються сухі хрипи. При якій локалізації стороннього тіла найбільш характерні наведені симптоми?

@ Трахея.

Глотка.

Стравохід.

Гортань.

Бронхи.

#

319.

Хвора, 32 років, скаржиться на інтенсивний біль в лівому вусі з ірадіацією у ліву скроню, зниження слуху, головний біль, підвищення температури до 38,20 С. Хворіє 3-й день. Захворюванню передувало ГРВЗ. Об’єктивно: вушна раковина та зовнішній слуховий хід без явищ запалення. Пальпація козельця та соскоподібного відростка безболісна. Ліва барабанна перетинка почервоніла, інфільтрована, без пізнавальних контурів, випинає. Шепітна мова лівим вухом сприймається на відстані 0,8 м. Який можливий діагноз?

@ Гострий гнійний середній отит.

Фурункул зовнішнього слухового ходу.

Гострий мастоїдит.

Гострий зовнішній дифузний отит.

Загострення хронічного мезотимпаніту.

#

320.

Хвора 56 р. оперована місяць тому з приводу раку ректосигмоїдного відділу. Виконана передня резекція прямої кишки. Виддалених метастазів не виявлено. Післяопераційний період без ускладнень. Яке післяопераційне спеціальне лікування показане?:

@ Хіміопроменева терапія

Променева терапія

Ад’ювантна хіміотерапія

Ад’ювантна хіміотерапія не потрібна

Променева терапія не потрібна.

#

321.

Хворій 57 років, 6 років тому проведене комплексне лікування з приводу раку правої молочної залози ст. ІІ-б[Т2N1M0]. Зараз післяопераційний рубець гладенький, без ознак рецидиву. Скаржиться на біль в поперековій ділянці з іррадіацією в ліву нижню кінцівку. Які дослідження є необхідними

@ Остеосцинтіграфія та МРТ хребта

Остеосцинтіграфія

Рентгенографія хребта

МРТ хребта

КТ хребта

#

322.

Хворий 78 років близько півроку скаржиться на затруднения при проходженні їжи, різке схуднення. Останній місяць страва проходить вільно, але з'явилася хрипкість голосу, а потім потужний кашель під час приймання їжі, особливо рідкої, підвищилась температура тіла. Госпиталізований в тяжкому стані. При рентгеноскопії грудної клітки діагностована нижньодольова пневмонія. Попередній діагноз?

@ рак стравоходу, стравохідно - бронхіальна нориця

гипостатична пневмонія

рак легень з метастазами у лімфовузли середостіння

рак стравоходу з росповсюдженням на зворотний нерв

Абсцедуюча нижньочасточкова пневмонія

#

323.

Жінка 53 років на протязі 2-3 місяців скаржиться на постійний ниючій біль в попереку, відчуває потяги до сечовипускання після фізичного пере навантаження. Візуальних змін сечі немає. До теперішнього часу захворювань нирок не було. При проведенні УЗД органів черевної порожнини отримані наступні дані: на рівні ІV - V поперекових хребців виявлено S – подібне утворення неоднорідної структури, розміром 14 х12,5 см. Попередній діагноз: уроджена вада розвитку (S-подібна нирка). Який метод діагностики найбільш інформативний для підтвердження діагнозу?

@ Екскреторна урографія

Оглядова рентгенограма нирок

Радіонуклідна ренографія

Ангіографія

Термографія

#

324.

Жінка 25 років, 2 роки після кесаревого розтину. Вагітність протікала з ускладненням: в анамнезі хронічний пієлонефрит, загроза переривання вагітності, настороженість по еклампсії. На теперішній час: останній рік 2 - 3 рази на тиждень в попереку напади сильних різких білів, тривалістю до години, іррадиюють в малий таз і праву ногу, припиняються лише після внутрішньовенного введення спазмолітиків і сильних знеболюючих. При проведенні УЗД: ліва нирка не змінена, права нирка збільшена в розмірах: 15 х 9 см, в мисці знаходиться коралоподібний конкремент. Попередній діагноз: Сечокам'яна хвороба. Гідронефроз правої нирки. Рекомендовано операційне втручання. Який метод променевої діагностики найбільш доцільний для визначення ступеню порушень функціональної здатності нирок?

@ Динамічна реносцинтиграфія

КТ

Екскреторна урографія

МРТ

Термографія

#

325.

Жінка 30 років, 3 роки після нормальних пологів. Вагітність протікала без ускладнень. Протягом останнього року 1 - 2 рази на тиждень в попереку та під правим підребер’ям напади різких білів, тривалістю до години, іррадиюють в праву руку, супроводжуються нудотою, гірким смаком у роті, блювотою, припиняються лише після внутрішньовенного введення но-шпи і сильних знеболюючих. При проведенні УЗД: обидві нирки без патології, печінка трохи збільшена, в проекції жовчного міхура багато маленьких 2-4 мм конкрементів. Попередній діагноз: Жовчнокам(яна хвороба. Рекомендовано операційне втручання. Який метод променевої діагностики найбільш доцільний для визначення ступеню порушень функціональної здатності печінки та жовчного міхура?

@ Динамічна гепатобілісцинтиграфія

Холецистографія

МРТ

КТ

Термографія

#

326.

Чоловік 55 років, хворий на рак шлунку, прооперован 1,5 роки тому, проведена хіміотерапія. Протягом 4-х місяців відмічає важкість у правому підребер’ї, нудоту, гіркий присмак у роті, іноді блювоту жовчу, субфібрілітет в вечері. При УЗД виявленні множинні об’ємні утворення в печінці. Жовчний міхур та підшлункова залоза не змінені. Попередній діагноз: метастатичне ураження печінки. Визначення якої речовини радіоімунологічним аналізом може підтвердити цей діагноз?

@ СА -19-9

Бета-2 мікроглобулін

Пролактін

Гастрін

Інсулін

#

327.

Жінка 54 років, якої 4 роки тому встановлений діагноз рака лівої молочної залози Т2N2М0) і проведена радикальна мастектомія, променева терапія і хіміотерапія, на протязі останніх 2-4 місяців непокоять болі в правій підреберній ділянці. Після прийому жирної їжі нудота та іноді блювання, гіркий присмак в роті. Призначено проведення статичної гепатосцинтиграфії з 99мТс-колоїд. На сцинтиграфії: печінка деформована, збільшена в розмірах, контури її нечіткі, накопичення РФП вогнищево-нерівномірне, в ділянках правої та лівої долі визначається дефекти накопичення РФП з нечіткими контурами 2-3 см в діаметрі. Селезінка збільшена в розмірах, активно накопичує РФП. Якому патологічному стану найбільш вірогідно відповідає ця сцинтиграфічна картина:

@ Метастатичне ураження печінки

Первина пухлина печінки

Діскінезія жовчевидільних шляхів

Хронічний холецистит

Цироз печінки

#

328.

У хворого 60 років на оглядовій рентгенограмі органів грудної порожнини справа паратрахеально виявлено однорідне утворення розмірами до 7 см в діаметрі. Контури з боку правої легені зливаються з тінню середостіння. Скарги на покашлювання вранці. Аналіз крові та сечі в нормі. Яке обстеження потрібно зробити для встановлення остаточного діагнозу?

@ Трансбронхеальна пункція утворення

УЗД

КТ

МРТ

Бронхографія

#

329.

У хворої В. 54 років на оглядовій рентгенограмі органів грудної порожнини зліва паратрахеально виявлені множинні утворення розмірами від 2 до 4 см в діаметрі. Скарги на покашлювання та відчуття задухи при незначних фізичних навантаженнях. В анамнезі рак молочної залози після радикальної терапії 5 років назад. Діагноз: пролонгація хвороби, метастатичне ураження легень. Яку тактику для терапії Ви оберете?

@ Паліативну хіміо- та променеву терапію

Операційне втручання

Радикальну хіміотерапію

Протизапальну антибактеріальну терапію

Радикальну променеву терапію

#

330.

Жінці 65 років, якої 2 роки тому встановлений діагноз рака шийки матки Т2N1М0) і проведено радикальне оперативне втручання, променеву терапію і хіміотерапію, протягом останніх місяців непокоять болі в правій лопатці, грудному відділі хребта та лівої нозі. Призначено проведення остеосцинтиграфії з 99мТс-пірофосфат. Сцинтиграфічно: в ділянці правої лопатки накопичується 213\% РФП, в грудному відділі – 198\%, в лівій стегновій кістці – 179\%. Якому патологічному стану найбільш вірогідно відповідає ця сцинтиграфічна картина:

@ Метастатичне ураження кісток

Первина пухлина кісток

Запалення кісткової тканини

Травматичне ураження кісток

Остеопороз

#

331.

Женщина 55 лет, ударилась головой во время работы в быту, кратковременно теряла сознание, была рвота. В неврологическом статусе лёгкое оглушение, слабость, отведение и конвергенция с двух сторон. Нистагм в крайних отведениях. Грубой неврологической симптоматики нет. Сформулируйте предварительный диагноз.

@ Сотрясение головного мозга.

Ушиб головного мозга I степени.

Ушиб головного мозга, внутричерепная гематома.

Ушиб головного мозга, субарахноидальное кровоизлияние.

Посттравматитческий менингоэнцефалит.

#

332.

Молодой человек 27 лет, при падении ударился затылочной областью головы, терял сознание. Около 3х часов имело место удовлетворительное состояние, затем состояние ухудшилось. Появлась анизокория D>S, анизорефлексия S>D, центральный гемипарез слева, брадикардия 42 в 1мин. Сформулируйте предварительный диагноз.

@ Ушиб головного мозга со сдавлением внутричерепной гематомой.

Ушиб головного мозга I степени.

Сотрясение головного мозга.

Ушиб головного мозга, субарахноидальное кровоизлияние.

Посттравматитческий менингоэнцефалит.

#

333.

У молодого человека через 3 часа после травмы появилась брадикардия 46 в 1мин., анизокория D>S, гемигиперрефлексия S>D, гемигипэстезия слева, судорожный синдром. Какой наиболее точный метод обследования следует применить для уточнения характера процесса?

@ АКТ головного мозга.

Рентгенография черепа.

Электроэнцефалография.

Эхо-энцефалография.

Люмбальная пункция.

#

334.

У больного в результате удара головой появилась потеря сознания на 15 минут, затем тошнота, рвота, общая слабость, выраженная светобоязнь, головная боль, болезненность точек выхода тройничного нерва, боль и напряжение затылочных мышц, легкая анизорефлексия S>D. Гемипарез в пробе Барре слева. Сформулируйте предварительный диагноз.

@ Ушиб головного мозга, посттравматическое субарахноидальное

кровоизлияние.

Ушиб головного мозга, внутри черепная гематома.

Сотрясение головного мозга.

Ушиб головного мозга, перелом основания черепа.

Травматический менингоэнцефалит.

#

335.

У больного после удара головой появилась общемозговая симптоматика, тошнота, рвота, очаговая симптоматика – гемигиперрефлексия S>D, гемигипэстезия слева, выраженный менингиальный синдром. На рентгенографии черепа патологий не выявлено. На КТ патологий не выявлено. Какой метод обследования позволит уточнить и подтвердить диагноз?

@ Люмбальная пункция.

Эхо-энцефалография.

Электроэнцефалография.

Ангиография.

Пневмоэнцефалография.

#

336.

У ребёнка после падения на затылок появилась глухота на правое ухо, периферический паралич правого лицевого нерва, истечение прозрачной жидкости из правого слухового прохода. Рассеянная неврологическая симптоматика. Сформулируйте предварительный диагноз.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 665 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.043 сек.)