АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 3 страница. У хворої 64 років, яка дванадцять років тому перенесла субтотальну резекцію щитовидної залози, після переохолодження виникли наростаюча слабкість

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@ етмоїдит

сфеноїдит

гайморит

фронтит

гемісинуїт

#

97.

У хворої 64 років, яка дванадцять років тому перенесла субтотальну резекцію щитовидної залози, після переохолодження виникли наростаюча слабкість, запаморочення, брадіпное. Пульс 52 в 1 хв., АТ- 80/30 мм.рт.ст, температура тіла – 34,50. Яке ускладнення виникло у хворої?

@ Гіпотіреоїдна кома

Гостра судинна недостатність

Тіреотоксична криза

Гостра слабкість синусового вузла

Септичний шок

#

98.

Хвора 56 років, яка дванадцять років тому перенесла субтотальну резекцію щитовидної залози, скаржиться на зниження фізичної працездатності, швидку втомлюємість, слабкість, запори, сонливість. Температура тіла – 360. На рентгенограмі грудної клітини всі розміри серця значно збільшені. Яке захворювання виникло у хворої?

@ Первинний гіпотіреоз

Хронічний перикардит

Тіреотоксикоз

Ділятаційна кардіоміопатія

Синдром Марфана

#

99.

У дитини 2-х років дома у ночі з'явилось утруднення дихання, лаючий кашель, захриплість голосу. Хворіє на протязі 4 днів, коли з’явився кашель, підвищення температура тіла. Об’єктивно: дитина збуджена, дихання шумне, інспіраторна задишка в покої. Які першочергові заходи слід провести?

@ внутришньовене введення кортикостероїдів

трахеотомія

конікотомія

введення атибіотиків

інтубація

#

100.

Хворий 38 років, скаржиться на різке утруднення дихання, захриплість голосу, приступи чихання, рясні виділення рідини з порожнини носу, свербіння в носі та в очах. Вказані симптоми з’явились через 6 годин після прийому з їжею раків. При непрямій ларингоскопії різкий набряк слизової гортані, просвіт гортані звужений до 2 мм. Які лікувальні заходи слід негайно провести хворому?

@ внутрішньовенне введення преднізолону

промивання шлунку

призначення антибіотиків

призначення протинабрякових препаратів

ендоларингеальні інгаляції

#

101.

У хворої М., 53 років, при езофагоскопії встановлен рак середньої третини стравоходу, взята біопсія. На слідуючий день у хворої з`явилась емфізема обох підключичних ділянок, болі при ковтанні за грудиною, цианоз. Положеня хворої полусидяче. Температура підвищилась до 390 С, загальний аналіз крові: Э.-3,61012 /л, Нв -106 г/л, Лейк. -18,8109 /л, П -16\%, ШОЕ - 24 мм/год. На рентгенограмі розширення тені середостіння. При надавлюванні на грудину болі підсилюються. Яке дослідження найбільш доцільно для уточнення диагнозу?

@ Рентгенографію стравоходу з контрастом

Рентгенографію органів грудної порожнини у прямої проекції

Рентгенографію органів грудної порожнини у бокової проекції

Пункцію плевральної порожнини

Езофагоскопію

#

102.

Хворий 63 років третю добу знаходиться у відділенні реанімації з трансмуральним гострим інфарктом міокарда. Раптово хворий втратив свідомість, розвинулися судоми. На моніторі ЕКГ – фібриляція шлуночків серця. Що з нижче наведеного має бути виконано перш за все?

@ провести дефібриляцію (електричну, або хоча б механічну – прекардіальний удар). При вітсутності ефекту - розпочати серцево-легеневу реанімацію

викликати реанімаційну бригаду

розпочати виконання етапів І стадії серцево-легеневої реанімації з непрямого масажу серця

розпочати виконання етапів І стадії серцево-легеневої реанімації з штучної вентиляції легень

Внутрішньовенно струминно ввести 300 мг аміодарону в розведенні на изотонічному розчині NaCl

#

103.

Хворий, 48 років, внаслідок руйнування будинку отримав політравму: синдром довготривалого розчавлювання обох нижніх кінцівок, множинні переломи кісток обох гомілок, переломи обох стегнових кісток. Вилучений з під уламків будинку через 6 годин, на місці катастрофи накладено джгути на обидві нижні кінцівки на рівні верхньої третини стегна. При огляді: шкіряні покрови бліді, артеріальний тиск 100/30 мм рт. ст., пульсація на а.а.dorsalis pedis не визна-чається, тактильна і больова чутливість в дистальних відді-лах нижніх кінцівок відсутня, активні та пасивні рухи в колінних та гомілково-ступневих суглобах неможливі. Яка тактіка лікування?

@ Термінова ампутація обох нижніх кінцівок вище джгута

Інфузійна терапія з метою стабілізації артеріального тиску

Детоксикаційна інфузійна терапія, форсований діурез

Гіпербарична оксигенація

Стабілізація переломів нижніх кінцівок, протишокові заходи

#

105.

У хворого під час згинання тулубу з’явився гострий біль в попереково-крижовій ділянці хребетного стовпа з іррадіацією в нижні кінцівки, слабкість ступнів, оніміння в ділянці промежини, порушення сечовиділення. Об’єктивно: напруження поперекової мускулатури, позитивні симптоми натягу, периферичний парез м’язів ступнів, гіпестезія в аногенітальній ділянці. В яке відділення слід госпіталізувати хворого?

@ Ургентно в нейрохірургічне.

Планово в нейрохірургічне.

Ургентно в неврологічне.

Планово в неврологічне.

Ургентно в ортопедичне.

#

108.

У хворої К., 40 років скарги на стиснення у ділянці серця, слабкість, акроціаноз, розширення підшкірних вен, асцит, набряки ніг, пульсацію вен шиї. ЦВТ 200 мм вод. ст., пульс слабкого наповнення – 100 уд/хв., тони серця приглушені, шуму немає. Рентгенологічно – маленьке із чіткими контурами серце, вапняні відкладення у порожнині перикарду. Який найбільш ймовірний діагноз?

@ Стискаючий перикардит

Випітний перикардит

Міокардит

Мітральний стеноз

Лівобічна пневмонія

#

109.

Дитина трьох місяців надійшла до хірургічного відділення зі скаргами на періодичне підвищення температури. При пальпації у правому підребер’ї визначається малорухоме, еластичне, безболісне утворення 5х6 см, в аналізах сечі – лейкоцитурія. При ультразвуковому дослідженні – значне розширення чашечок та лоханки правої нирки. Який метод діагностики допоможе підтвердити діагноз у цієї дитини

@ Екскреторна урографія з відсроченими знімками

Оглядова рентгенограма черевної порожнини

Пневмоперітоніум

Антеградна пієлографія

Мікційна цистографія

#

110.

При огляді хлопчика 3 років хірург виявив збільшення правої половини мошонки. При пальпації виявлена рідина в оболонках яєчка, позитивний симптом просвічування. Яка причина виникнення цієї вади розвитку.

@ Порушення облітерації пахового відростку очеревини

Травматичне ушкодження пахової ділянки

Запальні захворювання пахової ділянки

Вади розвитку черевної порожнини

Диспропорція розвитку кровоносної та лімфатичної систем

#

111.

В клініку дитячої хірургії надійшов хлопчик 3 років у важкому стані через 36 годин після початку захворювання з клінікою інвагінації кишечника. В сім’ї у дитини дідусь та батько хворіють на гемофілію. Дитині показане негайне оперативне втручання. Яка передопераційна підготовка повинна проводитися хворому.

@ Переливання препаратів крові та криопреципітату

Інфузійна терапія сольовими розчинами

Інфузійна терапія з використанням колоідних розчинів

Гемостатична терапія під ча втручання

Переливання плазми після оперативного втручання

#

112.

Хлопчик 10 років, який спостерігається гематологом з приводу гемофілії, під час фізичних вправ пошкодив правий колінний суглоб. При огляді через годину після травми суглоб значно збільшений у розмірах, симптом балотування надколінка позитивний. Яку тактику лікування слід обрати у хворого.

@ Гемостатична терапія, імобілізація

Пункція суглоба

Фізіотерапевтичне лікування

Артротомія

Спиртово-фураціліновий компрес

#

113.

Хвора 35 років скаржиться на загальну недугу, лихоманку, нудоту, блювання, тупу біль у правій поперековій ділянці і підребер’ї зправа. При об’єктивному обстеженні живіт м’я-кий, болючій у правому підребер’ї. Печінка і нирки не паль-пуються. Визначаються напруження м’язів і болючість у правій поперековій ділянці. Симптом Пастернацького пози-тивний зправа. У аналізі сечі лейкоцитурія. При УЗ до-слідженні права нирка збільшена, рухомість її обмежена, чашково-мискова структура нормальної величини. Ваш діагноз?

@ Гострий правобічний первинний пієлонефрит.

Гострий правобічний вторинний пієлонефрит.

Гострий правобічний паранефрит.

Піддіафрагмальний абсцес.

Гострий холецистит.

#

114.

Хворий, 42 років, внаслідок ДТП отримав політравму: закриті переломи правої плечової кістки та костей лівого передпліччя із зміщенням відламків, закрита тупа травма живота. Доставлений до приймального відділення через 30 хвилин після травми. Шкіряні покрови бліді. Артеріальний тиск 90/20 мм рт. ст. в місцях переломів деформація, біль. Живіт напружений, при пальпації різкий біль, позитивний симптом Щьоткіна-Блюмберга. Яка тактіка лікування?

@ Термінова діагностична лапаротомія

Інфузійна терапія з метою стабілізації артеріального тиску

Накладення іммобілізації на переломи, знеболення

Блокади переломів місцевим анестетіком

Додаткове обстеження з метою визначення точного діагнозу

#

115.

Хворий К. 37 років скаржиться на пекучий біль за грудиною, який посилюється в горизонтальному положенні і супроводжується печією, відрижкою. При огляді шкіра та слизові оболонки звичайного кольору. Язик вологий, обкладений білим нальотом. Живіт м’який, помірно болісний в епігастральній ділянці. Стілець та діурез не порушені. Яку патологію можна запідозрити у хворого?

@ Рефлюкс – езофагіт

Виразкова хвороба шлунка

Стенокардія

Міжреберна невралгія

Дискінезія жовчовивідних шліхів

#

116.

Хвора М., 56 років скаржиться на тупий біль у правому підребер’ї без іррадіації, який посилюється після прийому їжі, відчуття гіркоти у роті. Хворіє 2-3 роки, в останній час стан погіршився. При огляді підвищеного харчування, шкіра звичайного кольору. Живіт при пальпації слабко болісний у правому підребер’ї. Симптоми Мерфі, Ортнера, Кера негативні. На УЗД жовчний міхур збільшений, конкрементів не містить, товщина стінки 1 мм. Яке дослідження треба виконати для уточнення діагнозу?

@ Дослідження скорочувальної здатності жовчного міхура

Ретроградна панкреатохолангіографія

Комп’ютерна томографія

Дуоденоскопія

Зондування шлунка

#

117.

Хворого доставлено бригадою СМД з виробництва з діагнозом: проникне поранення рогівки правого ока. При огляді у фокальному світлі – внутрішньоочний тиск знижений, набряк рогівки, края рани на рогівці в параоптичній зоні зведені, передня камера до 2,5 мм. Які дослідження слід провести в першу чергу?

@ Рентгенографія ділянки очниць за методом Комберга-Балтіна

Рентгенографія дфлянки очниць у двох проєкціях

Безкісткова рентгенографія за методом Фогта

Реографія ока

Ехографія ока

#

118.

При огляді дитини, що народилась вчора, Ви визначили, що у неї з’явився набряк повій, при легкій пальпації – повіки щільні, очна щілина відкрилась недостатньо їз-за набряку повік. Кон’юктива повік та перехідної складки різко гіперемірована, хемоз, із кон’юктивальної порожнини з’явилися серозно-кров’янисті виділення, які нагадують “м’ясні помиї”. Рогівка не змінена. Ваш діагноз?

@ Гонококовий кон’юктивіт

Дифтерийний кон’юктивіт

Єпідемічний кон’юктивіт

Туберкульозно-алергійний кон’юктивіт

Гострий гнійний кон’юктивіт

#

119.

На прийом звернулась хвора з скаргами на головний –біль, підвищення температури до 390 С, набряк повік. При огляді – збільшення та болючість при пальпації передвушних лімфатичних вузлів, набряк повік, повіки щільні, з кон’юктивальної порожнини витікає каламутна рідина з пластівцями. При розведенні повік – на кон’юктиві повік та очного яблука – сірі плівки, міцно спаяні з підлеглими тканинами, при видаленні їх – поверхня кровоточить. Ваш діагноз?

@ Дифтерийний кон’юктивіт

Гонококовий кон’юктивіт

Єпідемічний кон’юктивіт

Туберкульозно-алергійний кон’юктивіт

Гострий гнійний кон’юктивіт

#

120.

Чоловік у віці 35 років звернувся до поліклініки зі скаргою на обмеження рухів у хребті. На протязі останніх трьох років відмічає постійний біль та прогресуюче обмеження рухів, яке почалося в області поперекового відділу хребта та поширилося на грудний та шийний відділ хребта. До лікарів раніш не звертався. Травму та гострі захворювання заперечує. Клінічно – обмеження всіх рухів в хребті. Аналізи без особливостей.

@ анкілізіруючий спондилоартрит

Остеохондроз

Туберкульозний спондиліт

Поліартрит

Радикуліт

#

121.

Хлопчик у віці 15 років звернувся до лікаря зі скаргою на високу температуру 39,5-400 С і місцеву біль у метаепіфізі н/3 стегнової кістки, набряк ураженого сегмента кістки, локальна гіперемія і захисна антологічна контрактура. Травми не визнає. На R- граммі н/3 стегнової кістки зона деструкції секвестри. В аналізі крові лейкоцитів 15000.

@ Гематогенний остеомієліт

Tbc н/3 стегна

Хвороба Педжета

Остиогенна саркома

Мієломна хвороба

#

122.

Хлопець у віці 20 років звернувся до лікарні зі скаргою на біль, який виникає в н/3 стегнової кістки під час навантаження і без такого. Травму не визнає. Клінічно:шкіра звичайного кольору, пастозність і біль при глибокій пальпації, зменшення рухів у колінному суглобі. На рентгенограммі дистального метаепіфізу стегна зона деструкції та спікули. В аналізах крові: незрілі форми клітин, ознаки запалення відсутні.

@ Остиогенна саркома.

Гіперпаратіреоідна дистрофія.

Хронічний остеомієліт

Мієломна хвороба

Мармурова хвороба.

#

123.

Скарги хворого на загальне нездужання, високу температуру, біль в горлі, що посилюється при ковтанні, болі в суглобах, м'язах. Фарингоскопія: слизова оболонка глотки рожева, піднебінні мигдалики гіперемовані, набряклі, в лакунах фібринозний ексудат. Нальоти не розповсюджуються за межі мигдаликів і легко знімаються. Ваш попередній діагноз

@ Лакунарна ангіна

Фолікулярна ангіна

Гострий фарингіт

Дифтерія

Гипертрофічний фарингіт

#

124.

Хвора 38 років скаржиться на гнійне виділення з лівої половини носу, підвищення температури тіла до 37,5°С. Хворіє протягом тижня, захворювання пов'язує з охолодженням. Об'єктивно: болючість при пальпації в ділянці лівої щоки. Слизова оболонка лівої половини порожнини носа гіперемована, набрякла, в середньому носовому ході - смужка гною. Який найбільш імовірний діагноз?

@ Гострий гнійний гайморит

Гострий гнійний фронтит

Гострий гнійний етмоідит

Гострий гнійний сфеноідит

Гнійний риніт

#

125.

Хвора, 32 років, скаржиться на інтенсивний біль у лівому вусі з іррадіацією в ліву скроню, зниження слуху, головну біль, підвищення температури до 38,20 С. Хворіє 3-й день. Захворюванню передувало ГРЗ. Об'єктивно: вушна раковина та зовнішній слуховий прохід без явищ запалення. Пальпація козельцю та соскоподібного відростка безболісна. Барабанна перетинка почервоніла. Інфільтрована, без пізнавальних контурів, випинає. Шепітна мова лівим вухом сприймається на відстані 0,8 м, а розмовна з 3 метрів. Який можливий діагноз?

@ Гостре гнійне запалення лівого середнього вуха

Фурункул зовнішнього слухового проходу

Гострий мастоїдит

Гострий зовнішній дифузний отит

Загострення хронічного мезотимпаніту

#

126.

Дитина 5 років протягом 3-х днів хворіє ГРВІ. Раптово вночі стала неспокійною; дихання часте, галасливе, нападоподібний "гавкаючий кашель". Дитина кидається у пошуках полегшення дихання. Який попередній діагноз?

@ Гострий стенозуючий ларинготрахеобронхит

Алергічний набряк гортані

Дифтерія

Астматичний бронхіт

Стороннє тіло гортані

#

127.

Хворий скаржиться на сильну тиснучу біль в горлі, більше справа, неможливість ковтання навіть рідкої їжі. Хворіє 5 днів. Стан важкий. Температура - 38,90 С, мова утруднена, голос здавлений, рот відкриває насилу. Підщелепні лімфовузли справа болючі, збільшені. Який найвірогідніший діагноз?

@ Паратонзилярний абсцес

Дифтерія

Пухлина глотки

Ангіна Симановського - Венсана

Флегмонозна ангіна

#

128.

У дитини на другу добу після народження з'явилася багаторазова блювота дуоденальним вмістом. Меконій не відходить. Живіт роздутий у верхніх відділах, запалий в нижніх, м'який. Який з наведених діагнозів найбільш вірогідний?

@ Висока вроджена кишкова непрохідність

Низька вроджена кишкова непрохідність

Пілоростеноз

Синдром Ледда

Вроджена діафрагмальна грижа

#

129.

Дитина, 5 місяців,після вживання морквяного пюре різко стала неспокійною. Відмічається багаторазова блювота. Стан середньої тяжкості. Живіт не роздутий, м'який. При ректальному обстеженні виділяється слиз з прожилками крові. Про яке захворювання потрібно подумати в першу чергу?

@ Кишкова інвагінація

Кишкова інфекція

Диспепсія

Шлунковий – кишкова кровотеча

Гостра кишкова непрохідність

#

130.

Новонароджений доставлений в клініку з приводу пухлиноподібного утворення в правій половині живота. При огляді стан середньої тяжкості. Періодично відригує, стула не було, сечовипускання не порушено. В аналізах крові, сечі патології не відмічається. Найдостовірніший діагноз?

@ Вроджений гідронефроз

Каловий камінь

Пілоростеноз

Пухлина нирки

Хвороба Гіршпрунга

#

131.

Новонароджений доставлений в клініку з приводу пухлиноподібного утворення в правій половині живота. При огляді стан середньої тяжкості. Періодично відригує, стула не було, сечовипускання не порушено. В аналізах крові, сечі патології не виявлено. Вкажіть найбільш інформативний метод обстеження?

@ УЗД органів черевної порожнини

Внутрішньовенна екскреторна урографія

Комп’ютерна томографія

Ангіографія

Пальпація живота під наркозом

#

132.

У дитини 3 місяців спостерігається асиметрія положення голови, ущільнення лівого кивательной м'яза, обмеження повороту голови голови вліво і нахилу управо. Який гаданий діагноз?

@ Лівобічна природжена м'язова кривошия

Правостороння природжена м'язова кривошия

Настановна кривошия

Кісткова форма кривошиї

Родова травма

#

133.

У 1 – місячної дитини знайдена эквино-варусна деформація обох стоп, яка спостерігається з народження і легко коригується при обстеженні. Поставте діагноз.

@ Легкий ступінь природженої клишоногості

Важкий ступінь природженої клишоногості

Плоско-вальгусна деформація стоп

Середній ступінь природженої клишоногості

Артрогріпоз.

#

134.

Хвора 45 років скаржиться на тупу біль в правій нирці, t0 до 390С, озноб та проливний піт. Хворіє 2 дні. Об-но:Р-100 уд. за хв.АД-130/80. Живіт м’який. Нирки не пальпуються в 3-х положеннях.С-м Пастернацького позитивний справа.В сечі білок 0,033 г/л, 1015 лейкоцити на все поле,еритроцити 100, свіжі.При УЗД-збільшення розмірів правої нирки та товщини паренхіми з гіпоехогеними ділянками. Яка найбільш вірогідна патологія,що обумовила таку картину?

@ Гострий пієлонефрит справа

Кіста правої нирки

Пухлина правої нирки

Камінь миски правої нирки.

Полікістоз

#

135.

Хвора 30 років скаржиться на періодичний біль в кінці сечовиділення. Захворіла вчора, вперше. Стан задовільний.Р- 80 уд. за хв. АД /80. Серце та легені в нормі.Живіт м”який. Нирки в 3-х положеннях не пальпуються, с.Пастернацького негативний. Аналіз крові загальний в нормі.Аналіз сечі-1015,білок- 0,33 г/л,лейкоцити 40-50 в полі, еритроцити 1-2 в полі. При УЗД патологічних змін органів сечовиділення немає. Яка найбільш вірогідна патологія,що обумовила таку картину?

@ Гострий цистіт

Загострення хронічного цистіту

Пухлина сечового міхура

Гострий пієлонефрит

Гострий уретрит

#

136.

Хворий 52 років після фізичного навантаження відмітив кров у сечі з відходженням червеподібних згустків. Через декілька годин з’явилась біль в правій поперековій області.При пальпації нирки не визначаються. З боку мошонки – варикоцеле зправа. ЗАК: Нв 120, Є 3,8, Л 9,0, СОЄ 24. ЗАС 1014, Є 140-160 в п/з. Який найбільш вірогідний діагноз, що обумовив таку картину?

@ Рак правої нирки

Солітарна киста правої нирки

Туберкульоз правої нирки

Стеноз правої ниркової вени

Сечокам”яна хвороба

#

138.

До лікаря хірургічного відділення звернувся хворий, 42 років, зі скаргами на біль, значний свербіж, гіперемію І пальця правої кісті. Із анамнезу відомо, що тиждень тому наколов палець риб'ячою кісткою. При огляді на І пальці правої кісті визначається болюча, свербляча, рожево – червоного кольору пляма з різкими межами, що здіймається понад оточуючою шкірою. Над усією поверхнею легенів вислуховується везикулярне дихання, хрипів немає. Діяльність серця ритмічна, тони ясні. ЧСС – 76 уд. за хв., АТ – 130/90 мм. рт. ст., Т – 36,70 С. Який імовірний діагноз?

@ Ерізіпелоід

Рожа

Гострий лімфангіт

Гострий панарицій

Паронихій

#

139.

Молода людина, 33 років, поступила в приймальне виділення ЦРЛ зі скаргами на наявність болючого інфільтрату по задній поверхні шиї, підвищення температури тіла до 38,40С, озноб, загальну слабкість. З анамнезу: хворіє цукровим діабетом на протязі 5 років. При огляді по задній поверхні шиї визначається інфільтрат, який здіймається над поверхнею шкіри. Шкіра над інфільтратом напружена, синьо – багрового кольору в центрі. На поверхні інфільтрату визначається декілька гнійно – некротичних пустул, які в центрі зливаються між собою з утворенням великого некрозу шкіри. Стоншена ділянка некрозу проривається в декількох місцях с утворенням отворів (симптом „сита”), з яких виділяється гній. Інфільтрат щільний на дотик, різко болючий, зі значним набряком тканин навколо нього. Про яке захворювання повинен подумати лікар насамперед?

@ Карбункул

Фурункул

Флегмона

Карбункул при сибірці

Абсцес

#

140.

Жінка, 1952 р.н., звернулась до лікаря поліклініки зі скаргами на почервоніння, обмежену припухлість, біль в правій поперековій ділянці, підвищення температури до 37,90С. На протязі декількох днів хвору турбує загальна слабкість, недомагання, втрата апетиту, головний біль. На огляді в правій поперековій ділянці визначається припухлість та гіперемія шкіри. При пальпації цього утворення симптом флуктуації – позитивний. Із анамнезу: подібні симптоми з'явились через 3 дні після того, як хвора випадково уколола себе на вулиці гілкою в поперековій ділянці. Який найбільш вірогідний діагноз у жінки?

@ Гострий абсцес поперекової ділянки

Флегмона поперекової ділянки

Гематома

Карбункул

Фурункул

#

141.

У хворої С., 58 років, підвищеного харчування, після нападу болів у правому підребер'ї з'явилася жовтушність шкірних покровів і кон’юнктиви склер, знебарвлений кал, потемніння сечі. Живіт роздутий, при пальпації болючий у правому підребер'ї, пальпується збільшена печінка на 2-3 см. У крові загальний білірубін 90 мкмоль/л, прямий 60 мкмоль/л. Для уточнення діагнозу який метод найбільш інформативний?

@ Ретроградна холангіопанкреатографія

Внутрішньовенна холеграфія

Інфузійна холеграфія

Черезшкірна черезпечінкова холеграфія

УЗД гепатопанкреатобіліарної зони

#

142.

Пацієнт С., 19 років, доставлений до приймального відділення через 20 хвилин після ножового поранення лівої половини грудної клітки. Свідомість загальмована, пульс 96 у хв., АТ 80/60 мм.рт.ст., розширені вени шиї, різко ослаблений верхівковий поштовх, наявне розширення границь серця. Про яке ускладнення поранення йде мова?

@ Тампонада серця

Масивний гемоторакс

Відкритий пневмоторакс

Закритий пневмоторакс

Клапанний пневмоторакс

#

143.

Хворий 42 років, поступив в стаціонар з нагоди блювоти з домішами крові, що раптово виникла. Жодних перенесених захворювань шлунково-кишкового тракту не пам'ятає. Вважає себе здоровим. З анамнезу – 3 роки тому переніс вірусний гепатит. Які додаткові методи обстеження необхідно застосувати в першу чергу?

@ Езофагогастродуоденоскопію

Ультразвукове дослідження

Комп?ютерну томографію

Колоноскопію

Біохімічний аналіз крові

#

144.

У хворої 45 років, через 2 роки після холецистектомії виникли болі в правому Підребір'ї, жовтушність і свербіж шкіри, гіркота в роті. При УЗД холедох 1,2 см, в дистальному відділі конкремент. Який найбільш вірогідний діагноз?

@ Холедохолітіаз. Обтураційна жовтяниця

Холангіт. Механічна жовтяниця

Гострий панкреатит. Механічна жовтяниця

Постхолецистектомічний синдром

Пухлина головки підшлункової залози. Механічна жовтяниця

#

145.

У хворої 63 років, через рік після перенесеної холецистетомії з накладанням холедоходуоденального анастомозу, виникли болі в правому підребір'ї, жовтяниця, температура, лихоманка, сухість і гіркота в роті. Який попередній діагноз?

@ Холангіт

Гострий панкреатит

Дуоденіт. Механічна жовтяниця

Стріктура холедоха

Гепатит з трансформацією в цироз

#

146.

Під час операції з нагоди гострого калькульозного холециститу виявлено розширену загальну жовчну протоку. Після холецистектомії через куксу міхурової протоки зроблена холангіографія На Rtg-грамі виявлено розширення печінкових і загальної жовчної протоків. В дистальному відділі холедоха обрив контрастної речовини з рівними краями. Контраст в 12-палу кишку не поступає. Як оцінити дані інтраопераційної холангіографії?

@ Наявний конкремент дистального відділу холедоха

Стеноз дуоденального сосочка

Рубцеве звуження дистального відділу холедоха

Дискінезія жовчевих шляхів

Пухлина головки підшлункової залози


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 734 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.044 сек.)