АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 4 страница

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

#

147.

В стаціонар поступила хвора 28 років. Вважає себе хворою на протязі 12 років. При обстеженні виставлено діагноз бронхоектатична хвороба з ураженням нижньої долі лівої легені. Яка тактика лікування хворої?

@ Нижня лобектомія зліва

Лівобічна пульмонектомія

Антибіотикотерапія

Активне дренування лівої плевральної порожнини

Бронхо-легеневий лаваж

#

148.

Хвору 72 років доставлено каретою швидкої медичної допомоги в приймальне відділення зі скаргами на болі в лівій кінцівці, порушення опорної функції після падіння на лівий бік. Під час огляду: ліва нижня кінцівка відведена дозовні, є обмеження рухів, зовнішня сторона стопи торкається постелі. Позитивний симптом “прилиплої п'яти”. Який найбільш вірогідний діагноз?

@ Перелом шийки стегнової кістки

Вивих стегна

Перелом кульшової западини

Перелом діафіза стегна

Забій кульшового суглоба

#

149.

Хворий М., 42 роки поступив в хірургічний стаціонар зі скаргами на жовтушність шкірних покривів, біль у правому підребер’ї. В біохімічному аналізі крові – заг. білірубін 140 мкмоль/л, прямий 112 мкмоль/л. На УЗД – холедох 1,4 см, в дистальній частині конкремент. Жовчевий міхур 40 см, без конкрементів. Якою повинна бути лікувальна тактика?

@ Ендоскопічна папілосфінктеротомія

Лапароскопічна холецистектомія

Лапаротомія із дренуванням холедоха

Лапаротомія із холецистектомією

Лікування в інфекційній лікарні

#

150.

У хворого К., 42 роки, зя’вився інтенсивний біль в місці випинання у правій пахвинній ділянці, неможливість вправлення даного випинання. При транспортуванні в хірургічний стаціонар дане випинання самостійно вправилося. При огляді – живіт не болючий, симптоми подразнення очеревини негативні. Якою повинна бути лікувальна тактика?

@ Динамічне спостереження

Лапаротомія

Герніотомія

Не потребує стаціонарного лікування

Антибіотикотерапія

#

151.

Чоловік 27 років, доставлений швидкою допомогою. З анамнезу – 4 години тому виник гострий біль в грудній клітці зліва, після чого почала наростати задишка. Об’єктивно: ціаноз обличчя, частота дихання – 30 за 1 хв., розширення міжреберних проміжків зліва, при аускультації легень – дихання зліва відсутнє, перкуторно – коробковий звук зліва. Який метод обстеження слід застосовувати у даного хворого для підтвердження діагнозу?

@ Рентгенографія органів грудної клітки.

Електрокардіографія

Комп’ютерна томографія головного мозку

Негайна фібробронхоскопія

Ультразвукове обстеження

#

152.

У чоловіка 56 років на 5–й тиждень після перенесеного інфаркту міокарду виник гострий біль в ділянці серця, виражена задишка. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, виражений ціаноз обличчя, набухання і пульсація шийних вен, пульс на периферичних артеріях не визначається, на сонній артерії – ритмічний, 130 за 1 хв., АТ 60/20 мм.рт.ст. При аускультації серця – тони різко ослаблені, при перкусії – розширення меж серця в обидві сторони. Який найбільш імовірний діагноз у даного хворого?

@ Розрив аневризми серця з тампонадою.

Бронхіальна астма

Повторний інфаркт міокарду

Лівобічний пневмоторакс

Фібриляція шлуночків

#

153.

У чоловіка 56 років на 5–й тиждень після перенесеного інфаркту міокарду виник гострий біль в ділянці серця, виражена задишка. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, виражений ціаноз обличчя, набухання і пульсація шийних вен, пульс на периферичних артеріях не визначається, на сонній артерії – ритмічний, 130 за 1 хв., АТ 60/20 мм.рт.ст. При аускультації серця – тони різко ослаблені, при перкусії – розширення меж серця в обидві сторони. Яка тактика лікування даного хворого?

@ Пункція перікарду і негайна торакотомія.

Інгаляція кисню

Пункція плевральної порожнини зліва

Консервативне лікування, інфузія адрено–міметиків

Дренування плевральної порожнини

#

154.

Чоловік 36 років, впав з висоти 2–х метрів на правий бік грудної клітки, після чого виник біль в грудній клітці справа, задишка. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, виражена блідість шкірних покриві, пульс на периферичних артеріях не визначається, на сонній артерії – ритмічний, 130 за 1 хв., АТ 60/20 мм.рт.ст. При аускультації легень – справа дихання різко ослаблене на всьому протязі, зліва – задовільне, при перкусії – тупий звук на всьому протязі правої легені. Який найбільш імовірний діагноз у даного хворого?

@ Тотальний правобічний гемоторакс.

Травматичний пульмоніт

Правобічний пневмоторакс

Розрив правого бронху

Розрив діафрагми

#

155.

Чоловік 40 років, доставлений швидкою допомогою після дорожньо–транспортної пригоди зі скаргами на виражену задишку, біль в правій половині грудної клітки та грудини, кашель з невеликою кількістю яскравої пінистої крові. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, ціаноз обличчя, виражена підшкірна емфізема грудної стінки, шиї та обличчя. пульс – ритмічний, 110 за 1 хв., АТ 90/60 мм.рт.ст. При аускультації легень – справа дихання різко ослаблене на всьому протязі, зліва – задовільне. Який найбільш імовірний діагноз у даного хворого?

@ Розрив правого головного бронху.

Травматичний пульмоніт

Правобічний пневмоторакс

Правобічний тотальний гемоторакс

Розрив діафрагми

#

156.

Чоловік 40 років, доставлений швидкою допомогою після дорожньо–транспортної пригоди зі скаргами на виражену задишку, біль в правій половині грудної клітки та грудини, кашель з невеликою кількістю яскравої пінистої крові. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, ціаноз обличчя, виражена підшкірна емфізема грудної стінки, шиї та обличчя. пульс – ритмічний, 110 за 1 хв., АТ 90/60 мм.рт.ст. При аускультації легень – справа дихання різко ослаблене на всьому протязі, зліва – задовільне. Який метод обстеження необхідно провести для діагностики

патології у даного хворого?

@ Рентгенографія органів грудної клітки та фібробронхоскопія.

Електрокардіографія

Комп’ютерна томографія головного мозку

Фіброезофагоскопія

Ультразвукове обстеження

#

157.

Чоловік 55 років, звернувся зі скаргами на виражену задишку, біль в правій половині грудної клітки, кашель з виділенням невеликої кількості гнійного харкотиння, підвищення температури тіла до 39,40. З анамнезу – захворів 2 тижні тому, коли виник кашель, підвищення температури до 38,50, задишка. хворий за медичною допомогою не звертався. З часом скарги наростали, стан погіршився. Об’єктивно: стан хворого вкрай важкий, ціаноз обличчя, частота дихання до 26 за 1 хв. пульс – ритмічний, 120 за 1 хв., АТ 100/60 мм.рт.ст. При аускультації легень – справа дихання різко ослаблене в нижніх відділах з множинними вологими хрипами, зліва – задовільне, перкуторно в нижніх відділах справа – притуплення перкуторного звуку. Який метод обстеження необхідно провести для діагностики патології у даного хворого?

@ Рентгенографія органів грудної клітки та пункція плевральної порожнини.

Електрокардіографія

Фібробронхоскопія

Фіброезофагоскопія

Ультразвукове обстеження

#

158.

Чоловік 54 років, звернувся зі скаргами на порушення проходження їжі, блювоти під час їди, біль за грудиною з іррадіацією в грудний відділ хребта, похудіння до 15 кг. за 2 місяці. На момент поступлення у хворого виникла блювота з темною кров'ю. При оглядовій рентгенографії органів грудної клітки виявлено розширення нижньо?заднього середостіння, при рентген контрастному обстеженні стравоходу звуження на протязі 15см із зазубреним внутрішнім контуром. Який діагноз найбільш імовірний у даного хворого?

@ Рак стравоходу

Ахалазія стравоходу

Кровотеча з варикозно розширених вен стравоходу

Розшаровуючи аневризма аорти

Виразка шлунку

#

159.

У хворого 60 років на 3-й день після приїзду в санаторій, виник напад сильної коліки у попереково-крижовій ділянці. Біль віддає у правий пах, зменшується при зміні положення тіла. ІМТ- 35. В легенях-везикулярне дихання. Тони серця ритмічні, ЧСС-59 уд/хв, АТ-150/100 мм.рт.ст. Позитивний симптом Пастернацького. Аналіз сечі-без змін. Поставте найбільш вірогідний діагноз хворому?

@ Сечокам’яна хвороба

Гострий цистит

Гострий пієлонефрит

Нефротуберкульоз

Новоутворення нирки

#

160.

Хворий Н., 45 років, доставлений машиною швидкої допомоги в ургентну клініку зі скаргами на несподіванно виникаючі болі в поясничній ділянці, часте болюче сечовиділення, блювоту. При обстеженні: болючість в поясничній ділянці, позитивний симптом Пастернацького, біль при пальпації нирок та протягом сечохода справа. В сечі: білок, свіжі еритроцити, лейкоцити. Який попередній діагноз?

@ Сечокам’яна хвороба,ниркова коліка.

Гострий пієлонефрит

Гострий гломерулонефрит

Гостра ниркова недостатність

Полікістоз нирок

#

161.

Хворий скаржтеся на біль у попереку з іррадіацією у пахвинну ділянку, нудоту, блювання. Хворий збуджений, сеча рудого кольору. Хворіє сечокам’яною хворобою 5 років. Яка невідкладна допомога при даному стані?

@ Спазмолітики..

Анальгетики.

Седативні препарати.

Сечогінні препарати.

? – адреноблокатори..

#

162.

Хвора К., 62 років скаржиться на загальну слабкість, здуття живота, слабкість, періодично відмічає домішок крові у калі, іноді калові маси набувають темного забарвлення. Проведена іррігоскопія. На рентгенограмі товстої кишки визначається дефект наповнення та звуження просвіту висхідної кишки. Для якого захворювання це характерно?

@ Рак висхідного відділу ободової кишки

Дивертикул

Рак сигмовидної кишки

Ворсинчастий поліп

Гранулематозний поліп

#

Хворий, 48 років, скаржиться на біль при ковтанні та утруднене проходження твердої їжі на протязі останніх двох місяців. Хворий перейшов на рідку та напіврідку їжу, за останню неділю с трудом проходить напіврідка їжа. Загальний стан хворого задовільний, зниженого харчування, апетит збережений, є острах вживання їжі. Ваш попередній діагноз?

@ Рак стравоходу

Стриктура стравоходу

Стороннє тіло стравоходу

Варикозне розширення вен стравоходу

Ахалазія стравоходу

#

164.

В процесі обприскування дерев отрутохімікатами садівник відзначив задишку, яка швидко перейшла в ядуху. Хворого терміново привезли до лікарні. Об’єктивно: дихання шумне, втягаються міжреберні проміжки. Черговий анестезіолог-реаніматолог виконав пряму ларингоскопію, при цьому виявив синяво-рожевий набряк у вигляді гладких напівпрозорих подушок, що охоплюють надгортанник та ділянку черпакуватих хрящів. Встановіть діагноз.

@ Гострий алергічний набряк гортані

Рак гортані

Підскладковий ларингіт

Флегмонозний ларингіт

Хондро-перихондрит гортані

#

165.

У хворої 32 років через 6 годин після фіброфагогастроскопії появилась висока температура тіла до 390С, болі за грудиною, сухість в роті, напростає задишка. При обстеженні виявлено позитивний симптом Романова-Герке та підшкірну емфізему в надключичному просторі злів. Ваш попередній діагноз?

@ Гострий медіастеніт

Пневмонія

Гострий абсцесс легені

Емпієма плеври

Піопневмоторакс

#

166.

У хворої 72 років з важкою супутньою патологією під час ургентної фіброезофагогастроскопії було пошкоджено стінку стравоходу. Стали прогресивно наростати явища гострої дихальної недостатності і виник колапс лівої легені. Яку допомогу надати хворій

@ Дренування плевральної порожнини за Бюллау, дренування середостіння,

антибактеріальна терапія

Дренування плевральної порожнини за Бюллау, антибактеріальна терапія

Лівобічна торакотомія, ушивання рани середостіння і стравоходу

Лівобічна торакотомія з ушиванням рани стравоходу

Ендоскопічне ушивання рани стравоходу, дренування

#

167.

Хворий 45 років поступив у відділення зі скаргами на блювоту з прожилками крові, похудіння. При езофагофіброскопії в абдомінальному відділі виявлено розростання слизової у вигляді цвітної капусти, слизова в цьому відділі контактно кровоточить. Сформулюйте Ваш попередній діагноз?

@ Пухлина стравоходу

Стравохід Баррета

Абдомінальний езофагіт

Дивертикул стравоходу

Ахалазія кардії

#

168.

Хворий 27 років впродовж тижня лікувався з приводу ангіни. Стан покращав, болі в горлі зникли. Через три дні знову з'явився значний біль в горлі, причому тільки справа. Температура тіла 38,00С. Орофарингоскопія утруднена через неповне відкривання рота, зів різко звужений у зв'язку з випинанням правої половини м'якого піднебіння та набряком правої передньої піднебінної дужки, яка прикриває мигдалик. Про яку хворобу можна думати?

@ Паратонзилярний абсцес

Заглотковий абсцес

Пухлина глотки

Дифтерія глотки

Стороннє тіло глотки

#

169.

Студент 20 років скаржиться на значний біль у горлі при ковтанні, загальне нездужання. Захворів три дні тому. Температура тіла 38,30С. Помірно збільшені лімфовузли на шиї, практично не болючі при пальпації. Фарингоскопічно: піднебінні дужки гіперемовані. Піднебінні мигдалики гіперемовані, збільшені за рахунок набряку та вкриті налетами овально-округлої форми жовтавого кольору. Результат посіву з горла: (-гемолітичний стрептокок. Встановити діагноз.

@ Фолікулярна ангіна

Лакунарна ангіна

Дифтерія глотки

Інфекційний мононуклеоз

Фарингомікоз

#

170.

У хлопчика 15 років в зоні лівого колінного суглобу з’явились болі. М’які тканини стегна в зоні болю інфільтровані, функція суглобу обмежена. Рентгенологічно – в дистальному метаепіфізарному відділі лівої стегнової кістки вогнище деструкції з відшаруванням періосту та утворенням на межі дефекту в кірковому шарі кістки трикутника (“дашка”) Кодмана. При рентгенологічному дослідженні органів грудної клітки виявлено множинні дрібно вогнищеві метастази. Яка найбільш вірогідна патологія, що зумовлює таку картину?

@ Остеогенна саркома.

Фібросаркома.

Хондросаркома.

Саркома Юїнга.

Юкстакортикальна саркома.

#

171.

У пацієнта 17 років в зоні лівого колінного суглобу з’явились болі. М’які тканини стегна в зоні болю інфільтровані, функція суглобу обмежена. Рентгенологічно – в дистальному метаепіфізарному відділі лівої стегнової кістки вогнище деструкції з відшаруванням періосту та утворенням на межі дефекту в кірковому шарі кістки трикутника (“дашка”) Кодмана. При рентгенологічному дослідженні органів грудної клітки виявлено множинні дрібно вогнищеві метастази. Хворому показане наступне лікування?

@ Паліативний курс хіміотерапії.

Радіойодтерапія.

Дистанційна гаматерапія.

Екзартикуляція нижньої кінцівки.

Ампутація нижньої кінцівки.

#

172.

У хлопчика 11 років на протязі місяця з’явились наростаючі болі в правій стегновій кістці. В зоні болю визначається нерухома, болюча, без чітких контурів пухлина. Скарги на загальне нездужання, кволість, підвищення температури тіла до 390С. Рентгенологічно – відмічається розширення кістково – мозкового каналу, дрібно вогнищеве руйнування губчастої тканини кістки та пластинчасте, цибулиноподібне розшарування її кіркового шару. Яка найбільш вірогідна

патологія, що зумовлює таку картину?

@ Саркома Юїнга.

Остеогенна саркома.

Фібросаркома.

Хондросаркома.

Юкстакортикальна саркома.

#

173.

У п’ятирічної дитини діагностовано саркому Юїнга з ураженням лівої стегнової кістки та множинними метастазами в легені. Яке лікування доцільно застосувати в даному випадку?

@ Поліхіміотерапія.

Антибіотикотерапія.

Дистанційна гаматерапія.

Ампутація ураженої кінцівки.

Комбіноване (променеве та хірургічне) лікування.

#

174.

Х-му 42 років розкрито флегмону правого стегна. Одержано біля 1л гною. Через 12 годин стан хворого різко погіршився: t0 = 400, задишка 28 вдохів на хв., шкіра суха, гіперемована, в легенях вислуховуються жорстке дихання, А/т 80/40 мм.рт.ст, пульс 120/хв., діурез 25 мл/год, лактатацедоз. Якому с адреноміметиків слід віддати перевагу?

@ Добутамин

Дофамин

Адреналін

Норадреналін

Мезатон

#

175.

Хворий 27 років госпіталізований у відділення інтенсивної терапії після перенесеної гострої зупинки кровообігу, внаслідок утоплення у прісній воді. Об'єктивно: шкіра обличчя набрякла, помірний ціаноз, свідомість збережена, дихання спонтанне з частотою 26 вд/хв., А/Т 110/80, пульс 92 уд/хв..

@ Набряк легень

Пневмонія

Набряк мозку

Гостра ниркова недостатність

Серцево судинна недостатність

#

176.

Дитина 5 місяців при огляді неспокійна, плаче. Зі слів матері дихає при відкритому роті, відмовляється від грудей, постійно плаче. Температура тіла 39,90С. Об'єктивно: на задній стінці глотки відзначається різка гіперемія та випинання слизової оболонки. Слизова оболонка порожнини носа не змінена, патологічних виділень в носових ходах немає. Носове дихання різко затруднене. Яка хвороба зумовлює таку клінічну картину?

@ Заглотковий абсцес

Катаральна ангіна

Гострий аденоїдит

Паратонзилярний абсцес

Стороннє тіло носа

#

177.

Хвора 18 років скаржиться на біль у правому вусі, зниження слуху та шум у правому вусі, підвищення температури тіла до 38,50С. Протягом трьох днів хворіє на ГРВІ.Об’єктивно: барабанна перетинка гіперемована, випинає, без пізнавальних контурів.ШМ на праве вухо – 3,5 м. Яку невідкладну допомогу треба надати хворій?

@ Парацентез

Зігрівальний компрес на праве вухо

Антромастоїдотомія

Антибіотикотерапія

Анальгетики

#

178.

Дитина, 2 роки, раптово серед ночі прокинулася від нападу гавкаючого кашлю, ядухи. Хворіє на ГРВІ другий день дитина збуджена, шкіра бліда, в акті дихання приймають участь допоміжні дихальні м’язи При прямій ларингоскопії в підголосовому просторі гортані виявлені гіперемовані валики, які проходять паралельно до вільного краю голосових складок. Встановіть діагноз, проведіть диференційну діагностику, призначте лікування.

@ Гострий стенозуючий ларинготрахеїт.

Дифтерія гортані

Папіломатоз гортані

Стороннє тіло гортані

Гортанна ангіна

#

179.

Хворий, 18 років, скаржиться на сильний біль голови в ділянці потилиці, підвищення температури тіла, порушення нюху. Хворіє 7-й день. Об’єктивно:t-37,9о,колір обличчя землистий, психічно пригнічений. При передній риноскопії визначається почервоніння слизової оболонки, при задній – гнійні виділення у верхньому носовому ході та на задній стінці глотки. Встановіть попередній діагноз. Які діагностичні методи потрібно застосувати.

@ Гострий сфеноїдит

Гострий гайморит

Неврит нюхового нерву

Аденоїдит

Назофарингіт

#

180.

Хвора, 46 років, звернулася до оториноларинголога з симптомами гострого гнійного верхньощелепового синуситу, підтвердженого рентгенологічним обстеженям. При пункції хворої пазухи отримано 15 см3 дуже смердючого гною. Із анамнезу відомо, що хвора за останній час не переносила гострих інфекцій верхніх дихальних шляхів. Встановіть попередній діагноз.

@ Гнійний одонтогенний верхньощелеповий синусит

Кіста верхньощелепової пазухи

Рак верхньощелепової пазухи

Кандідоз верхньощелепової пазухи

Поліпоз верхньощелепової пазухи

#

181.

У мужчины 45 лет после приема алкоголя и калорийной пищи появились острые боли в верхней половине живота, вздутие, рвота без примеси желчи, задержка газов и стула, повысилась температура до 38,5°С. При аускультации шумы кишечной перистальтики отсутствуют. Каков наиболее вероятный предварительный диагноз?

@ Острый панкреатит с явлениями пареза кишечника

Хронический панкреатит в фазе обострения

Острый холецистит

Язва 12-перстной кишки

Острая кишечная непроходимость

#

182.

6.У больного профузное желудочное кровотечение. Возникла необходимость в гемотрансфузии. (группа крови пациента АВ (IV) Rh положительная). Из отделения переливания крови доставлена R-масса одноименной группы крови. Результат контрольной проверки – в одном из флаконов кровь О (I) группы крови.Как поступить с этим флаконом R-массы?

@ отказаться от переливания данного флакона

перелить данный флакон крови пациенту с первой группой крови.

перелить данный флакон капельно, медленно под контролем гемодинамики.

перед вливанием данного флакона пациенту ввести в/м димедрол-1\%,

преднизолон-60мг.

перелить кровь из данного флакона реципиенту,учитывая правило “универсального донора “.

#

183.

У больного 25 лет наблюдался острый гангренозно-перфоративный аппендицит, который из-за позднего обращения за медицинской помощью осложнился диффузно-разлитым перитонитом, был оперирован – срединная лапаротомия, аппендэктомия, санация и дренирование брюшной полости. Затем у больного сформировался передний правосторонний поддиафрагмальный абсцесс, который был вскрыт по Клермону. Находится на лечении в реанимационном

отделении больницы, отмечаются подъемы Т тела в вечернее время до 390.В утренние часы до 37,50, сохраняются симптомы интоксикации, полиорганной недостаточности.При исследовании посева крови высеян золотистый стафилоккок. О каком осложнении следует предполагать:

@ сепсисе;

вялотекущем перитоните;

двухсторонней пневмонии;

рецидиве поддиафрагмального абсцесса;

пиелонефрите;

#

184.

У больной 45 лет жалобы на дисфагию, боли при глотании, в области шеи слева, повышение Т-тела до 390 в вечернее время. Одышку. Из анамнеза известно, что дисфагия появилась после употребления рыбы. За медицинской помощью обратилась только через 2 суток, когда повысилась температура тела и стали нарастать симптомы дисфагии. При ренгенологическом обследовании грудной клетки диагностировано расширение тени средостения влево, эмфизема средостения. Какое заболевание следует предполагать:

@ инородное тело шейного отдела пищевода (рыбья кость) с перфорацией

пищевода и развитием медиастинита;

эзофагит;

загрудинный зоб;

инородное тело шейного отдела пищевода;

левостороняя плевропневмония;

#

185.

Больному К., 34 лет, произведена плевральная пункция. Получен гнойный экссудат. Клеточный состав характеризуется большим количеством нейтрофильных лейкоцитов (более 85\% всех клеток, абсолютное число нейтрофильных лейкоцитов >100.000 в мм3), низким уровнем глюкозы=1,6 ммоль/л, отсутствием фибриногена, высоким содержанием ЛДГ=5,9 ммоль/л, РН<7,2. В экссудате обнаружены стрептококк, стафилококк, анаэробные бактерии. Установите диагноз больному.

@ Эмпиема плевры.

Хилоторакс.

ТЭЛА.

Синдром Мейгса.

Псевдохилезный плеврит.

#

186.

Чоловік 29 років у приймальному відділенні. Скарги на постійний біль в правій здухвинній ділянці, нудоту, одноразову блювоту. Хворіє 6 годин. Пульс 86 уд/хв. Температура тіла 37,80С Язик сухий, білий. Під час пальпації живіт болючий і резистентний у правій здухвинній ділян- ці. Позитивні симптоми Ровзінга, Роздольського, Сітковського. Лейкоцити крові 9,6 х 10/л. Діагноз?

@ Гострий апендицит

Правобічна ниркова колька

Перфоративна виразка дуоденум

Гостра кишкова непрохіднисть

Гострий правобічний пієлонефрит

#

187.

Жінка 30 років зі скаргами на біль в нижній частині живота, нудоту, одноразову блювоту. Хворіє протягом 9 годин. Біль почався в епігастрії, з часом перемістився до низу живота. Пульс 92 уд/хв. Температура тіла 380С. Язик сухий, білий. Пальпаторно в правій здухвинній ділянці резистентність черевної стінки та біль. Позитивні симптоми Ровзинга, Сітковського, Бартомьє-Міхельсона. Лейкоцити крові 11,3 х 10/л. Діагноз?

@ Гострий апендицит

Гострий правобічний аднексит

Правобічна ниркова колька

Гостра кишкова непрохідність

Гострий панкреатит

#

188.

Чоловік 26 років зі скаргами на різкий біль в епігастрії. Захворів раптово 45 хвилин тому з появи інтенсивного болю в епігастрії. Пульс 104 уд/хв. Язик сухий, білий. Лежить згорнувшись. Передня черевна стінка різко напружена та болюча. Позитивний симптом Щьоткіна-Блюмберга в верхній частині живота. Перкуторно в проекції печінки тімпаніт. Діагноз?

@ Перфоративна виразка шлунку

Гострий панкреатит

Гострий холецистит

Гостра кишкова непрохідність

Гострий тромбоз мезентеріальних судин

#

189.

Чоловік 24 років зі скаргами на різкий біль в правому підребір'ї. Захворів раптово 3 години тому. Пульс 98 уд/хв. Язик сухий, білий. Сидить зігнувшись через біль. Живіт втягнутий, не приймає участі в дихальних рухах. В правому верхньому квадранті під час пальпації різкий біль та позитивний симптом Щьоткіна-Блюмберга. Перкуторно в проекції печінки тімпаніт.Діагноз?

@ Перфоративна виразка дванадцятипалої кишки

Гострий холецистит

Гострий панкреатит

Правобічна ниркова колька

Гостра кишкова непрохідність

#

190.

Чоловік 33 років зі скаргами на біль в верхній частині живота Захворів раптово 2 години тому. Пульс 98 уд/хв. Язик сухий, білий. Живіт симетричний, пальпаторно резистентний в верхній частині та болючий. Під час перкусії в проекції печінки тімпаніт. Оглядова рентгеноскопія черевної порожнини визначила серпоподібні скупчення газу під склепіннями діафрагми. Діагноз?

@ Перфоратична виразка шлунка

Гострий панкреатит

Гострий холецистит

Гостра кишкова непрохідність

Защемлення параезофагеальної грижі

#

191.

Жінка 42 років зі скаргами на біль в правому нижньому квадранті живота, що посилюється під час згинання правого стегна. Захворіла 8 годин тому. Пульс 88 уд/хв. Температура тіла 37,80С. Язик сухий, білий. Живіт симетричний, збільшений через надмірну масу тіла. Визначаються симптоми Сітковсько, Бартом(є-Міхельсона, Образцова. Лейкоцити крові 9,5 х 10/л. Діагноз?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 719 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.039 сек.)