АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хірургічний профіль 5 страница. Защемлення правосторонньої стегнової грижі

Прочитайте:
  1. DRAGON AGE: THE CALLING 1 страница
  2. DRAGON AGE: THE CALLING 10 страница
  3. DRAGON AGE: THE CALLING 11 страница
  4. DRAGON AGE: THE CALLING 12 страница
  5. DRAGON AGE: THE CALLING 13 страница
  6. DRAGON AGE: THE CALLING 14 страница
  7. DRAGON AGE: THE CALLING 15 страница
  8. DRAGON AGE: THE CALLING 16 страница
  9. DRAGON AGE: THE CALLING 17 страница
  10. DRAGON AGE: THE CALLING 18 страница

@ Гострий апендицит

Защемлення правосторонньої стегнової грижі

Правостороння ниркова колька

Гостра кишкова непрохідність

Гострий тромбоз мезентеріальних судин

#

192.

Чоловік 42 років зі скаргами на оперезуючий біль в верхній половині живота, нудоту, багаторазову блювоту, що не призводить до полегшення. Захворів 6 годин тому після надмірного вживання горілки. Язик сухий, білий. Живіт здутий, м'який, болючий в верхній частині. Визначаються симптоми Керте, Боде, Воскресенського, Мейо-Робсона. Діагноз?

@ Гострий панкреатит

Гострий холецистит

Гостра кишкова непрохідність

Гострий тромбоз мезентеріальних судин

Гострий ерозивний гастрит

#

193.

Жінка 39 років зі скаргами на біль в епігастрії та лівому підребір'ї, що пронизує тіло навскрізь, нудоту, повторну блювоту. Захворіла 7 годин тому після надмірного вживання жирної смаженої страви. Язик сухий, білий. Живіт симетрично здутий, м'який, болючий в епігастрії та лівому підребір'ї. Визначаються симптоми Керте, Боде, Воскресенського, Мейо-Робсона. Амілаза крові 512 г/г. л. Діагноз?

@ Гострий панкреатит

Гострий холецистит

Гостра кишкова непрохідність

Гострий тромбоз мезентеріальних судин

Гострий ерозивний гастрит

#

194.

Жінка 36 років зі скаргами на біль в правому підребір(ї, що віддає до правої лопатки, нудоту, повторну блювоту. Захворіла 11 годин тому після надмірного вживання жирної смаженої страви. Пульс 96 уд/хв. Язик сухий, білий. Живіт резистентний і болючий під час пальпації у правому підребір'ї. Визначаються симптоми Ортнера, Захар'їна, Мерфі, Мюсі-Георгієвського. Лейкоцити крові 10,4 х 10/л. Діагноз?

@ Гострий холецистит

Гострий панкреатит

Гострий гастрит

Гостра кишкова непрохідність

Правостороння ниркова колька

#

195.

Чоловік 45 років зі скаргами на біль у правому підребір'ї, нудоту, повторну блювоту. Захворів 18 годин тому після вживання алкоголю з жирними стравами, ніч не спав. Пульс 96 уд/хв. Язик сухий, білий. Живіт резистентний і болючий в правому підребір(ї де пальпується щільний інфільтрат. Визначаються симптоми Ортнера, Мерфі, Захар'їна, Мюсі-Георгієвського. Лейкоцити крові 14,3 х 10/л. Діагноз?

@ Гострий холецистит

Гострий панкреатит

Гострий правобічний пієлонефрит

Гострий гастрит

Гостра кишкова непрохідність

#

196.

Чоловік 43 років зі скаргами на наявність випинання в правій паховій ділянці, яке збільшується під час натуги. Хворіє 6 мясяців, за цей час випинання збільшилось. В правій паховій ділянці видно еластичне випинання розмірами 8 х 5 см. Під час пальпації воно зникає, після цого звільняється простір між ніжками пупартової зв(язки розміром 4 х 4 см, над ним позитивний симптом кашльового поштовху. Діагноз?

@ Правобічна вправима пахова грижа

Правобічна вправима стегнова грижа

Кіста правого сім(яного канатика

Правобічний паховий лімфаденіт

Правобічна вправима грижа дугласової лінії

#

197.

Чоловік 34 років зі скаргами на біль та випинання, що перестало вправлятися в правій паховій ділянці. Хворіє протягом 4 годин після того, як підняв камінь, раніше випинання вільно вправлялось. В правій паховій ділянці випинання, що досягає калитки, болюче, напружене. На нижньому полюсі випинаня пальпується праве яєчко. Простір між ніжками правої пупартової зв'язки не визначається. Діагноз?

@ Защемлена правобічна пахова грижа

Защемлена правобічна стегнова грижа

Гострий правобічний паховий лімфаденіт

Запалення водянки правого яєчка

Перекрут правого яєчка

#

198.

Жінка 56 років зі скаргами на випинання в ділянці пупа, що деформує його та має приблизно постійні форму і розмір. Хворіє на протязі 5 років. Жінка має надмірну масу тіла, за рахунок чого, живіт симетрочно збільшений. Пуп асиметрично разтягнутий і деформований щільним випинанням розмірами 10 х 8 см, котре знаходиться під ним. Пальпація не викликає болю та не призводить до вправлення випинання. Діагноз?

@ Невправима пупкова грижа

Защемлена пупкова грижа

Защемлена грижа білої лінії живота

Метастаз злоякісної пухлини до пупа

Невправима грижа білої лінії живота

#

199.

Жінка 46 років зі скаргами на випинання в ділянці лівої пахової зморшки, яке періодично зникає та з'являється знову. Хворіє на протязі 3 років. Ліва пахова зморшка в медіальній частині деформована за рахунок випинання розміром 4 х 4 см. Пальпація призводить до зникнення випинання, після чого, нижче пахової зв'язки визначається простір розмірами 2 х 2 см. Симптом кашльового поштовху позитивний. Діагноз?

@ Вправима лівобічна стегнова грижа

Вправима лівобічна пахова грижа

Вправима лівобічна грижа запираючого отвору

Вправима лівобічна грижа сідничного отвору

Вправима лівобічна грижа дугласової лінії

#

200.

Чоловік 38 років зі скаргами на гострий біль в животі, що посилюється нападами, нудоту, блювоту кишковим вмістом, здуття живота, яке зникає після блювоти, затримку газів. Хворіє 4 години. Пульс 112 уд/хв. Язик сухий, коричневий. Живіт асиметрично здутий – збільшена верхня половина, м(який, болючий. Аускультивно активні перистальтичні шуми з металевим відтінком, сплески, булькотіння. Діагноз?

@ Гостра кашкова непрохідність

Гострий некротичний панкреатит

Гострий деструктивний холецистит

Гострий ерозивний гастрит

Гострий неспецифічний коліт

#

201.

Жінка 43 років зі скаргами на біль в животі, що посилюється нападами, нудоту, багаторазову блювоту застійним кишковим вмістом, здуття живота, затримку газів. Хворіє 7 годин. Пульс 116 уд/хв. Язик сухий, коричневий. Живіт симетрично здутий, м(який, болючий. Перкуторно тімпаніт. Аускультативно кишкові шуми з металевим відтінком, шум сплеску, шум падаючої краплі. Діагноз?

@ Гостра кишкова непрохідність

Гострий некротичний панкреатит

Гострий деструктивний холецистит

Гострий ерозивний гастрит

Гострий неспецифічний коліт

#

Хвора 24 років зі скаргами на біль в животі, що посилюється нападами, нудоту, блювоту. Захворіла раптово 3 години тому. Пульс 106 уд/хв. Живіт помірно асиметрично здутий – права здухвинна ділянка запала. Пальпаторно визначається в правій здухвинній ділянці щільне циліндричне утворення помірно болюче. Ректально визначається вміст червоного відтінку, що нагадує “малинове желе”. Діагноз?

@ Гостра кишкова непрохідність

Гострий некротичний панкреатит

Дуоденальна виразкова кровотеча

Поліп прамої кишки

Неспецифічний виразковий коліт

#

203.

Чоловік 34 років зі скаргами на біль в лівій половині грудної клітини, задишку. Захворів раптово 40 хвилин тому після того, як отримав удар в лівий бік. Частота дихання 32 на хв. Пульс 86 уд/хв. АТ 120/80 мм. рт.ст. Під час дихальних рухів ліва половина грудної клітини відстає. Перкуторно над лівою половиною грудної клітини тімпаніт, аускультативно дихання різко ослаблене. Діагноз?

@ Пневмоторакс

Гемоторакс

Пневмогемоторакс

Гемоперікард

Гідроторакс

#

204.

Чоловік 40 років зі скаргами на запаморочення, біль в лівій половині грудної клітини, задишку. Захворів 1 годину тому після удару лівим боком об край столу. Пульс 122 уд/хв. Частота дихання 38 на хв. АТ 90/60 мм рт. ст. Ліва половина грудної клітини відстає під час дихання, перкуторно над її нижньою частиною до рівня 8 міжребір(я визначається тупий звук, вище - тімпаніт, аускультативно дихання різко ослаблене. Діагноз?

@ Гемопневмоторакс

Пневмоторакс

Гемоторакс

Гемоперікард

Піопневмоторакс

#

205.

Чоловік 53 років зі скаргами на запаморочення, біль в правій половині грудної клітини, задишку. Захворів 2 голини тому після удару правим боком об підвіконня. Пульс 112 уд/хв. Частота дихання 32 на хв. АТ 90/50 мм рт.ст. Під час дихання права половина грудної клітини відстає, перкуторно в нижніх відділах тупий звук до 8 міжребір(я, вище притуплений легеневий звук, аускультативно дихання вислуховується тільки у верхніх відділах. Діагноз?

@ Гемоторакс

Пневмоторакс

Гемопневмоторакс

Гідроторакс

Гемоперікард

#

206.

Жінка 82 років. Скарги на наявність випинання, що займає праву пахову та лобкову ділянку, яке перестало вправлятись, дизурію. Хворіє на протязі 10 годин, раніше випинання з(являлось тільки на короткий час. З правої пахової ділянки на лобкову поширюється пухлиноподібне утворення розміром 15 х 10 см, щільне, болюче, розташоване в підшкірній жировій клітковині, шкіра над ним не змінена. Діагноз?

@ Защемлена пахова грижа

Защемлена стегнова грижа

Гострий паховий лімфаденіт

Кіста круглої зв(язки матки

Ліпома пахової ділянки

#

207.

Жінка 53 років. Скарги на біль в правій сідничній ділянці. Хворіє на протязі двох діб, отримувала внутрішньом(язові ін(єкції шість днів тому. Пульс 88 уд/хв. Температура тіла 38,90 С. Права сіднична ділянка в верхньому зовнішньому квадранті має гіперемію, щільний набряк, який розповсюджується на глибші тканини, гіпертермію, біль, через який не може сидіти на цій ділянці. Вогнице діаметром 12 см. Діагноз?

@ Флегмона

Бешиха

Гематома

Карбункул

Фурункул

#

208.

Чоловік 36 років зі скаргами на біль в лівій сідничній ділянці, через який не може сидіти. Хворіє 4 доби, напередодні отримував внутрішньом'язові ін'єкції. Пульс 90 уд/хв. Температура тіла 38,80С з добовими коливаннями 1,50. Ліва сіднична ділянка в верньому зовнішньому квадранті має вогнище діаметром 8 см з гіперемією, гіпертермією, болем, цільним набряком з помітним пом'якшенням в центрі. Діагноз?

@ Абсцес

Флегмона

Бешиха

Карбункул

Фурункул

#

209.

Чоловік 43 років зі скаргами на біль в лівій поперековій ділянці, через який не може нахилитись. Хворіє 3 доби. Пульс 96 уд/хв. Температура тіла 38,30 С з добовими коливаннями 1,50. Ліва поперекова ділянка має вогнище діаметром 6 см з гіперемією, гіпертермією, болем, цільним набряком з помітним пом'якшенням в центрі, де шкіра має шість отворів з яких під час пальпації надходить густий гній. Діагноз?

@ Карбункул

Фурункул

Флегмона

Абсцес

Гангрена

#

210.

Жінка 53 років зі скаргами на біль в правій поперековій ділянці, через який не може нахилятись. Хворіє 4 доби. Пульс 88 уд/хв. Температура тіла 38,10 С. Права поперекова ділянка має вогнище в формі конуса діаматром 3 см з гіперемією, гіпертермією, болем, цільним набряком. В центральній частині на вершині конуса гнійна пробка білого кольору діаметром 3 мм. Діагноз?

@ Фурункул

Карбункул

Абсцес

Флегмона

Гангрена

#

211.

Жінка 56 років зі скаргами на пекучий біль в правій гомілці, через який не може ходити, пропасницю. Хворіє 3 дні, за цей час стан погіршився. Пульс 98 уд/хв. Температура тіла 39,30С. На правій гомілці в середній та нижній третині яскрава гіперемія, набряк шкіри, гіпертермія, пекучий біль. Вогнище має чіткі ламані контури у вигляді “географічної карти”. Діфагноз?

@ Бешиха

Флегмона

Тромбофлебіт

Гангрена

Капілярний лімфангіт

#

212.

Чоловік 65 років зі скаргами на сильний біль та набряк у лівій нозі. Отримав колоту рану лівої гомілки 16 годин тому. Пульс 120 уд/хв. АТ 90/60 мм рт. ст. Чоловік в тяжкому стані, ейфоричний, шкіра бліда. Рана розміром 5 мм з бідним сукровичним виділенням, Ліва нога до середньої третини стегна значно набрякла, шкіра з мармуровим забарвленням, гаряча, в м'яких тканинах крепітація. Діагноз?

@ Газова гангрена

Флегмона

Бешиха

Гострий флеботромбоз

Гострий тромбофлебіт

#

213.

Чоловік 37 років зі скаргами на сіпаючий біль та набряк у другому пальці правої китиці. Хворіє 3 дні після того, як вколов палець голкою, минулу ніч не спав через біль. Пульс 84 уд/хв. Температура тіла 37,90 С. Хворий палець має значний набряк, гіперемований, гарячий, не згинається, болить. Біль найбільш сильний в ділянці вколу голкою в проекції середньої фаланги по долоневій поверхні. Діагноз?

@ Панаріцій

Абсцес

Флегмона

Бешиха

Ерізіпелоїд

#

214.

Жінка 28 років зі скаргами на біль в лівій пахвовій ділянці. Хворіє 5 діб, спочатку виникла цільна болюча кулька під шкірою. Пульс 84 уд/хв. Температура тіла 380С. Влівій пахвовій ділянці випинання розміром 2 см, шкіра над ним темно-червоного забарвлення витончена, під час пальпації надходить густий білий гній. Діагноз?

@ Гідраденіт

Фурункул

Карбункул

Флегмона

Лімфаденіт

#

215.

Чоловік 74 років зі скаргами на біль в лівій стопі та темне забарвлення першого пальця. Хворіє на протязі 6 днів. Пульс 84 уд/хв. Температура тіла 37,80 С. Ліва стопа нагадує “курячу лапку” за рахунок зменшення об'єму м'яких тканин, шкіра темно-червоного забарвлення. Перший палець чорного кольору, з-під нігтя бідні темні виділення. Пульсація пад периферичними артеріями кінцівки відсутня. Діагноз?

@ Гангрена

Флегмона

Панаріцій

Бешиха

Ерізіпелоїд

#

216.

Чоловік 34 років зі скаргами на біль та набряк в лівій китиці. Три дні тому проколов долоню колючкою з дерева. Пульс 96 уд/хв. Температура тіла 38,40 С. Права китиця набрякла переважно на тильній поверхні, шкіра гаряча, червона. На долоні в ділянці підвищення першого пальця ранка розміром 2 мм з бідним виділенням. Пальпаторно максимальний біль в ділянці рани. Діагноз?

@ Флегмона

Панаріцій

Абсцес

Бешиха

Газова гангрена

#

217.

Жінка 26 років, яка годує грудьми немовля скаржиться на біль в лівій молочній залозі, підвищення температури тіла до 390 С. Хворіє 2 дні. Пульс 98 уд/хв. Ліва молочна залоза збільшена за рахунок набряку, в верхньому зовнішньому квадранті ділянка гіперемії з гіпертермією та різким болем розмірами 8 х 6 см без чітких контурів, годування неможливе через біль. Діагноз?

@ Мастит

Карбункул

Капілярний лімфангіт

Флегмона

Бешиха

#

218.

Чоловік 48 років зі скаргами на біль в поромежині, що стає нестерпним під час спроби дефекації, підвищення температури тіла до 390С. Хворіє 4 дні, хвороба розвивалась поступово. Пульс 110 уд/хв. Промежина асиметрична за рахунок набряку лівої параанальної ділянки, шкіра тут гіперемована, гаряча, болюча. Ректально визначається інфільтрація лівої стінки анального каналу з різким болем. Діагноз?

@ Гострий парапроктит

Флегмона

Гострий абсцес

Гострий геморрой

Гострий лімфаденіт

#

219.

Чоловік 38 років зі скаргами на періодичну болючість в анальній ділянці та бідні гнійні виділення на білизні. Хворіє на протязі року. На промежині біля анусу на 3 годинах за циферблатом визначається гранулююча ранка розміром 5 мм, края рубцево змінені. Зонд заходить в рану на 5 см і палець заведений в цей час до прямої кишки відчуває через стінку кінчик інструменту. Діагноз?

@ Хронічний парапроктит

Хронічний геморрой

Анальна тріщина

Хронічний остеомієліт

Кишкова нориця

#

220.

Жінка 36 років зі скаргами на біль в анальній ділянці, що посилюється під час дефекації. Хворіє 3 дні після вживання гострої страви з алкоголем. В анальній ділянці визначаються три круглі щільні вузлики розміром 2 см кожний, темно-синього кольору, гарячі, різко болючі, розташовані на 3, 7 та 11 годинах за циферблатом. Діагноз?

@ Гострий геморрой

Гострий парапроктит

Анальна тріщина

Гострий проктіт

Анальні поліпи

#

221.

Жінка 28 років зі скаргами на гострий ріжучий біль в анусі під час дефекації з виділення крові у вигляді тонкої повздовжньої смужки на поверхні калових мас. Хворіє 6 днів. Зовні анальна зона не змінена. Під час аноскопії в анусі на 6 годинах за циферблатом визначається в межах слизової оболонки повздовжня ранка. Діагноз?

@ Анальна тріщина

Гострий гаморрой

Гострий кріптіт

Гострий парапроктит

Анальний кандідомікоз

#

222.

Чоловік 48 років зі скаргами на біль в правій половині грудної клітини, задишку, лихоманку з пропасницею. Хворіє 4 дні. Пульс 116 уд/хв. Температура тіла 37,5 – 39,90С. Над правою половиною грудної клітини аускультативно дихання різко ослаблене в верхніх відділах та відсутнє в нижніх, перкуторно знизу до рівня 8 ребра тупий звук. На рентгенограмі визначається рідина в правій плевральній порожнині. Діагноз?

@ Гнійний плеврит

Гнійний медіастініт

Гнійний перикардит

Гемоторакс

Ексудативний плеврит

#

223.

Чоловік 32 років зі скаргами на сильний постійний біль в животі, спрагу. Хворіє 18 годин, хвороба прогресує. Температура тіла 390 С. Пульс 120 уд/хв. Язик сухий, білий. Живіт симетричний напружений злегка здутий. У всіх ділянках пальпація різко болюча, позитивні сиптоми Щьоткіна – Блюмберга та Воскресенського. Лейкоцити крові 19,3 х 10/л. Діагноз?

@ Гострий перитоніт

Гострий двосторонній пієлонефрит

Гострий холецистит

Гострий апендицит

Гострий панкреатит

#

Жінка 34 років зі скаргами на наявність вибухання судин на шкірі лівої гомілки з помірним набряком стопи під вечір. Захворіла 5 років тому під час другого періоду вагітності. В вертикальному положенні тіла з опорою на хвору кінцівку під шкірою лівої гомілки чітко контуруються судини звитої форми, м'які, не болючі, шкіра над ними не змінена, при піднятій нозі – зникають. Діагноз?

@ Варикозна хвороба

Слоновість

Післятромбофлебетичний синдром

Тромбоз глибоких вен

Хронічний тромбофлебіт

#

225.

Жінка 54 років зі скаргами на лихоманку та біль в лівій гомілці. Хворіє 1 добу. Пульс 84 уд/хв. Температура тіла 380С. На лівій гомілці ділянка продовгуватої форми з набряком, гіперемією, гіпертермією. Пальпація цього вогнища посилює біль та визначає щільне шнуровидне утворення, яке розміщене під шкірою. Діагноз?

@ Гострий тромбофлебіт

Флегмона

Гострий флеботромбоз

Бешиха

Лімфангіт стволовий

#

226.

Хворий 24 років відмічає набряк обличчя, шиї, утруднене дихання, осиплість голосу, страх. Стан почав погіршуватися на фоні проявів нежиті після того, як 40 хвилин тому з’їв свіжого меду. Ваш діагноз?

@ Набряк Квінке

Сироваткова хвороба

Поліноз

Атопічний дерматит

Ангіоневротичний набряк

#

227.

Хворий збитий автомобілем. Скаржиться на біль у ділянці лобкових кісток. Пальпація лона викликає сильний біль. Перкуторно визначено переповнення сечового міхура. Самостійно сечовипускання не можливо. М’який катетер в сечовий міхур не проходить. Після видалення катетера з уретри з’явилось декілька крапель крові. Назвіть найбільш вірогідний діагноз пошкодження:

@ Перелом переднього півкільця таза, розрив уретри

Розрив симфізу

Перелом лобкової та сідничної кісток з одного боку

Розрив симфізу, пошкодження сечового міхура

Перелом Мальгеня, травматичний шок

#

228.

Хвора Л., 38 років, 7 років тому з сечею відійшов конкремент. 2 дні тому після сильного болю в лівій поперековій ділянці підвищилась температура тіла до 38,8°С, з’явилась нудота, слабкість. При пальпації болючість в проекції лівої нирки, симптом Пастернацького позитивний зліва. Показники сечі в межах норми. Назвіть найбільш ймовірний діагноз.

@ Гострий вторинний пієлонефрит

Гострий цистит

Гострий гломерулонефрит

Паранефральний абсцесс

Ниркова колька

#

229.

Хворий В., 48 років, доставлений в ургентну клініку з міcця ДТП зі скаргами на болі внизу живота, макрогематурію. При рентген досліджені виявлений перелом кісток тазу з розривом лобкового симфізу, при пальпації- пальпується збільшений сечовий міхур, з зовнішнього отвору уретри виділяється кров. Назвіть найбільш ймовірний діагноз.

@ Перелом кісток тазу з травмою уретри.

Гострий цистит

Доброякісна гіперплазія передміхурової залози. Гостра затримка сечі.

Абсцес паравезікальної клітковини

Сечокам’яна хвороба. Конкременти сечового міхура

#

230.

Хворому 78 років з аденомою передміхурової залози виконано грижосічення з приводу прямої пахвинної грижі. Після операції вілсутнє сечовипускання. Над лоном визначається збільшений сечовий міхур. Що необхідно виконати?

@ Катетеризацію сечового міхура

Покласти на ділянку сечового міхура холод

Призначити УВЧ на післяопераційну рану

Призначити внутрішньом’язово прозерін

Призначити підшкірно спазмолітики

#

231.

Хворий 37 років скаржиться на біль за грудиною, в епігастрії, порушення проходження їжі, регургітацію і блювання через 3-4 години після прийняття їжі. Біль за грудиною, відчуття розширення. Хворії понад 4 років. Захворювання пов’язуює з психічною травмою. Об’єктивно: хворий блідий, зниженого харчування. Температура тіла в межах норми. При рентгенконтрастному дослідженні встановлено розширення стравоходу із звуженням дистального відділу – “хвіст миші”. Встановити діагноз.

@ Ахолазія стравоходу

Рак стравоходу

Грижа стравоходу

Рубцевий стеноз стравоходу

Опік стравоходу

#

232.

До приймального відділення доставлено чоловіка 30 років після падіння з висоти. Скаржиться на нестерпний біль внизу живота, що посилюється при рухах тулубом. Хворий блідий, тахікардія, АТ 120/80 мм рт.ст. При рентгенограії виявлено подвійний перелом лобкової кістки тазу справа. При пальпації живіт у нижніх відділах болючий, позитивні симптоми подразнення очеревини. Яке ускладнення треба запідозрити у хворого в першу чергу?

@ Розрив сечового міхура

Гострий тромбофлебіт вен тазу

Пошкодження прямої кишки

Пошкодження товстої кишки

Відрив м’язів від клубової кістки

#

233.

Хворий 32 років, часто хворіє простудними захворюваннями, але навіть у періоди ремісії зберігається кашель з виділенням харкотіння, яке більше всього відходить зранку. В періоди загострення кількість харкотиння збільшується, кашель посилюється, підвищується температура тіла. В легенях вислуховується різнокаліберні хрипи, які найкраще прослуховуються в лежачому положенні хворого. Харкотиння слизово-гнійне до 120 мл на добу. На бронхограмах – розширення бронхів і сліпе їх закінчення. Який найбільш вірогідний діагноз?

@ Бронхоектатична хвороба

Хронічний абсцес легені

Хронічний бронхіт

Метапневмонічний пневмосклероз

Абсцедуюча пневмонія

#

234.

Хворий 47 років, скаржиться на виражену загальну слабкість, мерехтіння мушок перед очима, часті рідкі випорожнення чорного кольору. Приблизно 30 годин тому надмірно вживав гостру їжу і алкоголь. Стан тяжкий, шкіра покрита липким потом. АТ 80/50 мм рт.ст. Пульс 126 уд. за 1 хв. Язик суховатий, обкладений. Живіт м’який, помірно-болючий в епігастрії. Перистальтика

прослуховується. Найбільш вірогідний діагноз?

@ Шлунково-кишкова кровотеча

Отруєння алкоголем

Харчова токсикоінфекція

Гострий панкреатит

Виразковий неспецифічний коліт

#

235.

Хворий 62 років, після вживання смаженої їжі відмітила різкий біль в правій підреберній ділянці та блювоту. Із анамнезу відомо, що протягом шести років хворіє на жовчнокам’яну хворобу. При огляді: загальний стан середньої важкості. Пульс 100 на 1 хв., температура тіла 37,80. Живіт обмежено приймає участь в акті дихання. При пальпації: напруження та біль в правій підреберній ділянці. Позитивні симптоми Кера, Ортнера, Мерфі. Який найбільш інформативний метод діагностики необхідно застосувати для постановки клінічного діагнозу?

@ Ультразвукове дослідження органів черевної порожнини (УЗД)

Фіброгастродуоденоскопія

Рентгеноскопія органів черевної порожнини

Внутрішньовенна холецистографія

Пероральна холецистографія

#

236.

У хворої 53 років, після приступу болю в правій підреберній ділянці з'явилася жовтяниця, ахолія калу та потемніння сечі. На жовчнокам’яну хворобу страждає 7 років. Температура тіла в межах норми. Білірубін крові: загальний – 184 мкмоль/л, прямий – 120, непрямий – 64. Запідозрене ускладнення жовчнокам’яної хвороби – холедохолітіаз, механічна жовтяниця. Які з інструментальних методів найбільш інформативні для підтвердження цього діагнозу?

@ Ендоскопічна ретроградна панкреатохолангіографія

Оглядова рентгенографія органів черевної порожнини

Визначення ферментів печінки

Внутрішньовенна хол ангіографія

Фіброгастродуоденоскопія

#

237.

Хворий 35 років, отримав пошкодження правої половини грудної клітки під час ДТП. При огляді: ЧДР 28-30 за 1 хв., дихання поверхневе, обмеження дихальної екскурсії грудної клітин, акроцианоз. Пульс 110 уд на 1 хв., АТ – 90/60 мм рт ст. Аускультативно: дихання над правою легенею не прослуховується. На рентгенограмі грудної клітини: переломи VІ – VII ребер справа, у правій плевральній порожнині горизонтальний рівень рідини на рівні V ребра та вільне повітря, зміщення тіні середостіння вліво. Яку першу медичну допомогу необхідно надати постраждалому?

@ Пункція плевральної порожнини

Введення антибіотиків

Вагосимпатична блокада

Переведення хворого на ШВЛ

Термінова торакототомія

#

238.

Хворий 28 років, скаржиться на загальну слабкість, головокружіння, багаторазові випорожнення кишечнику з домішками крові та згортками. Дані скарги появилися вперше. Об’єктивно: стан хворого середньої важкості. Пульс – 110 уд. за 1 хв. АТ 100/60 мм рт. ст. Крововтрата ІІ ступеня. Назвіть найбільш інформативний метод діагностики цієї патології товстої кишки.

@ Колоноскопія

Ректоскопія

УЗД

Іррігографія

Пальцеве дослідження прямої кишки

#

239.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 794 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.043 сек.)