АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Поняття про піротерапію

Прочитайте:
  1. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.
  2. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  3. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції
  4. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.
  5. Завдання 3. У словнику анатомічної термінології дати визначення поняттям.
  6. Загальна характеристика будови організму. Поняття «тканина», «органи», «системи».
  7. Загальна характеристика залоз внутрішньої секреції. Поняття про гормони. Поняття про гіпо- та гіперфункції ендокринних залоз.
  8. Загальна характеристика системи крові. Склад і функції крові. Поняття про гомеостаз.
  9. Загальні поняття про операцію та дії медичного персоналу під час операційного періоду.
  10. Загальні поняття про першу медичну допомогу

Піротерапією називають метод лікування за допомогою штучного підвищення температури тіла. Цей метод лікування відомий досить давно і часто він використовується в комплексі з іншими методами лікування.

Методи піротерапії поділяються на загальні та місцеві. Загальна піротерапія проводиться за допомогою пірогенних препаратів (пірогенал, пірексаль, піромен), які стимулюють утворення вторинних пірогенів. Останнім часом в клініці починають застосовувати ІЛ-1, ефективність якого є високою, а побічна дія практично відсутня.

Місцева піротерапія проводиться в комплексі з іншими методами лікування і базується на локальному зігріванню організму. Вона охоплює широкий перелік засобів, починаючи від народних (компреси) і закінчуючи препаратами, що роз’єднують процеси окислення та фосфорилювання, стимулюючи тим самим специфічні та неспецифічні механізми реактивності.

Піротерапія застосовується:

- для підвищення специфічної та неспецифічної резистентності організму;

- для посилення репаративних процесів після травм, опіків, операцій;

- для розсмоктування патологічних зростів (спайок), карбів (рубців);

- для підвищення неспецифічної реактивності при лікуванні деяких інфекційних та венеричних захворювань (кістково-суглобовий туберкульоз, гонорея, пізні стадії сифілісу);

- для лікування онкологічних захворювань.

Ефективність піротерапії пов’язана з розширенням судин, покращанням трофіки тканин, посиленням процесів лейкогенезу та антитілоутворення, збільшенням проникності гістогематичних бар’єрів, що дозволяє потрапити лікувальним препаратам у забар’єрні органи (наприклад, у головний мозок при сифілісі). При онкологічних захворюванях гарячка підвищує чутливість пухлин до хіміо- та променевої терапії.

 

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 691 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)