АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Етіологія. Вірус гепатиту A (HAV) належить до ентеровірусів, сімейства пікновірусів, містить РНК

Прочитайте:
  1. Анемії: класифікація, етіологія, патогенез, їх характеристика.
  2. Гарячка: етіологія, патогенез, види температурних кривих і їх характеристика.
  3. Гіпоксія: етіологія, патогенез, класифікація.
  4. Гіпоксія: етіологія, патогенез, класифікація.
  5. Етіологія
  6. Етіологія
  7. Етіологія
  8. Етіологія
  9. Етіологія
  10. Етіологія

Вірус гепатиту A (HAV) належить до ентеровірусів, сімейства пікновірусів, містить РНК. HAV стійкий у зовнішньому середовищі, зберігається протягом кількох років при температурі 40 С, стабільний до впливу ефіру та кислот. Інактивується при автоклавуванні, обробці хлораміном, ультрафіолетовому опромінюванні.

Збудником вірусного гепатиту В є ДНК-вмісний вірус, що належить до сімейства гепадновірусів. Це поняття відтворює тропізм вірусу до клітин печінки. Вірус гепатиту В (HBV) стійкий до впливу фізичних та хімічних факторів, може зберігатися в крові та її компонентах тривалий час. Інфекційність крові залишається високою при розведенні в 8-10 разів. HBV має дуже складну будову. Відомо три його специфічних антигени (HbsAg, HbcAg, HbeAg). Ці антигени та антитіла до них і становлять основну групу маркерів вірусного гепатиту В. Анти - HBs Ig M можуть виявлятися у сироватці крові наприкінці інкубаційного періоду і перебувати там тривалий час. Одночасно з Анти - HBs Ig M з'являється Анти - HBs Ig G, які, як правило, зберігаються в крові все життя.

HbsAg можна виявити через 2-5 тижнів після інфікування.

Збудником вірусного гепатиту С є РНК - вмісний вірус, подібний за структурою свого геному до флавовірусів. Відкрито 10 генотипів вірусу гепатиту С (HCV) та більш ніж 45 підтипів. Для різних регіонів світу характерна циркуляція різних генотипів вірусу. Особливістю вірусного гепатиту С є те, що більш ніж у 70% випадків гострої інфекції захворювання проходить без клінічних проявів.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 374 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)